„Издржал" без храна и вода со години

• Креатор на темата Креатор на темата da_be_man
  • Време на започнување Време на започнување
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Јас мислам дека овој ќе привлече инвестиции,ни јаде ни пие,клекнат помеѓу „50те“ фабрики на Бунарџик,се моли во име на преродбеникот.Ако не се измоли,тогаш ќе го вработиме да ги собира свечените ленти низ нивата.

Уште и Мизо да се викаше, полна капа.

"Преку медитација без потреба за храна" - најпродаваната книга во САД. Купувачи - тинејџерките.

Има има феномени, пред некоја година уште памтам во весник Вечер читав како една жена цели 52 години нема заспиено.

не се хранел, но тоа не ја исклучува можноста дека примал инфузија :toe:

Има има феномени, пред некоја година уште памтам во весник Вечер читав како една жена цели 52 години нема заспиено.

Повозможно е да немаш јадено и пиено отколку да немаш спиено, некој мислам дека во Кина 8 дена не спиел и умрел. После 3 ден веќе почнуваат халуцинации и слично. И да искоментирам за овој со јадењево како му работат органите како се храни телото не ми е јасноо???????

Дали е можно да се живее без храна? Изненадувачки одговорот ќе е ДА.

Вакви луѓе се наречени Аутотропи (AUTOTROPHS) и имаат организам кој сам се снабдува со храна, нешто слично како кај растенијата. Немаат потреба од храна нити од пиење а сепак се перфектно здрави.

Се смета дека во цел свет имаоколу 3000 од овие луѓе. Покрај овај индиец има уште еден негов земљак..

Hira Ratan Manek (66), индиски инжинер не јадел цели 8 години. НАСА го поканиле на студија да одкријат како можел да живее на течност и сонце.

Тие потврдиле дека издржал 130 дена со само вода и феноменот го нарекле според него ХРМ феномен.

Иначе престанал да јаде кога бил на аџилак во хималаите.

„секоја приквечерина зјапал во сонцето без да трепне по еден час. Чат пат пиел по некое кафенце и чај и други пиалоци ама не храна„ вели неговата жена.

Исто така и еден германски доктор и научник Michael Werner живеел на сончеви зраци цели 4 години...исто издржала една русинка (67 годишна) Zinaida Baranova.

Според некои актуелни студии витаминот Б12 кој е неопходен за човекот и егзистира само во животинска храна. Според тоа, да се биде тотален вегетаријанец не е можно. Попратно истражување покажало дека некоја бактерија го продуцира овај витамин во човечкото тело.

На овој не му треба фрижидер. Ни шпорет.

Ова со неспиењево е поврзано со повреда на главата.Има и кај нас еден човек мислам од Охрид е ,има направено сообрајќајна несреќа и од тогаш нема никаква потреба за спиење,кажуваше дека му требаат неколку минути да задреме и толку.
Луда работа.Човек ќе се мрдне со сето тоа слободно време,знам он работел на две работни места.

Не алудирам на никој случај од примерите, ни пак се упатувам на никој лично, онака општо, ако скокнавте биологија у пето, имате интернет, едуцирајте се малце до степен каде не би изгледале како будали, за човечките можности, капацитети и закони од природата по кој е кроен и функционира.

Пис аут јо!

:nesvest: Не ми се верува! Не ми се верува мене ова, човечкиот организам има потреба од вода и храна. Без вода може да се издржи 3 дена, а без храна 1 недела. Незнам ова како е можно! :toe:

епа ајде сите да нејадеме ,нема шанси да издрживем нити па да преживееме ?овој мора да бил на некоја лесна дрога:vozbud:

Сигурно ќе поверуваме, дај коа лажете нешто поверојатно

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom