Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Да, но мене лично италјанскиот фудбал не кажав дека не ме ареси туку нема отворена игра одма се затворат после некој гол тоа е тоа
Adriano мислам дека во Германската лига има најмногу голови (ако не сум грешка)

Тоа не се има случено во Италија, барем не последниве години да се тепаат играчи на некој од тимовите од големата четворка (милам на Интер, Јуве, Милан и РОма).

Во Италија последниве 10 години не се има случено тепачка од онаков вид каква што се случи со Челзи - Манчестер..

Ако не направи Интер скандал кој може друг ? :)
Уште го памтам Адриано кога му пукна една дупла на еден :pos::zver:

едит:

Јес да ја уништува убавината на фудбалот, ама за ваква животиња како овој во бел дрес, само остар нож в грло. Прво го тегнеше метро и пол за дрес, скоро го соблече, а после му мавна шамар. Мене да ми беше, после дуплиот директ ќе продолжев да го клоцам на земја.

Ауф го соблече го влечеше упм.. па накрај и шамар му плесна.. кој и да е ќе се изнервира и ќе му врати.. :helou:

Ако не направи Интер скандал кој може друг ? :)
Уште го памтам Адриано кога му пукна една дупла на еден :pos::zver:

едит:

Уфф го видовте Зидан со главата?Инаку Адриано тука беше во право..Уфф, кога онај поминал со тој дуплиот..Рачунајте на Стам вака да му направеше..Имаше два метра под земја да го закова...Или на Гаскоњ:)
Тоа не се има случено во Италија, барем не последниве години да се тепаат играчи на некој од тимовите од големата четворка (милам на Интер, Јуве, Милан и РОма).

Во Италија последниве 10 години не се има случено тепачка од онаков вид каква што се случи со Челзи - Манчестер..

Ова беше само мала глума од Тоти..

Ова беше инцидент помеѓу двајца играчи, повеќе беше туркање со глава и потоа глума на Тоти.
А ако добро се сеќаваш тоа помеѓу Манчестер и Челзи беше масовна тепачка.

Но не ми беше тоа целта со постот..
Англиските хулигани се најпознати по правењето на тепачки и нереди. Се случи тоа на Сицилија, се случи и уште еднаш некаде сред пат кога се сретнаа навивачи на Јувентус и Лацио но тоа е фудбал, и тоа е производ на жарот со кој се следи и навива во Италија. Во никој случај не го оправдувам ова но се случува секаде.
Затоа и ова го напишав..

Она што сакав да му објаснам на Xfire е следното:
Затоа јас ти реков. Секој си има свој вкус. Јас сакам Италијански, груб, фудбал со многу тактика...
И да те потсетам на еден куп натпревар помеќу Челси и Манчестер на крајот на минатата сезона кога имаше тепачка. Тоа не се има случено во Италија, барем не последниве години да се тепаат играчи на некој од тимовите од големата четворка (милам на Интер, Јуве, Милан и РОма).
Секоја лига си има своја убавина и затоа фановите се поделени.. Дел навиваат за Италијански, некои за Шпански, некои за Англиски клубови..

Те разбирам meazza
Но за виедото на Тоти што беше глума глума беше но сепак тоти беше крив кога го спобори сигурно го испцуја на верон и на тој толку му треба и му се врати
За Адриано што му плесна една беше во право требаше и шут да му забоде кога беше на земја, а видовте Зидан шо мајмун е демек станувам бум еедна глава :pos2:

Те разбирам meazza
Но за виедото на Тоти што беше глума глума беше но сепак тоти беше крив кога го спобори сигурно го испцуја на верон и на тој толку му треба и му се врати
За Адриано што му плесна една беше во право требаше и шут да му забоде кога беше на земја, а видовте Зидан шо мајмун е демек станувам бум еедна глава :pos2:
Добро сеа не можи да ги оправдуваме, сепак е ова фудбал а не бокс :)
Но во право си дека ќотекот им беше заслужен :)

Кога видов сега не ми се веруваше. Тотенхем 5-0 Рома :ija:
Рома е понижена од тим, слободно ќе речам од нејзин калибар.. Не знам со кој состав играше но 5-0 е тотално понужување.

Што е со италијанскиве екипи,добија немерен ќотек од англичаниве во претсезона... :uvo:
Челзи-Милан 5:0
Манчестер Сити-Милан 1:0
Ливерпул-Лацио 1:0
Тотенхем-Рома 5:0
Фулам-Торино 2:2 иако беше 2:0 мислам за Фулам...

Па само на пријателски можат да тепаат :baeh:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom