Јана Бурческа на Евровизија 2017

• Креатор на темата Креатор на темата Zlatikevichius
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Клучен збор у твоево бранење на јанчето е избран/а.
Јана не е избрана туку назначена, што е огромна разлика, која се надевам можеш лесно да ја воочиш. Е глеаш коа немаше да ја има таа разлика многу подруго ќе беше.
Друга работа, ако тебе 125к евра ти се ништо тогаш дај ми мене едно 100к евра, еве не мора 125к, мене и тие 100к многу ќе ми значат.
Како тоа и покрај тие 125к евра што ги дава МТВ, пак демек најголемиот трошок паѓал на изведувачот, пак ќе ми остане нејасно.
Кога чита човек дека 125к за тимот биле ништо, си мислиш ние којзнае каков сценски настап иаме на евровизииве, па какви се реквизити треба да се купат/изнајмат...

Трошоците од 125к евра и плаќањето спиење и јадење на Јанчето не било луксуз.
У право си, не е, за некоја европска земја со развиена економија, ама за земја како Македонија кај што за таа ебана радиодифузна такса се блокираат сметки и каде што голем број луѓе живеат под прагот на сиромаштијата, 125к евра за шеткање низ Европа, е и те како голем луксуз.

А еве зошто ти како што глеам по ставовиве си така толерантен, европски, модерен и широкограден човек за кој 125к евра му се ситни паричиња и се расфрлаш со „... да се пожалиме и да пратиме некој од нив да се прошета во Киев...“ еве пиши ми на ПП да се договориме за кој датум ТИ мене да ме финансираш да се прошетам до Киев. Викаат убав град бил, а ја не сум го видел, па еве ти благодарам што ти како очигледно големо богаташиште за кого 125к евра се колку за кафе да се има, ќе го финансираш моето шеткање до Киев :)
Искрено предалеку забега со муабетот. По твоево мислење можам да заклучам дека единствено решение е МРТ или и кој друг е задолжен за нашето претставништво на евровизија, едноставно нека речат Македонија веќе не учествува на овој настан и тоа е тоа. Мене не ми значи премногу дали ќе оди Јана, Лана, Мана или некој/а друг/а. Очигледно вас ви пречи тоа, во тој случај решение е само ова што го напишав. Факт е дека кој и да оди на евровизија трошоците ќе се горе долу тие, а во што лежи успехот не може да се гарантира, знаете и самите на кој начин оди гласањето и дека квалитетот на песната/изведбата не се секогаш во прв план.
Сумата од 125к евра ја спомнуваш како луксуз за шеткање, ама ајде ќе се повторам дека тоа е целокупниот трошок на МРТ од А до Ш за организација и се што е предвидено за настапот на македонскиот тим. Веројатно знаеш дека сумите кои ги трошат останатите земји се далеку повисоки од нашата сума, меѓутоа да не навлегувам во детали бидејќи ќе треба да те финансирам за уште неколку прошетки, не само таа за во Киев :P

Ако 125 се ништо и е само мал дел од тоа што плаќа Мтв, тогаш колкав е делот на изведувачот? 300?
Луѓе умираат за 20.000 евра, ама 125.000 не биле ништо за некое пискаво шмизлиште да си се прошета. Значи ние не треба да учествуваме во ова, секоја година да се трошат 100+ илјади евра наши пари за да некој шета и се фали каде бил е глупаво и е плукање во лице на народот кој ја плаќа таа ебена такса.

Ако 125 се ништо и е само мал дел од тоа што плаќа Мтв, тогаш колкав е делот на изведувачот? 300?
Луѓе умираат за 20.000 евра, ама 125.000 не биле ништо за некое пискаво шмизлиште да си се прошета. Значи ние не треба да учествуваме во ова, секоја година да се трошат 100+ илјади евра наши пари за да некој шета и се фали каде бил е глупаво и е плукање во лице на народот кој ја плаќа таа ебена такса.
Веројатно не го споредуваш буџетот на МРТ и буџетот на изведувачот за доведување на заклучокот.

Искрено предалеку забега со муабетот. По твоево мислење можам да заклучам дека единствено решение е МРТ или и кој друг е задолжен за нашето претставништво на евровизија, едноставно нека речат Македонија веќе не учествува на овој настан и тоа е тоа. Мене не ми значи премногу дали ќе оди Јана, Лана, Мана или некој/а друг/а. Очигледно вас ви пречи тоа, во тој случај решение е само ова што го напишав. Факт е дека кој и да оди на евровизија трошоците ќе се горе долу тие, а во што лежи успехот не може да се гарантира, знаете и самите на кој начин оди гласањето и дека квалитетот на песната/изведбата не се секогаш во прв план.
Сумата од 125к евра ја спомнуваш како луксуз за шеткање, ама ајде ќе се повторам дека тоа е целокупниот трошок на МРТ од А до Ш за организација и се што е предвидено за настапот на македонскиот тим. Веројатно знаеш дека сумите кои ги трошат останатите земји се далеку повисоки од нашата сума, меѓутоа да не навлегувам во детали бидејќи ќе треба да те финансирам за уште неколку прошетки, не само таа за во Киев :P
Абе не ми ги извртувај работите како што тебе ти одговараат.
Тоа што мене ми смета ти е ем во поголем фонт ем ти е болдирано и не ми се праи на Тошо.
И не ме интересира дали тие 125к се за целокупниот настап на нашиот тим или не. Факт е дека 125к се огромни пари, посебно за земја како Македонија од причините што претходно ти ги напишав.
Другите земји трошат повеќе зошто другите земји може да си го дозволат тоа, а ние ај пак да не с еповторувам ама кај што огромен дел од населението се сиромашни, а незанемарлива бројка живеат под прагот на сиромаштијата и те како се битни и овие 125к евра.

Ќе ме финансираш и до други дестинации, а не само до Киев ?!
Music to my ears !

Само јавно пред сите да кажам, да не дојде после до недоразбирање, никакви сексуални услуги не нудам за возврат на твоево финансирање на моите патувања.
Однапред да го расчистиме тоа ! :icon_lol:

Веројатно не го споредуваш буџетот на МРТ и буџетот на изведувачот за доведување на заклучокот.
Добро де ај еве кажи колкав е делот на изведувачот а колкав на Мтв?

Добро де ај еве кажи колкав е делот на изведувачот а колкав на Мтв?
За делот на МРТ е пишано погоре, а за делот на изведувачот си е индивидуално. Тебе што ти пречи? Изведувачот конкретно или парите што се фрлаат од страна на МРТ?

Абе не ми ги извртувај работите како што тебе ти одговараат.
Тоа што мене ми смета ти е ем во поголем фонт ем ти е болдирано и не ми се праи на Тошо.
И не ме интересира дали тие 125к се за целокупниот настап на нашиот тим или не. Факт е дека 125к се огромни пари, посебно за земја како Македонија од причините што претходно ти ги напишав.
Другите земји трошат повеќе зошто другите земји може да си го дозволат тоа, а ние ај пак да не с еповторувам ама кај што огромен дел од населението се сиромашни, а незанемарлива бројка живеат под прагот на сиромаштијата и те како се битни и овие 125к евра.

Ќе ме финансираш и до други дестинации, а не само до Киев ?!
Music to my ears !

Само јавно пред сите да кажам, да не дојде после до недоразбирање, никакви сексуални услуги не нудам за возврат на твоево финансирање на моите патувања.
Однапред да го расчистиме тоа ! :icon_lol:
Ги вртам работите како што ми одговараат? Во цело твое мислење се спомнуваат тие 125к евра, а ти кажав дека и + - ќе се потрошат кој и да не претставува на евровизија, нема да се потрошат за таа цел доколку не учествуваме на евровизија.. но кој знае дали ќе завршат на вистинското место, тоа е веќе друга тема и затоа не сакам да влегувам во детали.

Веројатно не одат присилно, но сакам да кажам дека голем дел од трошоците се на грб од изведувачот. Не е се толку розево како што изгледа. Генералниот проблем со македонскиот народ е тоа што кој и да биде избран, нас нешто ќе ни недостасува и сме спремни константно да плукаме.

Тие 125к евра т.е. 7.5 милиони денари не мора да значат ништо. Тука влегуваат сите трошоци за цел македонски тим, проби и уште не знам што таму. На изведувачот и неговиот тим му се платени соодветен број на ноќевања + појадок и авионска карта, а со оглед на обрвската тоа воопшто и не претставува луксуз. Имаше некои тука кои се жалеа зошто баш таа мора да се шета со нивните пари, ајде да се пожалиме и да пратиме некој од нив да се прошета во Киев... :)

Со оглед на тоа кои ни се резултатите јадење гомна за изведувачите е малце. Најјак резултат извади chubby tramp и тоа најмногу пошто беше облечена ко tramp.

Има пари јаничаркава да си ги покрие трошоците не се секирајте,јаки играчи стојат позади неа,скопски шлајм at it's finest.
Инаку оваа е дел од шарени револуцеионери,"систем,ме ебе системот пеер и не можам пеер да просперирам датиеам" и останати Милчин галеничиња ко педерчено Мартин Јорадноски што ги ставаат по реклами и филмови а после овие фрлаат со дрва и камења зошто им ги отвориле очите во невладина.
Чудно како не победи на Македонски Идол со оглед на тоа дека тоа срање одеше на ијассума1,иако беше очајна во пеењето,скоро секоја емисија имаше минич до пич,реално добра нога држи,а ако престанат да и растат брадата и носот и не стане ко месечина во фацата може да се каже симпатично девојче,проблем е што тоа и е единствен "талент".
Не е толку убава и згодна ко Елена Ристеска на пример што направи најдобар пласман па да се вади на секси настап а вокално е,просек/подпросек што само по себе значи дека ќе добие некоја просечна песна за да може да ја испее колку толку со оглед на тоа промашај е овогодинешното учество.
Се на се оддамна треба да се откажат од оваа глупост,и да престанат да трошат пари,па макар и денар,освен ако не праќаат нешто сосем калитетно и вокално и музички,нешто што кај нас со години нема,или па да ги тролаат скроз и да праќаат некои ко оние генгста оро што беа....друга причина да се иде на педер балот не гледам,зошто натпревар во музика сигурно нема таму.

друга причина да се иде на педер балот не гледам,зошто натпревар во музика сигурно нема таму.

Па чим го дефинираме ко педер бал што те чуди што овие со апартманот на Халкидики делат буџет за тоа? :)

хех, јас пак ќе речам Паркети , ќе нема барем вакви моронски коментари

Еве уште едно интервју на Бекстејџ со Јана Бурческа околу Евровизијава...........:)

Еј стварно имала голем нос и брада бе , не беше ваква. Јојо може да си закаче и да го удара горе долу. :pos::pos: Кога и течат мрсуљи на брадата и паѓат. :pos:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom