Издувување

Као се издувувам? Прво, ретко иам вишок на енергија, баш ради тоа шо секојдневно се издувувам долго пешачејќи, идејќи на курс, па идејќи на аеробик, слушајќи музика...Али да, се истурам понекад и тоа обично на сестра ми, па после ми е криво...

Уф.... Секогаш имам енергија да се издувам вака или онака во зависност од расположение. Можам да се издувам со возење на моторот по рид (најчесто тоа го правам), можам да трчам, да земам да завршам некоја работа што ми е планирана за некој друг ден...

Не ми се случуваат нешто многу често ваквите моменти на преголема енергија, па да се мислам како ќе се издувам.
Но, и да се случи тоа возам велосипед, може да дојде во предвид трчање на некоја ептен кратка стаза :toe: или па најдобро да се истурам на некого со зборови и да почнам караница:pos:

Какопомлад 7-8 партии баскет решаваа се, имаш вишок енергија е па и тој некој друг има па лакти ќе летаат па гурања па скокање ко нездрав па дерење. На крај сите сте среќни и си идете накај дома.

СЕГА вишокот енергија ја избацавам на гитарата. Рокам системот до даска појачалото до даска и свирам ко нездрав скокампо соба паѓам на земја :gitara1:, после едно добри 3 саата свирење сум испотен ко прасе после секс и на крај испаѓа исто ко баскет да сум играл.

Кога стварно сум нанервиран и морам негде да се издувам одам на баскет. Таман блиску ми е игралиштето и едноставно заборавам на проблемите и ги газим децата (= Како што вели бурн има лакти, гурање, дерење и тако даље

се изДУВУАМ...не знам каде и не знам како,ама знам дека некојпат морам само да излезам од дома,да одам некаде,безцелно.Само да одам,да размислувам,се додека во главата не почнат да ми доагаат некои позитивни мисли.
Некогаш тие прошетки можат да бидат мноооогу долги.

Najcesto za izduvuvanje mi sluzi glasna muzika. Moram da bidam sama doma i pocnuvam da peam, da igram, na nisto da ne mislam. Ponekogas ke se napijam dna casa viski ili rakija-nekoja dobra se razbira.
Ako ne mozam da bidam sama togas izleguvam i baram nekoj za drustvo. Najcesto odime na mirni mesta za da poprajme nekoj muabet, da gi smenam mislite.Ako ne najdam nikoj togas setam i vrtam niz gradot ko nekoja nenormalna.Retko toa mi pomaga samomozi da padnam vo pogolema depresija

Теретана, теретана и теретана.

Порано ќе земев точачето и одев до грчка граница, но сега не дозволува времето... истото и за баскетот, јбг.

Бидејќи често имам вишок на енергија, и ме факаат оние кризни моменти, на див темперамент , а како се издувувам, на работа се заебавам, морам да изиграм фудбал 2-3 меча у неделата, да се смеам што знам

Како трошам суфицит на енергија?Simple. Идам надвор на прошетка (најмногу виа Инфаркт Штрасе - кеј) додека не ми се смачи/здосади. Додека шетам си пуштам музика (најчесто некој лесен џез/соул). Е ама има и денови кога врне дожд/паѓа лапавица. Тогаш дома седам и ја средувам собата.

Немам бе вишок на енергија или не сум приметил дека ја имам во последно време,инаку не сум по спортот и спортски активности,обично одам негде на кафе,се расправам со некого,нервирам и така :icon_lol:

па нормално .. . со брат ми еден спаринг и готово :pos: или ставам слушалките од пц опнувам колку им е гласот седнувам у ќошот и така едно саат време слушам музика.

Абе право со точакот (жолчко) :) и половина час низ градот ке се издувам и одма на туш и спиење :ojea:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom