Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Подобри, не подобри, Удинесе се стари пациенти на Рома, и пак си ја примија дозата денеска. И плус, Рома беа оштетени со наводниот офсајд на Тадеи, при 1-2 резултат.

ГРАНДЕ РОМА!!! :asroma:

лелеле, ке биде КРАЈНО НЕИЗВЕСНО, ако ИНТЕР НЕДАЈ БОЖЕ изгуби вечер, (од една страна сакам да изгуби зш фиорентина ке му избега на Милан,а од друга страна разликата меѓу ИНТЕр и рома ке биде само 1 бод), ај позз

Рома - Ливорно 1 : 1 !!!!!!!

Феноменален резултат . . . . . . ако си фан на Интер , Suucks to be you Totti , Sensi и компанија , нека цицаат ташаци сеа преку медиумите лигуши грди .

Да им биде мизеријата уште поголема а ситењето уште послатко . . . .

90'+4 OH!!!! What a save by Amelia and he parries away Panucci's close range header!!!!! OH!!!! Another world class save by Amelia keeps his match on level terms as De Rossi is absolutely distraught!!! Orsato blows his whistle to end the match as Roma are held by lowly Livorno in what effectively ends their title dream. Roma dominated for long stretches but could not find the second goal that would have killed the match off and Livorno made them pay with their only shot on target!!!

Не е се готово!
утре Интер има тешка утакмица со Торино!
Ама со оваков резултат на Рома мислам дека ИНтер ке притисне да се оддалечи на 6 недостижни бода!

Не е се готово!
утре Интер има тешка утакмица со Торино!
Ама со оваков резултат на Рома мислам дека ИНтер ке притисне да се оддалечи на 6 недостижни бода!

Апсолутно , повеќе сум радосен што утре ке го гледам натпреварот со помал притисок а и играчите мн полсено ке играат.

:cug::cug::cug::je::je::je::vozbud::vozbud::vozbud::pehar::pehar::pehar::pehar::pehar::pehar:
тоооооооооо мераци , мераци им се вратија ко бумеранг бедните провокации и навреди , така не се освојува титула , за тоа треба тоти и де роси да играат фудбал , а сенси и конти да донесат играчи а не да го навредуваат манчини и да плукаат по судии секој ден.
:olee::olee::olee: шампиони !!:olee::violent1::violent1::violent1::violent1::violent1::violent1::violent1::violent1:

ајде интер честито титула. рома мизерија. ебате тимот. со ливорно не може да тепа на домашен.

Чекајте бе која титула. Утре ќе биде многу тешко во Торино. Потоа против Каљари, екипа која се бори за опстанок. Па следува "гостување" односно градското дерби со Милан. Ако во овие 3 натпревари освоиме барем 6 бодови тогаш ќе прославиме :) Јас очекувам во наредните 3 натпревари 7 бодови.

Шо стана работава Амантино Мансини измена седи на клупа човекот!
Ми мириса дека ке носи плав дрес летоска!

Шо стана работава Амантино Мансини измена седи на клупа човекот!
Ми мириса дека ке носи плав дрес летоска!
Мансини е одлична замена за Фиго. Оштетата која треба да се плати на Рома е минимална а се работи за супер играч.
Морати планира повеќе засилувања меѓу кои најгласно се шпекулира за Мансини и Диего.

Рома 1-1 Ливорно
Фиорентина 1-0 Палермо

Фиорентина не се откажува од 4то место.. има 7 бодови повеќе од Милан но и натпревар повеќе. Двете екипи имаат тежок распоред до крајот па можи се да се очекува.
Во таа конкуренција се и Сампдориа и Удинезе па ќе биде многу густо за излез во Европа. Удинезе заостанува 1 бод зад Сампдориа и Милан но има најлесен распоред до крајот, и мислам дека во последното коло игаат со Милан.
Интер со победа над Торино може да си ја олесни одбраната на титулата но и со таа победа не би било се решено.
Неизвесно е и на дното. Многу екипи се борат за опстанок.. Најмногу ќе ми биде жал ако изпадни Парма.

Едноставно немавме среќа сезонава. А и факт е дека Интер и да не ја заслужуваат, повеќе ја заслужуваат од Рома титулата.

А да, и заборавив да спомнам, Тоти се повреди. Утре ќе се знае све што како, ама изгледа Тоти поради проблеми со лигаментите ќе биде во аут 6 месеци.

Ќе се знае утре точно, повредата може и да е поситна, и да трае 2 месеци ...

И да, утре ќе се знае дали ќе треба да иде на операција. Зависи од повредата.

Едноставно немавме среќа сезонава. А и факт е дека Интер и да не ја заслужуваат, повеќе ја заслужуваат од Рома титулата.

А да, и заборавив да спомнам, Тоти се повреди. Утре ќе се знае све што како, ама изгледа Тоти поради проблеми со лигаментите ќе биде во аут 6 месеци.

Ќе се знае утре точно, повредата може и да е поситна, и да трае 2 месеци ...

И да, утре ќе се знае дали ќе треба да иде на операција. Зависи од повредата.

не изгледаше до толку сериозна кога го извадија од игра :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom