Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
3 dena se mnogu i vajda ke kacis nesto malku ama eden den na kaceni jaglehidrati duplo posle nedela rigorozen cut naprotiv ti go pokacuva nivoto na leptin i sprecuva plato vo namaluvanje na mastite pa naredniot den moze i polesen da se razbudis :)
Во право си ... 2 тренинга после 3дневното прејадување и иам помала килажа однего пред тоа (y)

изглеа све тоа што ми изгледаше како качена килажа беше водена тежина

нутритивна вредност на свински врат/печеница?

нутритивна вредност на свински врат/печеница?
HxbGQ2D.png

Да ми каже некој зошто скоро земав еден прашок за пиење и имаше внатре дозерка и на неа пишува 20 - 40 - 60 - 80 - 100мл до горе а на мене ми треба во грами колку ке му дојди тоа зошто е прашок?

Да ми каже некој зошто скоро земав еден прашок за пиење и имаше внатре дозерка и на неа пишува 20 - 40 - 60 - 80 - 100мл до горе а на мене ми треба во грами колку ке му дојди тоа зошто е прашок?
Едно прашање, ама искрено да го одговориш. Што имаш оценка физика?

Грами т.е милилитри ти се однесува за течност и тоа ти е исто... Не викаме 500 гр млеко туку 500 мл е правилно

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Грами т.е милилитри ти се однесува за течност и тоа ти е исто... Не викаме 500 гр млеко туку 500 мл е правилно

Исто е, ама не е исто ;)
Со грам или помалите милиграм се мери маса, со милилитри или основната литар се мери волумен на течноста.
Колку се блиску овие две мл=кг, веќе влегува во игра густината на течноста.

gram e isto sto i mililitar samo vo slucajot na voda zatoasto gustinata na vodata e 1 (masa = gustina x volumen). Tecnosti so slicna gustina na vodata se tuka negde pa moze da se zeme priblizno deka g=ml

Zosto na nekoj gejneri na sostavot pise deka sodrzat fat=70gr ili ne e vazno kolku a na nekoj pise fat=0 ? Imali razlika nesto za rezultati ili?

Whole wheat Spagetti или White Spagetti ? до сега јадам само Riscossa со сирење или со пилешко,меѓутоа наскоро ќе бидам во калориски дефицит и се мислам дали да продолжам со Riscossa или пак со овие другиве ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom