The King of Clay
Модератор
- Член од
- 28 јануари 2012
- Мислења
- 5.038
- Поени од реакции
- 3.635
Искрено предалеку забега со муабетот. По твоево мислење можам да заклучам дека единствено решение е МРТ или и кој друг е задолжен за нашето претставништво на евровизија, едноставно нека речат Македонија веќе не учествува на овој настан и тоа е тоа. Мене не ми значи премногу дали ќе оди Јана, Лана, Мана или некој/а друг/а. Очигледно вас ви пречи тоа, во тој случај решение е само ова што го напишав. Факт е дека кој и да оди на евровизија трошоците ќе се горе долу тие, а во што лежи успехот не може да се гарантира, знаете и самите на кој начин оди гласањето и дека квалитетот на песната/изведбата не се секогаш во прв план.Клучен збор у твоево бранење на јанчето е избран/а.
Јана не е избрана туку назначена, што е огромна разлика, која се надевам можеш лесно да ја воочиш. Е глеаш коа немаше да ја има таа разлика многу подруго ќе беше.
Друга работа, ако тебе 125к евра ти се ништо тогаш дај ми мене едно 100к евра, еве не мора 125к, мене и тие 100к многу ќе ми значат.
Како тоа и покрај тие 125к евра што ги дава МТВ, пак демек најголемиот трошок паѓал на изведувачот, пак ќе ми остане нејасно.
Кога чита човек дека 125к за тимот биле ништо, си мислиш ние којзнае каков сценски настап иаме на евровизииве, па какви се реквизити треба да се купат/изнајмат...
Трошоците од 125к евра и плаќањето спиење и јадење на Јанчето не било луксуз.
У право си, не е, за некоја европска земја со развиена економија, ама за земја како Македонија кај што за таа ебана радиодифузна такса се блокираат сметки и каде што голем број луѓе живеат под прагот на сиромаштијата, 125к евра за шеткање низ Европа, е и те како голем луксуз.
А еве зошто ти како што глеам по ставовиве си така толерантен, европски, модерен и широкограден човек за кој 125к евра му се ситни паричиња и се расфрлаш со „... да се пожалиме и да пратиме некој од нив да се прошета во Киев...“ еве пиши ми на ПП да се договориме за кој датум ТИ мене да ме финансираш да се прошетам до Киев. Викаат убав град бил, а ја не сум го видел, па еве ти благодарам што ти како очигледно големо богаташиште за кого 125к евра се колку за кафе да се има, ќе го финансираш моето шеткање до Киев![]()
Сумата од 125к евра ја спомнуваш како луксуз за шеткање, ама ајде ќе се повторам дека тоа е целокупниот трошок на МРТ од А до Ш за организација и се што е предвидено за настапот на македонскиот тим. Веројатно знаеш дека сумите кои ги трошат останатите земји се далеку повисоки од нашата сума, меѓутоа да не навлегувам во детали бидејќи ќе треба да те финансирам за уште неколку прошетки, не само таа за во Киев