Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Pa eve i jas nesto da napisam za kalcoto :)
Prv pat pisuvam eve za sefte na forumov ..
Lazio si se najbolje za mene lugje .. sea ke vidime kako ke im ide sezonava..
Inace Ne zborete mnogu za Milan i Juve .. Po mestacki klubovi od niv nema ..
ova si e jasno od sekogash .. koga davaat golovi pri kraj na utakmica se razbira .. ili ako epten ne moze da se dade tuka e sudijata da dosudi penal vo nivna korist kako i sekogash :)))
Pozdrav .. bez navredi samo mislenje beshe ova .. :) :) :)

Мистериозна средба на Моџи со Берлускони

Денеска во Рим главното внимание на новинарите го привлече мистериозната средба на генералниот менаџер на екипата на Јувентус, Лучијано Моџи со премиерот на Италија и сопственик на Милан, Силвио Берлускони. Моџи ненајавено ги посетил канцелариите на политичката партија на Берлускони во Рим, и откако состанокот завршил, Моџи не сакал да даде изјава за новинарите кои го пречекале. Медиумите веднаш почнаа со шпекулации дека наводно се работи за евентуален трансфер на Дел Пиеро во Милан, или пак премин на Лучијано Моџи на директорската позиција во Милан. Други пак претпоставуваат дека се работи само за пријателска средба. Останува да видиме дали во наредниот период некој ќе даде изјава за што всушност се работело, или пак ќе остане добро зачувана тајна.

МакСпортНет

море дали знај некој како можи клуб ко Парма така финансиски да пропадни... Ко Македонец да ја водел :D :D :D :D
Замислете само кој не фудбалери од Парма излегоја и за колку пари сите тие беа продадени...
и сега јадните за опстанок се борат небаре Калјари се.

Парма пропадна поради тоа што пропадна “Пармалат“ - фирмата на нејзиниот соптственик. Пармалат отиде во големи долгови, и така човекот мораше да го жртвува и буџетот на Парма за да ги отплаќа долговите... Парма всушност има среќа што комплетно не банкротираше. Сега застана на нозе. Купена е од страна на Лоренцо Санц - поранешен претседател на Реал Мадрид.

знам дека е заради Пармалат...ама ај речи дека не се слепци.
Кажи 10 најдобри фудбалери во итал. првенство 7 од Парма се...
Канаваро, Турам , Буфон, Креспо, Адријано, и не ми текнува други двајца :D :D :D :D :D

Да, ама кажи ми ти каде го доживеаја врвот на кариерата?

Што ако се од Парма кога не освоија титула?!

kakva parma kakvi jaki igraci, dosta za parma ovaa godina parma ode u 2-liga i toa sigurno. :oops: od Italija samo inter i dosta za klubovite kazete kako da fateme sportska.

Горан Пандев стрелец за Лацио (сега е полувреме) а водат против Тревизо со 2:1

AC Milan rules!
Patem lacio-trevizo 3:1 (pandev 26')
mislam deka ovaa sezona Fiorentina ima dobro timce, samo slabo so rezervi inace dobri neznam do koga ke izdrzat......
Parma ke bidi OK,ako propadnaa da recime, ke bidat pak prva liga !

i neznam koj se cudese za Adriano, ako en pamti dobro bas Inter go kupi nego od Parma!!!
i eve uste eden na spisokot na zvezdi sto se prodale od Parma -Gilardino!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom