Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Морав да го пишам ова..
Валдес сам си има признаено, пробуричкај малку, а за Гути и Роналдо не знам..Всушност, не знам зошто воопшто го браниш Роналдо..Тој јавно на сите дебати изјавува дека сака да си оди во Реал,вамте тамте, и на крај да остане во Манчестер, со изјава дека ќе игра само уште една година (ова ми изгледа мене како Манчестер да му се резерва на Роналдо)..Не знам за тебе,но еве пример Буфон да изјавува на секое дека сака да си оди во друг клуб, и после да остани со изјава дека уште една година ќе игра, ќе го плукам прво него, зошто не е лојален кон клубот, второ ќе го плукам раководството на Јувентус зошто му дало воопшто шанса на таков нелојален да го потценува клубот, како последна шанса и слично..Па ти, КикоМЦ и Миланез од кај знаете дека Роналдо, Гути и Валдес се педери?
И вие да не си го имате на ти го, дај ми го ?
Па тепачките во Сицилија не само за друго повеќето се карат, за разлика од Англискиот фудбал кој што е отворен фудбал и по брз, а италјанскиот како што кажа груб (да) груб е и по затворено играт пример ако заводат се затвараат и чекат да ги напаѓат, но кај другите Англискиот и да водат напаѓат по отворено играт сите како и да е само го споредив со Англискиот исти к*р е Шпанскиот како Италјанскиот .... зборот ми беше Италјанците се позатворени во фудбалот :salut:Најпрво фала за информацијата дека Јувентус е Италијанска екипа...
Не знам кај гледаш толку тепачки во Италијанскиот фудбал, и во што го гледаш недостатокот на квалитет на Сериа А..
Серија А е една од 3те најсилни лиги во Европа, и тоа е факт кој никој не можи да го оспори.
Минатите 2 сезони вистина е дека заостануваше малку зад Шпанската и Англиската лига но тоа беше толжкму поради Калчополи скандалот во кој главен актер беше твојот Јувентус.
Доколку си вистински навивач на Јувентус, никогаш нма да помислиш дека фудбалот во Италоја е здодевен и неатрактивен.
Во Италија најголем дел од екипите играат позатворен и погруб фудбал, но тоа е убавината на Серија А. Мене тоа ми се допаѓа и затоа го сакам Италијанскиот фудбал и Интер. Доколку сакав поинаква игра ќе навивав за некој Шпански или Англиски клуб...
Во Серија А има многу техника, многу атрактивни голови потези на многу суперталентирани фудбалери.
Оваа сезона, со сите промени, со сите нови имиња во Италијанскиот фудбал треба да се очекува враќање и доминација на Италијанските клубови и во Лигата на шампионите.
Мислам дека ти треба убаво да размислиш зошто навиваш за Јувентус, и додека имаш време да си одбериш нов клуб од некоја друга лига...
Англиските хулигани се најпознати по правењето на тепачки и нереди. Се случи тоа на Сицилија, се случи и уште еднаш некаде сред пат кога се сретнаа навивачи на Јувентус и Лацио но тоа е фудбал, и тоа е производ на жарот со кој се следи и навива во Италија. Во никој случај не го оправдувам ова но се случува секаде.Па тепачките во Сицилија не само за друго повеќето се карат, за разлика од Англискиот фудбал кој што е отворен фудбал и по брз, а италјанскиот како што кажа груб (да) груб е и по затворено играт пример ако заводат се затвараат и чекат да ги напаѓат, но кај другите Англискиот и да водат напаѓат по отворено играт сите како и да е само го споредив со Англискиот исти к*р е Шпанскиот како Италјанскиот .... зборот ми беше Италјанците се позатворени во фудбалот :salut:
Јас ова го прочитав.. Со ова сакаше да кажиш само дека Италијанскиот фудбал е погруб од другите?Иаку навивам за Јувентус (италјанска екипа) ке кажам нешто друго
Италјанската лига е била отсекогаш наслабата и нај НЕ ефектната лига, искрено си признавам и кажувам дека италјанците играт нај бавен фудбал не само тоа тие се и познати по тепачките сакам оваа година да биде подобро и подобар фудбал да има без тепачки инциденти и слично
Форза Јуве