- Член од
- 15 јуни 2013
- Мислења
- 1.782
- Поени од реакции
- 2.765
Не постои човек што се занимава со спортов а не е сиромашен)
Македонија? Просечен Американец или Германец не верувам да неможи да си дозволи она што го има во рецептурата.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не постои човек што се занимава со спортов а не е сиромашен)
Тие богатите имаат и да ја купат книгатаСложен. Незнам и колку е изводливо да се направи замена на тоа што го нема или е скапо. Само да не заборавиме дека не се сите сиромашни во земјава, има и доста членови по белиот свет, затоа онака го ставив.
Има и кај нас со кеш, оди во Јане Сандански, Синерџи, Парк, фитнес Хаус, Магнус да видиш какви фаци влегуваатНе постои човек што се занимава со спортов а не е сиромашен)
Шала беше, се разбира дека има луѓе и со кеш што си се занимаваат со овој спорт. Муабетот ми беше дека повеќето крпиме дали да купиме протеин од 2500 или од 3500 и дали стекот ќе го јадеме оној од кам 2кг 350денари или ќе купиме Птуј 300 кгТие богатите имаат и да ја купат книгата
Автоматски споено мислење:
Има и кај нас со кеш, оди во Јане Сандански, Синерџи, Парк, фитнес Хаус, Магнус да видиш какви фаци влегуваат![]()
Ијјј сите го дознаа Др. Грег, светска фаца стана![]()
Си ги јадеме и не глумиме вегани.Дечки со сирење и кашкавал што правиме? Тоа ми остана едино „проблематично“ во хранава. Кашкавал ставам во тост секој ден за на работа. Сирење онака секој 2-3 ден.
Од све што имам прочитано, мислам дека количинава што ја јадам е занемарлива и не вреди да се замарам со тоа. Ама ете да видам, што мислат другиве. Посебно тие што „одржуваат форма“.Си ги јадеме и не глумиме вегани.
Не се толку штетни колку што крева џева сектава.
Дечки со сирење и кашкавал што правиме? Тоа ми остана едино „проблематично“ во хранава. Кашкавал ставам во тост секој ден за на работа. Сирење онака секој 2-3 ден.
А што е толку страшно со сирењево?Откачив сирење тотално, кашкавал исто како тебе секој ден во сендвич по 2 тенки парчиња. Не е страшно.
А што е толку страшно со сирењево?
Sirenjeto sodrzi masti i laktoza. Ako si intoleranten na laktoza, ke imas maka odnego a i izlegubat sarenila na kozata od mnogu mlecni proizvodi. Dovolno e pred spienje 50gr sirenje ili kaskaval. Umereno da se jadi e ok ama da stegas 150 gr toe mnogu.Конкретно со сирење ништо, млечните производи се сами по себе штетни. А јас бидејќи јадев и сирење и кашкавал и пиев јогурт, морав негде да скратам па го одбрав сирењето зашто ми е потешко да го контролирам дека е солено па те тера да го јадеш повеќе.
Зошто пред спиење да јадеш сирење или кашкавал? Ова и во друга тема нешто спомна 50 грама сирење и литро млеко треба да се внесува, меѓу останатите работи за да стигнеш до 200 грама протеин.Sirenjeto sodrzi masti i laktoza. Ako si intoleranten na laktoza, ke imas maka odnego a i izlegubat sarenila na kozata od mnogu mlecni proizvodi. Dovolno e pred spienje 50gr sirenje ili kaskaval. Umereno da se jadi e ok ama da stegas 150 gr toe mnogu.
Хм, ова со штетноста на млечните производи мислам е претеризам али ај. Јас јадам сирење, особено летово со шопска, а ставам и млеко во овесните наутро. На јогурт не сум голем фан, го пијам 2-3 пати месечно, кашкавал поретко со пица или евентуално некој сендвич кога нема нешто поасално за јадење. Мислам дека во живот побргу би го откажал месото отколку млечните производи.Конкретно со сирење ништо, млечните производи се сами по себе штетни. А јас бидејќи јадев и сирење и кашкавал и пиев јогурт, морав негде да скратам па го одбрав сирењето зашто ми е потешко да го контролирам дека е солено па те тера да го јадеш повеќе.