nE0n1nja
Eat nerds get shredded
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 3.505
- Поени од реакции
- 3.353
- Локација
- Скопје
- Веб-сајт
- www.ne0n1nja.deviantart.com
Како прво, ако си вегетаријанец, па дури и веган и те како може да се има комплетно средена исхрана и да се дојде до сите потребни макронутриенти, само треба повеќе планирање и снаодливост во набавка на продукти, поготово овде на нашиот пазар. Тој муабет за комплетен амино профил е одамна излитен. Така да тука нема дискусија затоа што све тоа е потврдено и докажано со бројни примери, студии и факти.
Иначе јас не планирам да станам вегетаријанец, само сега ми се сменија некои приоритети во животот. Никогаш не сум ни бил некој љубител на јадење месо, повеќе на сила сум бутал за да се "набилдам". Моментално оваа исхрана што ја имам највеќе ми одговара.
Никогаш во животот, а сега најмалце, не сум се замарал дали достигнувам дневни потреби од толку и толку грама за било кој нутриент. Јадам што е можно поразновидна храна и не останувам гладен, таа филозофија ја следам отсекогаш. Не викам дека не треба да се следи, само мене лично ми е небитно.
A ако мислиш дека обавезно мора да јадеш месо за да достигнеш дневни потреби, погледни некои видеа на Clarence Kennedy. Човекот тежи 100 кила и не само што не јаде месо, туку е и веган
Знам, повеќето од овие ги јадам, само за буковката не знаев.
Иначе јас не планирам да станам вегетаријанец, само сега ми се сменија некои приоритети во животот. Никогаш не сум ни бил некој љубител на јадење месо, повеќе на сила сум бутал за да се "набилдам". Моментално оваа исхрана што ја имам највеќе ми одговара.
dali so taja hrana gi dostignuvas dnevnite potrebi od proteini jgh i masti ?![]()
Никогаш во животот, а сега најмалце, не сум се замарал дали достигнувам дневни потреби од толку и толку грама за било кој нутриент. Јадам што е можно поразновидна храна и не останувам гладен, таа филозофија ја следам отсекогаш. Не викам дека не треба да се следи, само мене лично ми е небитно.
A ако мислиш дека обавезно мора да јадеш месо за да достигнеш дневни потреби, погледни некои видеа на Clarence Kennedy. Човекот тежи 100 кила и не само што не јаде месо, туку е и веган

Имаш протеини во леќа, грав, киноа, булгур, елда, жито..
Имаш во моцарелата 15%, сирењата..
Во лешници, бадеми, ораси итн (имаат и доста масти)
Буковката некаде 25% (шампињоните немаат)
Знам, повеќето од овие ги јадам, само за буковката не знаев.