Не се спремаш за на бина па да не јадеш натриум, умерена количина не ти смета, воведи само калиум повеќе во исхраната за да запазиш сооднос и немаш мака.Здраво дечки.
Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?
Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е
Поздрав
Сол само на стекот пред варење да одстои во фрижидер пола сат, сат. (Друго се што јадам е без зачин. А и доста проста диета имам.) И после пред варење му ја мењавам водата и го мијам од вишокот сол. Демек по мек бил на ваков начин. Иначе како гума е.Не се спремаш за на бина па да не јадеш натриум, умерена количина не ти смета, воведи само калиум повеќе во исхраната за да запазиш сооднос и немаш мака.
Сол како сол додава вкус на секое јадење.Здраво дечки.
Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?
Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е
Поздрав
paskanak, odlicen vkus mu dava. zemisi sos zero calori gi ima vo vero i tinex i isto taka imas poseben zacin za pilesko.Здраво дечки.
Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?
Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е
Поздрав
Пасканак ? Сос ? Ништо не те разбравpaskanak, odlicen vkus mu dava. zemisi sos zero calori gi ima vo vero i tinex i isto taka imas poseben zacin za pilesko.
Најверојатно мисли на пашканат...Пасканак ? Сос ? Ништо не те разбрав
како јадеш без сол? стекот ако не е мариниран у солена вода бар 10-12 саати е нешто најтегаво што можеш у уста да ставиш. Боље ти е да јадеш батаци со ориз место стек ем поефтини се ем повкусни.Здраво дечки.
Некој предлог за зачин (без содиум) за пилешки стек, варен компир и ориз?
Од кога почнав да вежбам овие трите ги јадам без зачин, само варени. Почнува тортура да ми станува ова, стекот поготово, одвратен е
Поздрав
Да, за пашканат мислев Иначе има и сос за пилешко без калории и е многу вкусен.Најверојатно мисли на пашканат...
Користи кари, црн пипер, чили...
Јас на се ставам црн бибер си земам во зрно и со мелница го мелам свеж, буковец на оризот пред да го јадам, вегета во оризот пред да го печам, а на месото истите овие зачини и често ким, рузмарин.Сол само на стекот пред варење да одстои во фрижидер пола сат, сат. (Друго се што јадам е без зачин. А и доста проста диета имам.) И после пред варење му ја мењавам водата и го мијам од вишокот сол. Демек по мек бил на ваков начин. Иначе како гума е.
Сепак само солта не е доволна за вкус. Некој друг зачин да предложиш шо оди со овие три јадења (стек, ориз, компир). На оризот би рокнал цимет, друго незнам што би ставил.
Od cekin stekot ne sstavam nisto , samo voda , mek e i ne se tegne...како јадеш без сол? стекот ако не е мариниран у солена вода бар 10-12 саати е нешто најтегаво што можеш у уста да ставиш. Боље ти е да јадеш батаци со ориз место стек ем поефтини се ем повкусни.
Ја од кам имам земано замрзнат повеќе пати и од стокомак и све таков е, тој од цекин каде го има?Od cekin stekot ne sstavam nisto , samo voda , mek e i ne se tegne...
Тинекс, мислам и житоЈа од кам имам земано замрзнат повеќе пати и од стокомак и све таков е, тој од цекин каде го има?
Да, тегав е. 30 минути до 2 сати во солена вода пред варење и ок е така, се јади некако.како јадеш без сол? стекот ако не е мариниран у солена вода бар 10-12 саати е нешто најтегаво што можеш у уста да ставиш. Боље ти е да јадеш батаци со ориз место стек ем поефтини се ем повкусни.