Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека ми се видоа премногу :)
Се согласувам дека никој не му контролира колку пишуваат, најчесто копираат од по интернет и ставаат и тие што ги пакуваат. А веројатно е пресметано маслото во туната што ја јадеш, маслото има многу 900ккал на 100мл, така да може од него да се собираат толку калории.

Се согласувам дека никој не му контролира колку пишуваат, најчесто копираат од по интернет и ставаат и тие што ги пакуваат. А веројатно е пресметано маслото во туната што ја јадеш, маслото има многу 900ккал на 100мл, така да може од него да се собираат толку калории.
Оваа туна има 5 грама масти на 100 грама што исто така мислам дека е фарса, а според законот сите прехрамбени фирми се должни да вршат испитување на своите производи. Денес има модерни лабаратории и опрема така да воопшто не е некаков проблем да се утврди тоа, но најверојатно не им се плаќа, а кај нас се може да се продава.

Јас претежно јадам бел ориз. Кафеавиот ми е многу невкусен и бара подолго време на подготовка.

Јас претежно јадам бел ориз. Кафеавиот ми е многу невкусен и бара подолго време на подготовка.

Дека подолго се спрема да, ама мене ми е многу вкусен.
Прати:
Го вариш колку шо му треба, за тоа време на путер праиш златна мешавина у тефлонско тафче. После тоа коа е готов оризот го ставаш во тавчето, го зачинуваш по мерак, ја му ставам вегета, бибер, ноктец и малце алева пиперка, ко праиш у тафчето заедно со златната мешавина дур не се исуши цела вода, ја го сакам малце по сув, да се дели секое. Вака ми е ептен профи, си праам за 2-3 дена да иам и си го чувам у канче у фрижидер, и само по потреба го пукам у микро праам стек и иам оброк.

Најдобро е да ги тргнете зачините како Вегетата. Ја во оризот ставам грашок, морков и цедам лимон во него и повкусен ми е отколку со вегета а иначе обожавател сум на секакви зачини Ако ви е кисел лимонот, во Тинекс имате лимонов оцет, не е кисел а добар е на вкус. Пробајте, покорисно е отколку зачините.

што е ова emulgator (sojin lecitin), у протеини едни го има, у другите го има исто ова?

Кафеавиот ориз се пече за 1 саат, само остави го да кисне во вода претходно.

Дома зедовме од тоа машинчето шо прај леб... (Ко Миле Јанакиески се осеќам) Да не имате некои рецепти за лебови со добра нутрициона вредност (со протеини или што ти ја знам)? :)
Ваква е машината иначе.

maxresdefault.jpg

Последно уредено:
Jas imam posebno aparatce za varenje oriz, malce morska sol stavam a preporaka barem mene mi e vkusno soja sos. Ima od Heinz po edna dve lazicki od koga ke ispari vodata i nekogas stavam edno jajce.

Некој за Виталиа продуктите да пише збор-два?

Дома зедовме од тоа машинчето шо прај леб... (Ко Миле Јанакиески се осеќам) Да не имате некои рецепти за лебови со добра нутрициона вредност (со протеини или што ти ја знам)? :)
Ваква е машината иначе.

maxresdefault.jpg
Колку бона го зеде ако не е тајна и од каде?[DOUBLEPOST=1426804755][/DOUBLEPOST]
Брат се убив од барање и не можам да ја најдам урдава, ај ако не е тајна од која продавница ја земаш?

Колку бона го зеде ако не е тајна и од каде?[DOUBLEPOST=1426804755][/DOUBLEPOST]
Брат се убив од барање и не можам да ја најдам урдава, ај ако не е тајна од која продавница ја земаш?
Taa urda ja ima samo bvo zgradite pozadi novata posta vo reonski centar lisice....mlekara males se vika prodavnicata

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom