Иванов го разреши Димовски, нов директор на Агенцијата за разузнавање е А. Боцинов

• Креатор на темата Креатор на темата ЉУПЧО
  • Време на започнување Време на започнување
Ist slucaj drugo vreme.
Samo sto te tolkavi dvolicni pa vie krivo da priznaete.

другарче матно време беше тоа, не знам колку години имаш, но не се знаеше ни кој јаде ни кој пие а ние збунети како и секогаш. да преживееше СФРЈ ќе беше суден за велепредавство, но не преживеа и тоа е тоа.

:tv:
Прикриено кодошче, научи македонски првин. :helou:

Треба да си ептен болен за да му замериш некому што не гранатирал цивили, треба да си уште толку забеган за се гордееш со убиства над цивили.

Тоа е карактеристично за српческите марионетки.
Ti si naj golem kodosh ovde od site. Glumish ludilo patriot a vo ratot 2001 mu pomagashe na tvoite mili braka vo aracinovo a isto taka kaj i da si bil na bilo koj forum lugje te o krivuvat deka gi branish albanofilite i si bil baniran zaradi toa.
Ti si golemo kompleksirano albanofilce sto leci frustraci kako patriotice od polska. Tvoja naj golema gordost e sto si mu pomognal na ONA da cistat makedonci od svoite rodni mesta i sto imat maceno i paleno crkvi.
Tolku za tebe.

Се е тоа во ред ..но има едно, ако.....штом некел да учествува во војна што не е наша зошто со време не се демобилизирал.....имал доволно стаж а со тоа и немал обрзувачки договор за останување во ЈНА, но овде на сите ни е многу добро познато дека огромниот број на бивши ЈНА офицери со потекло од Македонија до последен ден не ја напуштија, не ја напуштија ни тогаш кога се формираше АРМ и беа повикани да и се приклучат....едноставно седеа на две столици.....за да кога веќе работите беа јасни молеа да се вратат и бидат примени во АРМ....

Од тој аспект е разговорот..а не дали некој бил предавник или не...јебига матни времиња беа

Tocno taka.. matni vreminja.. vo toa vreme bese cela jugoslavija, i nikoj nokogo nikade ne prakal..

Nie razgovarame za prvicnite sukobi i sudiri.. Kolku sto me drzi sekavanje, toj kako dzentlamenski odbil, pri sto mu bese sudeno... (toa e cin na demobilizacija)

Pri Prvite pregovori so JNA toj bese razmenet i donesen od ZATVOR vo makedonija... I oficijalno ako ne se lazam toa e nasion PRV GEneral po nezavisnosta..

Tolku za tie sto nepamtat..

Се е тоа во ред ..но има едно, ако.....штом некел да учествува во војна што не е наша зошто со време не се демобилизирал.....имал доволно стаж а со тоа и немал обрзувачки договор за останување во ЈНА, но овде на сите ни е многу добро познато дека огромниот број на бивши ЈНА офицери со потекло од Македонија до последен ден не ја напуштија, не ја напуштија ни тогаш кога се формираше АРМ и беа повикани да и се приклучат....едноставно седеа на две столици.....за да кога веќе работите беа јасни молеа да се вратат и бидат примени во АРМ....

Од тој аспект е разговорот..а не дали некој бил предавник или не...јебига матни времиња беа
E pa ajde sega procitaj gi nazad komentarite i vidi dali nekoj spomnuva matni vremina ili ima serenje za predavstvo.I drugo e prasanje dali mozese da demobilizira zasto mnogu od niv bea zateceni vo vremeto. Imase mnogu nasi sto se najdoa vo rok na sluzba i se borea tamu za drugi interesi ne deka sakaa ama tamu se najdoa. Eve na primer jas trebase da odam letoto 1991 ne se javiv na povikot i ne ojdov i sto sega predavnik sum?

Ti si naj golem kodosh ovde od site. Glumish ludilo patriot a vo ratot 2001 mu pomagashe na tvoite mili braka vo aracinovo a isto taka kaj i da si bil na bilo koj forum lugje te o krivuvat deka gi branish albanofilite i si bil baniran zaradi toa.
Ti si golemo kompleksirano albanofilce sto leci frustraci kako patriotice od polska. Tvoja naj golema gordost e sto si mu pomognal na ONA da cistat makedonci od svoite rodni mesta i sto imat maceno i paleno crkvi.
Tolku za tebe.

ne zabeguj batka.. ne e arno da obvinuvas drugi..

neznam kolkava ti e vozrasta.. ama ovie tvoi postovi se smesni...
ke popies BAN.. za fashizam bro..

Tolku za tebe.

Фала што беше толку љубезен, барем кога си нервозен полесно ти се воочливи правописните грешки.

Ти Македонец не си, а нит има потреба и понатаму да залажуваш некого.

Џабе провоцираш расправија, не ти успеало досега нема ни да ти успее во иднина да внесуваш некој раздор меѓу Македонците.

Пациент :tapp:

E pa ajde sega procitaj gi nazad komentarite i vidi dali nekoj spomnuva matni vremina ili ima serenje za predavstvo.I drugo e prasanje dali mozese da demobilizira zasto mnogu od niv bea zateceni vo vremeto. Imase mnogu nasi sto se najdoa vo rok na sluzba i se borea tamu za drugi interesi ne deka sakaa ama tamu se najdoa. Eve na primer jas trebase da odam letoto 1991 ne se javiv na povikot i ne ojdov i sto sega predavnik sum?
Можеби потпоручници и поручници биле затечени...но адмирал!!!!!

а и со оглед на долгиот стаж и бенефицираниот стаж..одамна бил за во пензија...

Паметно си направил 1991....:toe:

Tolku za tebe.

Ostaj go bre ne mu zameraj, i taka ne zivee vo Makedonija, tipicno bugorsko ponasanje.

Фала што беше толку љубезен, барем кога си нервозен полесно ти се воочливи правописните грешки.

Ти Македонец не си, а нит има потреба и понатаму да залажуваш некого.

Џабе провоцираш расправија, не ти успеало досега нема ни да ти успее во иднина да внесуваш некој раздор меѓу Македонците.

Пациент :tapp:
Jas sum iskren makedonec i pishuvam sto custvuvam i sto e vistina.
Ti glumish patriotce a si iz roden makedonec od aracinovo sto cel bil albanska sluga i isto taka si mu pomognal na ONA vo 2001 i mu branish interesite celo vreme dur glumish patriotce.
Ti nemash nisto zaednicko so makedoncite taka da nemozam da napravam razdor.
Ti si albanski Juda i zatoa si bil izbrkan na drugi forumi a ovde samo si folirant i gi lazesh lugjeto.

Ostaj go bre ne mu zameraj, i taka ne zivee vo Makedonija, tipicno bugorsko ponasanje.
милојко денес веќе по незнам кој пат ти викам, собери опашката и молк на македонски теми, едноставно не ти е дозволено да збориш.

Pocit samo koga informacijata za negovata funkcija ke bide povrzana so negovata dotogasna kariera, uspesi i podvizi.. a ne..

edinstvena karakteristika za noviot razuznavac e toa sto e SIN na Bocinov..????

sto e sega. za koja zemja zboruvame?? Severna Korea so Kim Il Sung i negovite sinovi, ili za Grujo so negovite Bratucedi??

ima li Profesionalci KAJ NAS ???

За новиот директор од Кабинетот не откриваат ништо. Освен што нема аргументи со што Александар Боцинов ја заслужил функцијата, во кусото соопштение во прилог ја нема ниту неговата кратка биографија - вообичаена пракса при назначување на вака висок функционер.
Неофицијално, важи за близок човек на Сашо Мијалков, првиот човек на УБК, од каде доаѓа и Боцинов.
Двајцата соработувале уште од времето кога заедно работеле во военото разузнавање, во времето на Љубчо Георгиевски. Боцинов во УБК работел во одделот за аналитика.

A1.. http://www.a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=109774

Nema istorija... toa mi bese muabetot

Ајде малака...
песна!
Хоп.... елллллаааа.... хоп!
:vozbud:

Грцко песен за твое ѕипси фамилија.
Не пее...
јаде рицинус!
Охи рицина!Рицинус!

А по темата:
Единствената разлика од `кадрите` на сдсм до оние на депебенеото од на Гујо `поставата` е што на Гујо се резервните играчи од истиот тим!

Мијалкови
Боцевски
Боцинов
Гордана
Маневски
се вмро-овци у.п.м. :)

И кога веќе е така...
зашто бе ја би гласал и би им давал шанса на резервите?
Тие сироти у нивниот тим до прв тим не можеле никад да стигнат,
не па мене ќе ме дотераат до `Премиер Лига`.
Гачки... ме разбираш!

Jas sum iskren makedonec i pishuvam sto custvuvam i sto e vistina.
Ti glumish patriotce a si iz roden makedonec od aracinovo sto cel bil albanska sluga i isto taka si mu pomognal na ONA vo 2001 i mu branish interesite celo vreme dur glumish patriotce.
Ti nemash nisto zaednicko so makedoncite taka da nemozam da napravam razdor.
Ti si albanski Juda i zatoa si bil izbrkan na drugi forumi a ovde samo si folirant i gi lazesh lugjeto.

Штом ќе зуцнат српчињава, исто како и бугарчињата, ојде темата јабана. :tapp:

на темава: фала богу дека ќе го сменат Димовски, да не сакаат пак БЦ да им мафта од собраниската говорница со листите за прислушкување :pos2:

А новиот директор Боцинов не го знам, но сигурно има некоја причина што е ставен за директор. Човекот веќе работел во таа област. Одма почнавте да го судите без причина, и тоа поради неговиот татко кој ништо лошо не направил :toe:

А експертиве овде кои знаат само да мрчат, еве нека кажат кој би бил според нив "достоен" директор на Агенцијата. Верушески можеби !?!?!:toe:

Ajde so sreka sega celo razuznuvanje e kaj bratucedite vo nivni race.
Uste edno pionce na Mijalkov ke raboti za familijata.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom