!!! ИТНА ПОТРЕБА ОД КРВ !!!

Член од
13 октомври 2005
Мислења
525
Поени од реакции
47
Веб-сајт
www.angelfire.com
Ова ми стигна на службен e-mail.
Ве молам помагајте кој може!

Цитирам:

--------------------------

КОЛЕГИ,
КОЌЕСКА ВО СООБРАЌАЈКА НАСТРАДА 20ГОДИШНО МОМЧЕ, ИМЕ ПРЕЗИМЕ, ДЕТЕ НА МОИ ПРИЈАТЕЛИ!

ТОЈ Е ВО КОМА (ВО ГРАДСКА БОЛНИЦА) И НАЈИТНО МУ Е ПОТРЕБНА КРВ ОД РЕТКА КРВНА ГРУПА AB-RH NEGATIV.

СИТЕ ШТО МОЖЕТЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ВЕ МОЛАМ КОНТАКТИРАЈТЕ МЕ!
070 - 279 499

Поздрав

--------------------

Ве молам прашувајте секого, препраќајте секому кого го знаете,
за да спасиме Живот!
Доколку дознаете за состојбата на здравјето (се надеваме, подобрена) на овој наш пријател, Ве молам објавете го тоа овде!

Од се’срце Ви благодарам!

Крстителу, добре дојде назад. :)
На темата: Ќе се распитам низ Охридов за крв, ако има не е проблем транспортот. Се надевам дека се ќе испадне ок со дечкото.

А негативна..... нели врши работа????

Доктори ?

Која е таа крвна група што може да прими само од АБ?

А крвна група прима од 0 (нулта) и А.

О крвна група прима само од нулта.

Б група прима од нулта и Б.

АБ групата прима од сите други крвни групи.

Човек со негативен Рх фактор не смее да прими крв од позитивен фактор.
Се надевам ќе се успее да се најде дарител.

Мислам дека АБ може да прими од секој...универзален примател...али ај не знам...жал ми е во секој случај за дечкото.

Пак ќе прашам со најдобра намера.
Провери нешто да не има грешка со крвната група?

AB негатив може да прими само од АБ негатив. Не постои веќе универзален приамтел и универзаен давател.

Не знам што е работава, голема фама е крената....јас неможам да помогнам.

Серпико, ако си ти а негативна можеби ако е толку итно пошто негатив е многу поретко можеш да пробаш да помогнеш. Ако е итно ќе се даде и А негатив.

Jaс ја имам оваа крвна група,ама дарував пред 3 дена,ослабев многу и ми рекоа да не дарувам подолго време.Колку ми е жал,да можев ќе помогнев пак.
Да даде Господ да се најде соодветен дарител во најкраток можен рок:)

Абе не знам која крвна група сум ама ќе прашам од мои блиски па ќе пишам подоцна

мајка ми се јави зашто ја има таа крвна група(и на мене ми стигна таа порака),на луѓето не им се верувало,им се јавиле мноогу луѓе од цела Македонија(значи колку сме хумани и добри,за браво и пофалба!!)и дарувано е крв,дечкото е добар,немал тешки повреди(само некои проблеми со белите дробови) и се разбудил од кома!браво за сите што дарувале,ја сум АБ ама позитив:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom