Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Неможеш да ги рамниш Милан и Челзи!
Милан игра уефа куп Челзи е во ЛШ има разлика нели?
Спореди овака со шампионите на Англија и Италија!
Горе би стоеле Манчестер доле Интер-предноста нека ја имаат манчестер ке се игра на Олд трафорд како мала предност оти знаеме дека ке ги средиме уште порано!
и нормално се знае крајот каков ке биде!
Прегледај го приврзокот 7415

Да, среќа за Интер инаку и тие ке поминеа како Милан со Челси ;)
Како што рече Адриано не можиш да ги споредуваш Милан и Челзи или Милан и Интер.

Друго, Милан играше без главните играчи за наредната сезона..

Интер досега покажа дека многу напредува со игрта, го совлада Баерн сред Минхен, го совлада Ајакс сред Амстердам.
Но она што е најважно, е играта на Интер. Игра многу поотворен фудбал, креира многу шанси, но за жал во отсуство на повредениот Круз, и неопоравениот Ибра нема добра реализација.

Неможеш да ги рамниш Милан и Челзи!
Милан игра уефа куп Челзи е во ЛШ има разлика нели?
Спореди овака со шампионите на Англија и Италија!
Горе би стоеле Манчестер доле Интер-предноста нека ја имаат манчестер ке се игра на Олд трафорд како мала предност оти знаеме дека ке ги средиме уште порано!
и нормално се знае крајот каков ке биде!
Прегледај го приврзокот 7415
Меѓу Манчестер и Челзи нема толкава разлика во јачина моментално,двете имаат извонредни екипи.
Интер е далеку подобар од милан,барем последниве 3 сезони,што не значи дека и годинава ќе биде,допрва треба да почне сезоната...
Ама факт е дека Челзи е 3 класи подобар од милан,со цел тим или без ,не сум изненаден од петардата:)
Е сега за Рома со Тотенхем петарда...2-3:0 можеби,Тотенхем многу се засили...ама 5 е многу... :uvo:

ова се само пријателски натпревари и јас не би ги земал здрави за готово, особено не оние на Миланм, бидејќи тимот моментално игра со Амброзини и Гатузо како централни напаѓачи од шо нема кој да им игра.

Па тепачките во Сицилија не само за друго повеќето се карат, за разлика од Англискиот фудбал кој што е отворен фудбал и по брз, а италјанскиот како што кажа груб (да) груб е и по затворено играт пример ако заводат се затвараат и чекат да ги напаѓат, но кај другите Англискиот и да водат напаѓат по отворено играт сите како и да е само го споредив со Англискиот исти к*р е Шпанскиот како Италјанскиот .... зборот ми беше Италјанците се позатворени во фудбалот :salut:

си слушнал некад за ТАКТИКА? или само оди во напад па шо биде нека биде...

Ох,
Што кажувам лошо,сеа ти викам дека Англичаните пример водат не се затворат толку како што се затворат италјанците, англичаните сепак отварат повеќе фудбал и пак создават шанси, а во случај на италјанците тие се затвараат право и крај нема напад за них, знам разбирам тактика но збор ми е што сакам да ти кажам се затварат потполно не си приметил и тие голови после тоа се се од контри примети баш ке видиш, но тоа и е тактиката на италјанците
:toe:

Во Италија се игра тактички фудбал..Повеќе се оди на физичка и кондициона подготвеност, повеќе се чека грешка на противникот, и кога се мора се напаѓа..Постои надмудрување меѓу тренерите, многу трчање по терен, напаѓаат само кога им е потребно тоа, и многу во Италија е битен средниот ред, за тактизирање...Додека во Англија повеќе се игра на долги топки, практично се скока средниот ред (не секогаш), што бара брзи напаѓачи, и многу стабилна одбрана....Јас претпочитам Италијански фудбал,ама се работи за вкус..Не потценувам, првенства..Секое си има своја убавина, ама причина плус што претпочитам Италијанското првенство е што навивам за Јувентус..

Во Италија се игра тактички фудбал..Повеќе се оди на физичка и кондициона подготвеност, повеќе се чека грешка на противникот, и кога се мора се напаѓа..Постои надмудрување меѓу тренерите, многу трчање по терен, напаѓаат само кога им е потребно тоа, и многу во Италија е битен средниот ред, за тактизирање...Додека во Англија повеќе се игра на долги топки, практично се скока средниот ред (не секогаш), што бара брзи напаѓачи, и многу стабилна одбрана....Јас претпочитам Италијански фудбал,ама се работи за вкус..Не потценувам, првенства..Секое си има своја убавина, ама причина плус што претпочитам Италијанското првенство е што навивам за Јувентус..
Целосно се согласувам со Кико..
Секоја лига си има своја убавина. Јас навивам за Интер, бидејќи ми се допаѓа Италијанскиот фудбал.
Ако ми се допаѓаше Англискиот, сега ќе навивав за некој Англиски клуб.

И не сваќајте ги премногу сериозно пријателските натпревари. Се е само уигрување на тимот и проверка на нови тактики.

Меѓу Манчестер и Челзи нема толкава разлика во јачина моментално,двете имаат извонредни екипи.
Интер е далеку подобар од милан,барем последниве 3 сезони,што не значи дека и годинава ќе биде,допрва треба да почне сезоната...
Ама факт е дека Челзи е 3 класи подобар од милан,со цел тим или без ,не сум изненаден од петардата
Е сега за Рома со Тотенхем петарда...2-3:0 можеби,Тотенхем многу се засили...ама 5 е многу...
Сериозен си?
Можеби Челзи е за нијанси подобар од Милан, но за класи?
А кога Милан игра без повеќе од половина играчи од првиот тим, а Челзи со скоро најсилниот тим, тука има разлика во класи и затоа беше овој понижувачки пораз.

Ама факт е дека Челзи е 3 класи подобар од милан,со цел тим или без ,не сум изненаден од петардата:)
Хаха тоа што го има достигнато Милан Челзи може само да сонува :wink:

Целосно се согласувам со Кико..
Секоја лига си има своја убавина. Јас навивам за Интер, бидејќи ми се допаѓа Италијанскиот фудбал.
Ако ми се допаѓаше Англискиот, сега ќе навивав за некој Англиски клуб.

И не сваќајте ги премногу сериозно пријателските натпревари. Се е само уигрување на тимот и проверка на нови тактики.

Сериозен си?
Можеби Челзи е за нијанси подобар од Милан, но за класи?
А кога Милан игра без повеќе од половина играчи од првиот тим, а Челзи со скоро најсилниот тим, тука има разлика во класи и затоа беше овој понижувачки пораз.
милан допрва треба да состава шампионски тим,све што е пензионерско треба да се исфрли,за разлика од Челзи што истиот тим чичко Роман само го надополнува со по некоја звезда и богами делуваат застрашувачки во споредба со Броки и Амброзини ... :helou:
Може претерав за 5 ама 3 комада им шибаат ко од шала и од спиење да ги станеш :pos2:

Хаха тоа што го има достигнато Милан Челзи може само да сонува :wink:
Моментално Челзи има подобар тим,не реков дека е подобар низ историјата... :smir:

Ало Челзииии... темава е за Италија. Кога Абрамович ќе го пресели Челзи на Апенинскиот полуостров тогаш ќе зборувате за Челзи на оваа тема.

Инаку Crashoveride добар потпис, но преголем. Намали го 500х76 макс

Италијанска фантази фудбал

бидејќи некој фраер ми ја избриша темата, ќе постирам тука.

Кој сака да игра Серија А фантази фудбал нека повели тука:

http://us.seriea.fantasysports.yahoo.com/football

* Group ID#: 1045
* Group Name: Macedonia
* Group Password: macedonia

legacalciomarchiong1.png

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom