Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

  • Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво дечки.

Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?

Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е :sick:

Поздрав
 
Здраво дечки.

Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?

Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е :sick:

Поздрав
Не се спремаш за на бина па да не јадеш натриум, умерена количина не ти смета, воведи само калиум повеќе во исхраната за да запазиш сооднос и немаш мака.
 
Не се спремаш за на бина па да не јадеш натриум, умерена количина не ти смета, воведи само калиум повеќе во исхраната за да запазиш сооднос и немаш мака.

Сол само на стекот пред варење да одстои во фрижидер пола сат, сат. (Друго се што јадам е без зачин. А и доста проста диета имам.) И после пред варење му ја мењавам водата и го мијам од вишокот сол. Демек по мек бил на ваков начин. Иначе како гума е.
Сепак само солта не е доволна за вкус. Некој друг зачин да предложиш шо оди со овие три јадења (стек, ориз, компир). На оризот би рокнал цимет, друго незнам што би ставил.
 
Здраво дечки.

Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?

Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е :sick:

Поздрав
Сол како сол додава вкус на секое јадење.

И да биде сос без сол ќе има лош вкус.
 
Здраво дечки.

Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?

Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е :sick:

Поздрав
paskanak, odlicen vkus mu dava. zemisi sos zero calori gi ima vo vero i tinex i isto taka imas poseben zacin za pilesko.
 
Здраво дечки.

Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?

Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е :sick:

Поздрав

како јадеш без сол? стекот ако не е мариниран у солена вода бар 10-12 саати е нешто најтегаво што можеш у уста да ставиш. Боље ти е да јадеш батаци со ориз место стек ем поефтини се ем повкусни.
 
Сол само на стекот пред варење да одстои во фрижидер пола сат, сат. (Друго се што јадам е без зачин. А и доста проста диета имам.) И после пред варење му ја мењавам водата и го мијам од вишокот сол. Демек по мек бил на ваков начин. Иначе како гума е.
Сепак само солта не е доволна за вкус. Некој друг зачин да предложиш шо оди со овие три јадења (стек, ориз, компир). На оризот би рокнал цимет, друго незнам што би ставил.
Јас на се ставам црн бибер си земам во зрно и со мелница го мелам свеж, буковец на оризот пред да го јадам, вегета во оризот пред да го печам, а на месото истите овие зачини и често ким, рузмарин.
Исто со оризот ми оди многу добро лажица павлака или малку јогурт :) и задолжително ставам пред да заврши со печење златна мешавина.
 
како јадеш без сол? стекот ако не е мариниран у солена вода бар 10-12 саати е нешто најтегаво што можеш у уста да ставиш. Боље ти е да јадеш батаци со ориз место стек ем поефтини се ем повкусни.
Od cekin stekot ne sstavam nisto , samo voda , mek e i ne se tegne...
 
како јадеш без сол? стекот ако не е мариниран у солена вода бар 10-12 саати е нешто најтегаво што можеш у уста да ставиш. Боље ти е да јадеш батаци со ориз место стек ем поефтини се ем повкусни.

Да, тегав е. 30 минути до 2 сати во солена вода пред варење и ок е така, се јади некако.
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom