Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки што велите за секојдневно консумирање конзервирана туна?
Идеален оброк ми е за внес на голем број на протеини и скоро секој ден еден оброк ми туна, а претежно со макарони ја консумирам.

Идеален оброк ми е за внес на голем број на протеини и скоро секој ден еден оброк ми туна, а претежно со макарони ја консумирам.
Јас тровање имав од туна па сеа ти размисли си.

Јас тровање имав од туна па сеа ти размисли си.

Една година скоро кај што јадам често туна, па сеа...
Ако гледаме реално од секоја храна можиш тровање да добијаш...

Една година скоро кај што јадам често туна, па сеа...
Ако гледаме реално од секоја храна можиш тровање да добијаш...
Абе ти праша и ја ти одговорив.
Зашто прашуваш ако имаш мислење веќе и веќе јадеш година дена редовно туна?
Сакаш да ти потврдиме тоа ти што мислиш? Неможе да иаме различно размислување/искуство?

Абе ти праша и ја ти одговорив.
Зашто прашуваш ако имаш мислење веќе и веќе јадеш година дена редовно туна?
Сакаш да ти потврдиме тоа ти што мислиш? Неможе да иаме различно размислување/искуство?

Не, не мислев за тровање, мислев за други штетни работи, не се нервирај.
А инаку свесен сум дека не смеам да ја исклучам можноста од тровање.

Што и да јадеш секој ден не е добро, разновидна гледај да ти биде исхраната.
За туната многу е честа информацијата дека содржи голема количина на жива, ако ти се ризикува терај, иако и останатото месо пак ти содржи арсен, како да се свртиш заебан си :)
Менувај, јас јадам риби многу често, али менувам, филети ослич, филети полок (филетиве за 10 мин во рерна се готови), туна, сардина..

Што и да јадеш секој ден не е добро, разновидна гледај да ти биде исхраната.
За туната многу е честа информацијата дека содржи голема количина на жива, ако ти се ризикува терај, иако и останатото месо пак ти содржи арсен, како да се свртиш заебан си :)
Менувај, јас јадам риби многу често, али менувам, филети ослич, филети полок (филетиве за 10 мин во рерна се готови), туна, сардина..

Баш на живата и мислев кога реков "други штетни последици". Знам дека најдобро е да сменувам, но по малце сум лејзи и немам време да и посветувам внимание на живата риба, тунава ми беше чиста работа, отвори-кркај... :/[DOUBLEPOST=1504041566][/DOUBLEPOST]Исто така и за стеков што го консумирам имам забуни, купувам замрзнат стек и во последно време се двоумам дали да продолжам така или да купувам саламурен или било каков свеж стек (незамрзнат)

Фала ти инаку @Кеплер

Баш на живата и мислев кога реков "други штетни последици". Знам дека најдобро е да сменувам, но по малце сум лејзи и немам време да и посветувам внимание на живата риба, тунава ми беше чиста работа, отвори-кркај... :/[DOUBLEPOST=1504041566][/DOUBLEPOST]Исто така и за стеков што го консумирам имам забуни, купувам замрзнат стек и во последно време се двоумам дали да продолж така или да купувам саламурен или било каков свеж стек (незамрзнат)

Фала ти инаку @Кеплер
Мрза и чиста храна тешко одат :) освен ако не ти готват твоите или пак да фрлаш кеш и да ја купуваш готова.
Не земаат воопшто време, ете ти филети пакувани по 4 парчиња во кам, 750гр паковање, 2 парчиња на оброк ти се топ, одмрзни ги, посоли ги, тава и во рерна со алуминиумска фолија од горе, јас ја загревам рерната и ги ставам, 10-15 мин се готови таман да си направиш салатичка додека се испечат, мене повеќе ме нервира тоа што има за миење :)
Инаку зависи од каде ќе купуваш, во Римес пред мене батката ги отвори истите паковања од Sadia и ги тури да се одмрзнуваат :)
Почесто посетувај ги Веро, јас таму начекувам словенски свеж, од 300 и кусур го намалуваат често на 230-240 денари, јас земам по 2-3 кг и си го делам во кесички по пола кило и си вадам кога ми треба.

мене повеќе ме нервира тоа што има за миење :)

Немој не ми спомнувај тоа миењето молим те, цел тој процес од пазарење па се до подготовки за готвење, готвење, МИИИЕЊЕЕЕ...се паѓа на мои рамена!:icon_mrgr:
Ок, овај период сум сам и само за мене се готвам али како и да е, има доста работа околу тоа готвењето. Плус работни обврски и скоро и да немам големо слободно време на располагање. :)

Немој не ми спомнувај тоа миењето молим те, цел тој процес од пазарење па се до подготовки за готвење, готвење, МИИИЕЊЕЕЕ...се паѓа на мои рамена!:icon_mrgr:
Ок, овај период сум сам и само за мене се готвам али како и да е, има доста работа околу тоа готвењето. Плус работни обврски и скоро и да немам големо слободно време на располагање. :)
Се си има своја цена, од нешто ќе се откажеш, стави на вага што ти е приоритет, слободното време или вежбањето и правилната исхрана.

Од аспект на вложено добиено, сардина > се, плус најбезбедна е.

Неам поим.
Знам дека корелација беше туната што ја јадев 3-4 пати неделно 2-3 недели по ред.
Може да била лоша туната, или поминат рок или нешто друго, како мал јас имав завршено од сардина со алергија и гушење, дури лежев и на инфективно иако рокот на конзервите беше ок, поради тоа 15тина години немав каснато сардина од конзерва ниту пак туна, али кога почнав со бодибилдинг пробав повторно, немав никаква реакција и од тогаш јадам нон стоп.
Не би требало да ти е од тоа, макар што сите сме различни, имам јадено скоро месец дена секој ден по една туна за време на чистење и немав некакви проблеми со здравјето, али не би практикувал повторно таква работа, како прво лошо е за телото, како второ монотона храна здосадува брзо.

Татко ми гушење доби од туна. Постеше (велигденски пости) и нормално најлесно му беше туна секој ден (се дешаваше и 2 пати на ден), али на сред јадење еднаш нз шо бидна коа отече у вратот, во рок од 20 мин. едвај воздух зимаше. Не ни ми текнува шо лекарства му дадоа, пред 6-7 години беше и низ магла ми е се, ама лекар ко лекар му кажа максимум еднаш на 3 дена конзервирана риба да јаде. Ради живата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom