Изгреј зора на свободата

• Креатор на темата Креатор на темата KomitaMKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Бре мајката... Одма Србчетата се групираа... Како не бе... Па вие Бугарчетата сте цело време групирани додека зборите за Александров или Михајлов, а никој не ве нарече "Бугарчета"... Каде е тука вашиот интерес за Македонија...???

Кој спомнал нешто за Михајлов?

Мојот интерес за Македонија е да се разбиваат сите творови што шират смрдеа по нетов.

Освен.. силна РЕА.. друго не докажавте.

Opa navreda ...pazi nemoj taka smanji brzina...mozes da izletas..pa da ni se sretnat patistata :nenene: :baeh:

I cyber ratnice ti sto predlagas za Aleksandrov sea ...sto ne otides u Arhiv pa pobaras da se napravi emisija da go reanimirate ?

Ја предлагам ликвидација на сите анти-македонски, и со било каков про, префикс, сподоби. Како ти изглеа тоа за почеток?
Откако они ќе се ликвидираат, кај останатите Македонци нема да има потреба да се докажува било што. Тие веќе ја знаат вистината за Александров.
И сите среќни и весели:back:

Не, него само треба да си скине велот на комунистичките лажни толкувања. И ќе си дојде се на свое место.

А, посебна благодарност до србија, што беше фина, па еве ни остави држава. И плаќавме пола век. Маста ни ја исцица.

Јас знам зошто биле лоцирани сите дејци во Софија, но дали ти знаеш...??? Па одговори ми зошто сите тие дејци се за ослободување на Вардарска Македонија, а никаде не ја спомнуваат Пиринска Македонија...??? Како што кажа Winston , во својот двор не пипкаат, само кај "омилените" им соседи Србите... ТАКА...???

Размисли малку...:helou: Зошто на крајот на краевите сепак овде во Вардарска Македонија имаме денес држава...??? Дали затоа што, како ти што кажа, Србите не биле расположени за независна Македонија...???

Никој не ги прашувал Србите. Да ги некој прашувал и тие да одлучувале, тие никогаш не би дозволиле да Вардарска Макеоднија им се одземе.

Ruka na srce Tito ja pokloni RM ko drzava, a Srbite toas zaslepeni od komunizmot i idealite go dozvolija toa... pa Vie pak pljukajte po komunizmot !

Цена да Вардарска Македонија стане федерална единка во СФРЈ беше хибернација на македонскиот сон за Обединета и Независна Македонија. Се тоа благодарејки на комунизмот.

Инаку, за манастирот претходно споменат...Прохор Пчински е таму каде што е, поради историските прилики.
Не вади од историски контекст и не мешај apples and oranges.

Мада, гледам дека Македонците не изедоа неколку години по ред ќутек, затоа што сакаа да одадат почит на 2. Август во Прохор. Беа онака, братски прошамарани. Од љубов.

Погледајте го ова...

Првото заседание на АСНОМ....

НЕ ЛИ БЕШЕ ТАМУ ЕМИТУВАНА „ИЗГРЕЈ ЗОРА НА СЛОБОДАТА“ КАКО ХИМНА НА МАКЕДОНИЈА?

До кога бе неписмени ќе шетате, па сами си се побивате со секој збор што ќе го напишете...

Ne ne ocekuvam sea da me narecat Srbende ili komunjar:pos2:

BTW....Jasno e kako bel den deka i dvete togasni ``sili`´ Srbija i Bugarija koristele nasi lugje za da se spravat so onie koi stvarno i mislele dobro na ovaa drzava.Mozebi eden od tie bil i Aleksandrov vo zacetokot na negovoto deluvanje vo Makedonija,no premnogu pisani zborovi ima na netov so kontra argumenti.
I da ne ja dolzam ima eden kup prasanja postaveni na temava od rymz,winston ,zevs...itn....A na niedno ne e odgovoreno.No mene najveke me interesira ova....Zosto ako rabotel na Makedonskta kauza,bil ubien bas od istite tie Makedonci koi se borele za istata kauza? :toe:

delboy,velish: "ima eden kup prashanjata postaveni na temava od rymz,winston ,zevs...itn....A na niedno ne e odgovoreno".Ajde ti pomogni im na Winstn i Zevs .......

Winston i Zevsus, dajte nekoja fotografija od toa "vashite" borci za nezavisna Makedonija ,da mozeme da ja vidime razlikata i da im "udrime" crven shtemilj "bugarashki" na ovie "kleti VMROvci".
ps.zboruvame za period :kraj na TURSKO ropstvo i SRPSKA okupacija ili kako od milost NEKOI ja vikaat- period pomedju dve vojni (1919-1941)

Aj vaka momci

Ja iskreno nemam pojma koj e toj Aleksandrov samo mi e interesno da se kontram ama mora da se priznae deka i Vie malce amaterski branite kauzata svoja. Jas na ovaa rasprava pristapiv od aspekt tehnicki , kako nekakva si debata.

E sea sto mene mi smeta podelbata mi smeta i nekoi fasisticki izjavi

ajd ne sum ja cveke priznavam znam da provociram i toa dosta dobro al i Vie

preteruvate, ne e ubavo da ima podelbi a iskreno mi smeta da se vredja nekoj so

iminja Srpsko kuce i slicno.

Oti kolku ste Vie Makedonci tolku sum i jas,
samo jas imam princip eden ne dirajte u Srbija i Srpstvo ako moze toa malce da se moderirate i mnogu ubavo ke se slagame.
I Ve molam ne mesajte narod Srpski so bivshi rezim na stara Jugoslavija verujte ne e isto i me boli koga moi sogradjani emitiraat omraza poradi toa sto nekogas bilo. Niti jas ni Zevsus niti bilo koj ne moze go smeni toa , al sto moze moze da ziveeme ko luge i da ne se navreduvaem . Neli civilizirano ?

Mene iskreno nekako mi e sumnjiv PO LOGIKA ovoj Alksandrov i celo vreme go teram ova po nekoja LOGIKA od dokazite koi mi gi nudite, bez zadnja namera da bide nekoj navreden kako Bugarash. Iskreno , nikoj ovde ne e faktor da sudi koj e koj i sto... a gledam deka Vi znaci od koi pricini mene nikad iskreno ne mi bilo bitno ... vazno sakav ova da go kazam pa Vie ako sfakate sfatete pravilno ako ne sfakate jebiga.

E taka ako utvrdivme pravila na igra igrite neka produzat :smir:

Sve za ljubav :smir: Da zivee Makedonija , a vreme ke pokaze koj bil koj ne bil u pravo :baeh:

Маста ни ја исцица.
Да бидеме коректни тука...
Маста на сите екс ју републики првенствено им ја исцица најнеразвиеното подрачје во Европа до 1945 година т.е. Словенија, која благодарејки на политичката моќ што ја имаше во ЈУ стана тоа што стана преку ред.
Нашиве беа слепци, заедно со црногорците.
Беше раширено.....Словенците ги смислуваат законите, србите ги гласаат а македонците ги применуваат дословно.
Ако добро се сеќавам сите увозни и извозни фирми за цела ЈУ беа словенечки, се мораше да пројде преку нив па затоа и добар дел од приходите одеа кај нив.

Aj vaka momci

Ja iskreno nemam pojma koj e toj Aleksandrov samo mi e interesno da se kontram ama mora da se priznae deka i Vie malce amaterski branite kauzata svoja. Jas na ovaa rasprava pristapiv od aspekt tehnicki , kako nekakva si debata.

E sea sto mene mi smeta podelbata mi smeta i nekoi fasisticki izjavi

ajd ne sum ja cveke priznavam znam da provociram i toa dosta dobro al i Vie

preteruvate, ne e ubavo da ima podelbi a iskreno mi smeta da se vredja nekoj so

iminja Srpsko kuce i slicno.

Oti kolku ste Vie Makedonci tolku sum i jas,
samo jas imam princip eden ne dirajte u Srbija i Srpstvo ako moze toa malce da se moderirate i mnogu ubavo ke se slagame.

I Ve molam ne mesajte narod Srpski so bivshi rezim na stara Jugoslavija verujte ne e isto i me boli koga moi sogradjani emitiraat omraza poradi toa sto nekogas bilo. Niti jas ni Zevsus niti bilo koj ne moze go smeni toa , al sto moze moze da ziveeme ko luge i da ne se navreduvaem . Neli civilizirano ?

Mene iskreno nekako mi e sumnjiv PO LOGIKA ovoj Alksandrov i celo vreme go teram ova po nekoja LOGIKA od dokazite koi mi gi nudite, bez zadnja namera da bide nekoj navreden kako Bugarash. Iskreno , nikoj ovde ne e faktor da sudi koj e koj i sto... a gledam deka Vi znaci od koi pricini mene nikad iskreno ne mi bilo bitno ... vazno sakav ova da go kazam pa Vie ako sfakate sfatete pravilno ako ne sfakate jebiga.

E taka ako utvrdivme pravila na igra igrite neka produzat :smir:

Sve za ljubav :smir: Da zivee Makedonija , a vreme ke pokaze koj bil koj ne bil u pravo :baeh:

Да ја ебам Србија и српството кое нанесе многу зло на голем број балкански народи, вклучувајќи ги и Македонците!

Dobro fala Sver sto bese korekten kako sto i se ocekuvase ...te molam ne me provociraj

Da se vratime na temata

Правилата за игра добро ги постави, само треба дополнение.

Србија и србите ги сметам за братски народ кој ни е подеднакво близок како и бугарите. И кај едните, и кај другите се чувствувам како меѓу свои луѓе. Сосема друга работа е тоа што и едните и другите за политика се целосни дунстери, на албанците не можете ни вода да им носите. Нема таква вага што може да ја измери штетата направена од српската и бугарската арогантност и нетактичност.

Затоа, за да не ти дира никој у Србија и Српство (макар да е тоа многу тешко да се постигне, пропагандата е силна, а народот е научен да слуша што ќе му се каже “од големите“ - наследено од времето кога Србија беше голема:smir:), мислам дека е потребно и ти да направиш отстапка. Немој да не дираш у Бугараштво, немој автоматски да поставуваш равенство “бугарин=злосторник, нешто што треба да се мрази“, па тогаш многу работи ќе бидат поедноставни.

Да ја ебам Србија и српството кое нанесе многу зло на голем број балкански народи, вклучувајќи ги и Македонците!

Да бидам искрен ова да го кажеше некој Македонец што е од мој род и ќе преќутев, ама вакво некое ситно хрватче кое не се разбира во ништо, освен да плука на се што е српско, е неможам да преќутам...!!!:violent1:
Подобро иди и тресни ја главата... :zid:...
Кога бев `91 на ратиште кај Карловац, слушнав една изрека... гласеше вака: "За сваког Хрвата по једна КРАВАТА...!!!" Е сега каква кравата им правеле, несакате да знаете...!!!:helou:

mkdisrbzp0.jpg

Да бидам искрен ова да го кажеше некој Македонец што е од мој род и ќе преќутев, ама вакво некое ситно хрватче кое не се разбира во ништо, освен да плука на се што е српско, е неможам да преќутам...!!!:violent1:
Подобро иди и тресни ја главата... :zid:...
Кога бев `91 на ратиште кај Карловац, слушнав една изрека... гласеше вака: "За сваког Хрвата по једна КРАВАТА...!!!" Е сега каква кравата им правеле, несакате да знаете...!!!:helou:

mkdisrbzp0.jpg

Глупандере дали уопште го гледаш мојот аватар?

И од таквите ваши изреки го изедовте курот на сите можни боишта што ги напраивте...

Изгледа те заболе вистината во мојот пост дека Српството им нанесе многу штета на Македонскиот, Хрватскиот, Бошњачкиот, Албанскиот, а на крај најголема штета си направи на сопствениот народ.

За срамота сте!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom