Иванов го разреши Димовски, нов директор на Агенцијата за разузнавање е А. Боцинов

• Креатор на темата Креатор на темата ЉУПЧО
  • Време на започнување Време на започнување
Не така. Не се виновни луѓето кои сакале да си ги бранат нивните држави туку оние што ги праќале да гинат за туѓи интереси.
A toa e ok vo irak i afghanistan?

Ne mesajte babi i zabi.. Oficer moze da odbie naredba, ako e protivustavna, i protiv zenevskite konvencii.. licen izbor..

uste ednas.. stanuva zbor za komanden oficer, ne za vojnik ubiec.. da se pravi razlika..

Konkretno, trebase da se raketira -bombardira Split od more.. znaci kolateralna steta od nevini civili i istoriski objekti...

Licen izbor,,

Чисто од војнички аспект.....без политика...

одбивање наредба во конфликт....значи само едно....куршум во глава..

....колатерална штета.....кажи им го тоа на американците.....

Zatoa velam.. licen izbor..

neznam kako go proziveal predhodniot del od svojot zivot... ama sigurno pocinal bez da nosi nedolzni civili na dusa.. za necija glupava ideologija...

Vooruzen konflikt e edno.. borba so vooruzeni formacii, a sosema drugo e da granatiras kuki, i civili..

abe ne mesajte babi i zabi, covekot odbil da ocestvuva vo vojna koja sto ne bese nasa. Nie nemavme nisto so taa vojna, taa vojna bese megu Srbija i Hrvatska i kraj.

кој е сеа директорот?? Александар или Драгољуб??

Zatoa velam.. licen izbor..

neznam kako go proziveal predhodniot del od svojot zivot... ama sigurno pocinal bez da nosi nedolzni civili na dusa.. za necija glupava ideologija...

Vooruzen konflikt e edno.. borba so vooruzeni formacii, a sosema drugo e da granatiras kuki, i civili..
Ti si bil i videl dali bile civili ili deka imale voruzani hrvati so pomosh od germanija i vatikan pukale po JNA i policijata kade sto imalo i makedonci.
I crnogorcite dobile ista naredba i ja poslushale i zatoa go granatiraa Dubrovnik.

A toa e ok vo irak i afghanistan?
Не може такви споредби да правиш. Во претходниот случај , офицери на ЈНА праќале Македонски војници да гинат за Српски интереси. Сега ние одлучуваме дали да праќаме војници во Ирак, Авганистан или во други мисии во кризни подрачја. Ако прецениме дека имаме полза од тоа зошто да не. Сега колкава е ползата тоа е друго прашање. Ако престане НАТО да биде интерес за Македонија зошто да не излеземе од тие мисии.

Конкретно на темата стана збор дека бил предавник. Од тоа што го прочитав никаде не видов дека бил предавник. Ако е така тогаш сите Хрвати и Словенци не само што се предавници туку ќе излезат и терористи бидејќи не само што одбиле наредби на ЈНА туку и се бореа против истата.

да се вратиме на темата.
''Pa znas sto mi kaze sin: Tata, da si ti pucao, ja bih ti presudio.''
да се надеваме дека господинот е решителен, во што јас лично не се сомневам, и дека ќе си ја работи работата.

Не може такви споредби да правиш. Во претходниот случај , офицери на ЈНА праќале Македонски војници да гинат за Српски интереси. Сега ние одлучуваме дали да праќаме војници во Ирак, Авганистан или во други мисии во кризни подрачја. Ако прецениме дека имаме полза од тоа зошто да не. Сега колкава е ползата тоа е друго прашање. Ако престане НАТО да биде интерес за Македонија зошто да не излеземе од тие мисии.

Конкретно на темата стана збор дека бил предавник. Од тоа што го прочитав никаде не видов дека бил предавник. Ако е така тогаш сите Хрвати и Словенци не само што се предавници туку ќе излезат и терористи бидејќи не само што одбиле наредби на ЈНА туку и се бореа против истата.
Ist slucaj drugo vreme.
Samo sto te tolkavi dvolicni pa vie krivo da priznaete.

Умоболни српчиња еј :tapp:
Albanofilu gledaj si takvi temi kade mozish da mu vlezish u gazeto na tvoite mili sosedi od rodnoto mesto aracinovo.

abe ne mesajte babi i zabi, covekot odbil da ocestvuva vo vojna koja sto ne bese nasa. Nie nemavme nisto so taa vojna, taa vojna bese megu Srbija i Hrvatska i kraj.

Се е тоа во ред ..но има едно, ако.....штом некел да учествува во војна што не е наша зошто со време не се демобилизирал.....имал доволно стаж а со тоа и немал обрзувачки договор за останување во ЈНА, но овде на сите ни е многу добро познато дека огромниот број на бивши ЈНА офицери со потекло од Македонија до последен ден не ја напуштија, не ја напуштија ни тогаш кога се формираше АРМ и беа повикани да и се приклучат....едноставно седеа на две столици.....за да кога веќе работите беа јасни молеа да се вратат и бидат примени во АРМ....

Од тој аспект е разговорот..а не дали некој бил предавник или не...јебига матни времиња беа

Ti si bil i videl dali bile civili ili deka imale voruzani hrvati so pomosh od germanija i vatikan pukale po JNA i policijata kade sto imalo i makedonci.
I crnogorcite dobile ista naredba i ja poslushale i zatoa go granatiraa Dubrovnik.

Aj ne sum bil... Aj ne sum sluzel vojska 4.5 godini..

Aj neka bide po tvoe.. se sto mrda pred musica e "neprijatel"

Al kj cekam drug idiot da mi kaze kako da razmisluvam...

Licen Izbor.. mnogumina UZIVALE vo taa zadaca.. duri barale i Overtime..

Nekoj ednostavno nesakal da ucestvuva.. toa e..

Pravilo Sluzbe.. dozvoluvase.. kaj oficerite.. ako ne bese taka.. na sekoja budaletinka ke mu teknese da naredi PUCH.. i drugite ke moraaa da slusat.. ili na sekoja budaletinka ke mu tekne da Gekne A bomba... i toa..

misli malce so mozok.. pred emocii... rekov.. vo oruzan sukob.. da..
za borba so vooruzeni foramcii DA>.

======================================================
i aj drzete se do temata

Ist slucaj drugo vreme.
Samo sto te tolkavi dvolicni pa vie krivo da priznaete.

Albanofilu gledaj si takvi temi kade mozish da mu vlezish u gazeto na tvoite mili sosedi od rodnoto mesto aracinovo.

Прикриено кодошче, научи македонски првин. :helou:

Треба да си ептен болен за да му замериш некому што не гранатирал цивили, треба да си уште толку забеган за се гордееш со убиства над цивили.

Тоа е карактеристично за српческите марионетки.

Последна вест: Драгољуб Боцинов ја растури СФРЈ!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom