- Член од
- 4 октомври 2014
- Мислења
- 787
- Поени од реакции
- 539
вакви нутри диети коа објаснува некој абе ми се прикењува
Брат ако се нервираш да си одиме?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
вакви нутри диети коа објаснува некој абе ми се прикењува
Како стана ти гуру за исхрана и вежбање,а до вчера прашуваше како да вежбаш и што да јадеш ?Брат ако се нервираш да си одиме?
А како тоа не се комбинираат, кога ги има заедно во секоја можна храна?Зошто протеини и јаглехидрати не се комбинираат.
Хахаххахах.Зошто протеини и јаглехидрати не се комбинираат.
Хахаххахах.
Сигурно советов ти е од емисијана “Осумка“ или од некој “сертифициран нутриционист“.
бел ориз и бели тестенини немаат прост шеќер така да не моеш да ги каеш прости јаглехидрати.t-rex. напиша:Зошто бодибилдерите или тие условно што се нарекуваат такаD) ги избегнуваат простите, а многу често и сложените јагленохидрати? Или пак ги сведуваат на миниум.
Под прости не мислам на рафиниран шеќер, благо, грицки, газирани и густи сокови, туку на бел ориз, бели тестенини?
Остај тоа шо се фураат дека белите тестенини се лоши.t-rex. напиша:Да, но белиот ориз и белите тестенини ги сметаат за лоши јагленохидрати
Дури и овошјето го сведуваат на миниум заради шеќерите кога се на топење.
Дали е подобро да качиш маса, па после на кето диета или првин да го симнеш вишокот, па да креваш маса?
Очигледно нешто си читал ама не ти е баш јасно.t-rex. напиша:Колку јагленохидрати и масти се внесуваат кога си на топење или кето диета?
Под многу овошје не подразбирам 1 кг праски, цела лубеница или слично, туку 4-5 праски, едно парче лубеница. Сепак на организмот му се потребни шеќери инаку ќе имаш недостаток на енергија.
толку колку што ке симнеш ако си на " cut " 3 дена а јадеш све што ќе ти дојде последните неколку месециШто мислите колку кила реално ќе качам од тоа што последниве 3 дена јадам све што ми стигне ( благо , леб многу итн итн ) додека последниве неколку месеци бев на летен " cut "
тоа ќе да е, можда и младо сирењеШто би било по нашки "COTTAGE CHEESE"? Урда?
3 dena se mnogu i vajda ke kacis nesto malku ama eden den na kaceni jaglehidrati duplo posle nedela rigorozen cut naprotiv ti go pokacuva nivoto na leptin i sprecuva plato vo namaluvanje na mastite pa naredniot den moze i polesen da se razbudisШто мислите колку кила реално ќе качам од тоа што последниве 3 дена јадам све што ми стигне ( благо , леб многу итн итн ) додека последниве неколку месеци бев на летен " cut "