Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Секој ден јади различно и види што тебе највише ти лежи.Што да се јади насабајле пред тренинг?
Имам забуни околу ова прашање бидеќи читам различни совети. Некои велат не многу јаглехидрати, други обратно...
1. Стек - ориз
2. Макарони - туна (или било каков вид риба / ориз/ компир)
3. Јајца - црн леб - јогурт
4. Житарици
5. Некоја друга комбинација со овошје (мада не сум сигурен дека овошјето ќе издржи тешок тренинг)
Обично вежбам саат до саат и пол.
Таргет цел - маса (мускулна)
Малку вон тоа што го прашуваш но, обиди се да не ти биде тренингот наутро.Што да се јади насабајле пред тренинг?
Имам забуни околу ова прашање бидеќи читам различни совети. Некои велат не многу јаглехидрати, други обратно...
1. Стек - ориз
4. Житарици
5. Некоја друга комбинација со овошје (мада не сум сигурен дека овошјето ќе издржи тешок тренинг)
Морам, цела недела сум втора смена, треба цела недела да ја паузирам.Малку вон тоа што го прашуваш но, обиди се да не ти биде тренингот наутро.
5 vareni belki so salata i 50 grama oves. ke go izmelis ovezot i vo blenderot ke dodajs mleko 1 casa,1 banana i malku cokoladen preliv. posle 1 sat odis na trening. ako jasdis pojke jgh ke te uspijat za vreme na treningot. vo 50 grama oves imas 30 grama jgh so se dovolni za pred trening. ili ako nemozis da jadis pred trening na sabajle togas edna doza whey protein so 50 grama oves ke ti zavrsi rabota. ima sega novitet carbox od biotech dosta efikasno e dava energiaШто да се јади насабајле пред тренинг?
1. Стек - ориз
4. Житарици
Вечер пред спиење ке изедеш оброк со многу јаглехидрати и ништо не ти треба сабајле, банана/мусли кафе и шибајМорам, цела недела сум втора смена, треба цела недела да ја паузирам.![]()
Вечер пред спиење ке изедеш оброк со многу јаглехидрати и ништо не ти треба сабајле, банана/мусли кафе и шибај
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Овес,компир, ориз,тестенини сложени јхМусли пред спиење, или да пробам нешто друго?
Овес,компир, ориз,тестенини сложени јх
А зошто мора да се настега навечер пред спиење јаглехидрати?Вечер пред спиење ке изедеш оброк со многу јаглехидрати и ништо не ти треба сабајле, банана/мусли кафе и шибај
Немора да е баш пред спиење, ама ете на мене лично функционира да е вечера. Зошто некогаш се случува да вежбам попладне и после следниот ден насабајле тренинг.А зошто мора да се настега навечер пред спиење јаглехидрати?
И попладнето да го изедеш последниот оброк, пак ќе имаш доволно гликоген за да го изработиш сабајлето тренингот без проблем се до нареден оброк.
После тренингот оброкот ќе ти ги врати гликогенските резерви, немаш потреба од специјален оброк пред спиење, па и богат со јаглехидрати.Немора да е баш пред спиење, ама ете на мене лично функционира да е вечера. Зошто некогаш се случува да вежбам попладне и после следниот ден насабајле тренинг.
Навика е другар, јас станував претходно и уште дури дремам сум можел да јадам, можеше да ме разбудиш во 3 ноќе и да сум способен да јадам, али сега немам мака ниту потреба за оброк се до пладне, пијам кафе без шеќер околу 8 сабајле и ме држи се до пладне сит, исто често знам и зелен чај да мавнам по една чаша додека ми дојде период за јадење, али пази и што јадеш, избегнувај храна со висок гликемичен индекс, ти прави големи спајкови на инсулинот во телото и осеќаш нон стоп глад.Сметам (лаички) дека тренинг на празен стомак насабајле негативно би се одразил врз мојата изградба на маса. Плус и касно да јадам, насабајле ми се јади ко будала, така да би немал доволно енергија...
Навика е другар, јас станував претходно и уште дури дремам сум можел да јадам, можеше да ме разбудиш во 3 ноќе и да сум способен да јадам, али сега немам мака ниту потреба за оброк се до пладне, пијам кафе без шеќер околу 8 сабајле и ме држи се до пладне сит, исто често знам и зелен чај да мавнам по една чаша додека ми дојде период за јадење, али пази и што јадеш, избегнувај храна со висок гликемичен индекс, ти прави големи спајкови на инсулинот во телото и осеќаш нон стоп глад.