Ја признавате ли грешката, и ја прифаќате ли одговорноста?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш не признавам грешка.
Освен кога ептеееен ќе ме фатат у тесно и немам каде, па е бесмислено да ги правам луди кога е очигледно дека ја сум во грешка.

Одговорност си прифаќам за сите дела. Свесна сум за се што правам и за последиците на истото. Вината ја префрлам на недолжниот само при караници со партнерот, но тоа е нормално, жена сум, „професионална“ деформација ми е. :icon_lol:

Јас пак и ретко грешам и не знам како би изреагирала:)...Ако згрешам не мора да се правдам ми се чуствува вината во очите..Па ми нема бегање..А за одговорна да сум ама зависи некогаш и правам пропусти..:)

и сите да знает дека имам напраено грешка,и јас самата да знам,пак немат да признам....а одговорност...хмм,па кога како...сега најмногу ми одговарат да ја префрлам одговорноста на некој друг,мислам дека ко ке е некој друг во прашање сум мнооогу поодговорна него за мене...ама то је

greske si gi priznavam i svakjam kude sam pogresija, ali odgovornost..
pa i bš. odgovoran sam samo na toj sto me interesira
a obicno nisto ne me interesira :pos2::pos2::pos2::pos2:

никогаш не ја префрлам вината на некој дру, секогаш си ја признавам грешката

боже мој ако сум згрешила нема зошто да ја избегнам одговорноста ...

Обичните луѓе (простите - баграта) се оптоварени со такви тричарии како “грешка - одговорност“ Во своите секојдневни медиократски животи често размислуваат за тоа , зборуваат за тоа и уживаат во улога на одговорни грешници.
Од друга страна, пак ние, битијата предодредни за големи дела, обдарени со интелигенција, харизма, не можеме во нашиот пат кон славата, моќта и богатсвото да застануваме поради такви безначајности како “одговорност“
Ние никогаш не правиме грешки и нема ни потреба да се оптоваруваме со чувства на одговорност. Грешки секогаш прават луѓето под нас и тие треба и да одговараат.

Секогаш ја признавам својата грешка. Проблемот настанува кога навистина треба да сфатам дека сум згрешил. :nesum:

па ако си згрешил нормално ке си ја признаеш , јас секогаш признавам

Грижата на совест е мојот најдобар пријател, способноста да ја елиминрам истата во рекорден временски рок, уште подобар. :icon_lol:

Ај бе, грешки... Се понашам како ништо да не било, глумам лудило, а во меѓувреме суптилно ги оправам пукнатините. Неам попаметна работа сеа, ќе седам и ќе си самоанализирам постапките. Знам кога ќе направам глупост, не признавам, чекам додека се смират нештата и го придобијам назад тој на кој сум му згрешила... И после извесно време, кога речиси ќе заборави, отворено кажувам тоа што имам. Пали. :)

Иначе... Неодговорна сум, на жалост. Само што немам уште многу време за тоа да им` го препишувам на годините. :icon_lol:

Ги прифаќам луге сме учиме од грешките :toe: :helou:

Зависи за што се работи... Мислам дека најчесто не ја признавам :) И тоа од причина што не сакам луѓето да се разочараат од мене... Најчесто барам некој изговор (глупав - глупав, битно имам, и да не ми поверуваат, сум се потрудила да се извадам :)) А знам дека сум згрешила, свесна сум, и си ветувам во себе дека нема да ја пофторам истата грешка и ќе се потрудам да се поправам :) А некогаш па и јас не сакам да си признаам дека тоа што сум го направила е грешка.... Сум мислела дека така треба и така сум направила... И мразам да правам грешки, перфекциониста сум :) И многу се нервирам кога ќе сфатам дека сум згрешила....
На друг никогаш не сум префрлила ако не е крив... Зашто некој да ги сносува последиците од моите грешки?
Ама знам и да ги прифаќам, да признаам дека сум згрешила и да се извинам (а ако сум згрешила до толку да треба да барам втора шанса, и тоа го правам...)

Не. Мислам дека сум премногу горделива за да признаам. Го мразам тоа кај себе. Никогаш не дозволувам да признаам пред некого дека сум згрешила, иако и јас и другите го знаат тоа. Одам до крај иако знам дека е моја вина, и на крај ќе изгубам, ама тоа е. Не знам поинаку. Најмногу си ја мразам таа особина кај мене:kesa:

Ги признавам своите грешки...сепак луѓе сме..и ги сносам последиците за се што сум згрешила..и секако најважно учам од нив...сепак најголем број грешки ми се во проценување на луѓето кои подоцна успеале да ме повредат...затоа сега на никого на верувам...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom