Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
3 dena se mnogu i vajda ke kacis nesto malku ama eden den na kaceni jaglehidrati duplo posle nedela rigorozen cut naprotiv ti go pokacuva nivoto na leptin i sprecuva plato vo namaluvanje na mastite pa naredniot den moze i polesen da se razbudis :)
Во право си ... 2 тренинга после 3дневното прејадување и иам помала килажа однего пред тоа (y)

изглеа све тоа што ми изгледаше како качена килажа беше водена тежина

banne1

попај
Член од
24 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
68
нутритивна вредност на свински врат/печеница?

Член од
31 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
1
Да ми каже некој зошто скоро земав еден прашок за пиење и имаше внатре дозерка и на неа пишува 20 - 40 - 60 - 80 - 100мл до горе а на мене ми треба во грами колку ке му дојди тоа зошто е прашок?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Да ми каже некој зошто скоро земав еден прашок за пиење и имаше внатре дозерка и на неа пишува 20 - 40 - 60 - 80 - 100мл до горе а на мене ми треба во грами колку ке му дојди тоа зошто е прашок?
Едно прашање, ама искрено да го одговориш. Што имаш оценка физика?

Член од
23 март 2011
Мислења
1.172
Поени од реакции
1.053
Грами т.е милилитри ти се однесува за течност и тоа ти е исто... Не викаме 500 гр млеко туку 500 мл е правилно

Sent from my 6036Y using Tapatalk

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
Грами т.е милилитри ти се однесува за течност и тоа ти е исто... Не викаме 500 гр млеко туку 500 мл е правилно

Исто е, ама не е исто ;)
Со грам или помалите милиграм се мери маса, со милилитри или основната литар се мери волумен на течноста.
Колку се блиску овие две мл=кг, веќе влегува во игра густината на течноста.

Член од
22 септември 2013
Мислења
102
Поени од реакции
50
gram e isto sto i mililitar samo vo slucajot na voda zatoasto gustinata na vodata e 1 (masa = gustina x volumen). Tecnosti so slicna gustina na vodata se tuka negde pa moze da se zeme priblizno deka g=ml

Член од
31 јули 2014
Мислења
62
Поени од реакции
1
Zosto na nekoj gejneri na sostavot pise deka sodrzat fat=70gr ili ne e vazno kolku a na nekoj pise fat=0 ? Imali razlika nesto za rezultati ili?

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Whole wheat Spagetti или White Spagetti ? до сега јадам само Riscossa со сирење или со пилешко,меѓутоа наскоро ќе бидам во калориски дефицит и се мислам дали да продолжам со Riscossa или пак со овие другиве ?

Kajgana Shop

На врв Bottom