M
Mr.InF3ction
Гостин
Веќе 1+ година имам "пракса" во компанијаВо вакум твоето тврдење треба да е точно. Во пракса ... Ќе си видиш сам.
Веќе 1+ година имам "пракса" во компанијаВо вакум твоето тврдење треба да е точно. Во пракса ... Ќе си видиш сам.
Краток дијалог за сертификатите@јас
Сертификат е доказ за тоа дека имаш знаење за одредена технологија. За работа ќе бараат доказ дека знаеш, дали тоа е завршени проекти или сертификати....останува до компанијата. Но сепак тие што имаат сертификати би имале предност во таков случај
Кај мене на интервју ти е покорисно да го немашДобро, кога се работи за Java можеби е покорисно да немаш доказ дека знаеш
А и битно е контекстот за каква позиција, компанија аплицирате..пр ако сакате кариера како индијци по freelancer страни, секако нема потреба од никакви сертификати, признаниа дека сте добри во нешто. Така да муабетов треба - не треба е релативно според кој на какво ниво гледа.
Андроид ти е Java SE или помалку, во глобала најголем дел од api-ата се таму + специфични android пакети за UI, функции на телефонот, како bluetooth и слично.сакам да почнам, ме интересира, програмирање за андроид...треба да учам Java ? за колку време можам да го совладам? фала
Зависи како се користат, lamda на колекции и користиш paralelStream (користи во позадина Fork-Join) на сервер (ЈЕЕ или Spring) не е препорачливо од причина што имаш Thread related issue-а. Во EJB спецификацијата нагласено е да не се користат thread-ови самостојно заради Thread safe причини, мада не е исклучена можноста да ги користиш, но треба да очекуваш неочекувани резултати.Инаку javaday беше вчера . Се надевам дека присуствувавте имаше неколку добри теми. За џабе не пишав дека ламбда изразите никако не ми идат и ми се глупи , вчера на презентацијата кога го прашаа колку се корисит во продакшн рече никако не се користи зашто го успорувале серверот , а и ќе помине некое време додека да ги средат баговите за jdk-то за ламбда.