Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А, знаеш зошто биле лоцирани во Софија и околината, скоро сите Македонски дејци?
Затоа што во Србија немале апсолутно никаква можност за дејствување.
Тоа сигурно од причина што србите биле крајно расположени кон идеите за независна Македонија.

Јас знам зошто биле лоцирани сите дејци во Софија, но дали ти знаеш...??? Па одговори ми зошто сите тие дејци се за ослободување на Вардарска Македонија, а никаде не ја спомнуваат Пиринска Македонија...??? Како што кажа Winston , во својот двор не пипкаат, само кај "омилените" им соседи Србите... ТАКА...???

Размисли малку...:helou: Зошто на крајот на краевите сепак овде во Вардарска Македонија имаме денес држава...??? Дали затоа што, како ти што кажа, Србите не биле расположени за независна Македонија...???

Јас мислам дека идеата на Александров и останатите такви за независна Вардарска МАкедонија им успеала, АМА САМО ДО ПОЛА... Се осамостоила од Србија, ама не се припоила кон Бугарија... :smir:

Јас знам зошто биле лоцирани сите дејци во Софија, но дали ти знаеш...??? Па одговори ми зошто сите тие дејци се за ослободување на Вардарска Македонија, а никаде не ја спомнуваат Пиринска Македонија...??? Како што кажа Winston , во својот двор не пипкаат, само кај "омилените" им соседи Србите... ТАКА...???

Размисли малку...:helou: Зошто на крајот на краевите сепак овде во Вардарска Македонија имаме денес држава...??? Дали затоа што, како ти што кажа, Србите не биле расположени за независна Македонија...???

Ниеден од тие дејци (позитивни или негативни..кому како му одговара) не ја двоел Македонија на делови,,Вардар, Пирин, Егеј...делувале во името на Македонија (една и единствена):toe:

Ниеден од тие дејци (позитивни или негативни..кому како му одговара) не ја двоел Македонија на делови,,Вардар, Пирин, Егеј...делувале во името на Македонија (една и единствена):toe:
Токму така.
Ниту еден, ама буквално ниту еден не ја делел Македонија и не подразбирал ослободување само на еден дел.
И декларативно и фактички сите во предвид ја имале етничка Македонија со сите нејзини делови.

Тврдењата дека било спротивно се најгруби и тотално непоткрепени шпекулации.

Nitu eden ? Sigurna si ?

Majkata sea ke osloboduvame cela Makedonija a ziveeme u Bugarija a tamu so prst ne cepkame ...

Edini sto bil ok bil Cento i zato go papal e on bil za site delovi od ednas ova drugovo ne sum bas siguren

Токму така.
Ниту еден, ама буквално ниту еден не ја делел Македонија и не подразбирал ослободување само на еден дел.
И декларативно и фактички сите во предвид ја имале етничка Македонија со сите нејзини делови.

Тврдењата дека било спротивно се најгруби и тотално непоткрепени шпекулации.

АХХХХ ! Господе Боже !!! Така би било многу убаво во тоа сите да веруваме дека е вистина, НО ... но не е така (за жал)...

Ruka na srce Tito ja pokloni RM ko drzava, a Srbite toas zaslepeni od komunizmot i idealite go dozvolija toa... pa Vie pak pljukajte po komunizmot !

Ruka na srce Tito ja pokloni RM ko drzava, a Srbite toas zaslepeni od komunizmot i idealite go dozvolija toa... pa Vie pak pljukajte po komunizmot !

Алал да ти е бе момче... Ја еднаш порано ова го кажав и одма ме банираа... Ко да изгледа дека некој овде не ја сака вистината, ма колку она и да болела... Подобро лоша вистина, отколку добра лаж... :smir:

Абе неуки едни... сте чуле ли онака.. спонтано..кој бил Георги Димитров и неговата улога?

Алал да ти е бе момче... Ја еднаш порано ова го кажав и одма ме банираа... Ко да изгледа дека некој овде не ја сака вистината, ма колку она и да болела... Подобро лоша вистина, отколку добра лаж... :smir:

Пак се прегрупираа Србчетата на форумов, каде е тука интересот на Македонците?

Pa ajde be da se lazeme sea ...

1. Fakt e Srbija e 5 pati pogolema od Makedonija pobrojna i u toj period mozela da ja zgazi so eden bataljon

2. Fakt e da pred NOB bila teritorijata na RM pod Banovinata

Zar ne epoklon od Tito ... da bile Srbite tolku zlotvori a imale sila zar ne mozele da ne ja dadat teritorijata nego pak da gazat neli Srpska cizma ...mislam dali bilo mozno i verojatno ...BILO

I sot sea ne vikam ja da gi sakate Vie Srbite , nego da ne pljukate po komunizmot dotolku toj od NOB

A pridobivkata e VISTINATA !

Пак се прегрупираа Србчетата на форумов, каде е тука интересот на Македонците?

Бре мајката... Одма Србчетата се групираа... Како не бе... Па вие Бугарчетата сте цело време групирани додека зборите за Александров или Михајлов, а никој не ве нарече "Бугарчета"... Каде е тука вашиот интерес за Македонија...???

Погледајте го ова...

Одговорете ми...
Зошто во Пиринска, па и во Егејска Македонците немале свој "Прохор Пчињски"...???????? :smir:

Ma ko spava sa decom budi se upisan ete toa e celava rabota

Ne kapiraat deka se u zivotot mora da se plati, od mastika do drzavnost ..samo paroli , demagogii , videle na TV najisplatlivo e da si politicar pa se treniraat po forumi ili se ufilmuvaat nesto , nekoj ke ti dava drzavnost na lepe ochi.

E deca deca , da ve jade baba meca :pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom