Ај и ако може некој да ми одговори 190-200г ЈХ, дали се премногу во еден ден?
http://forum.kajgana.com/threads/Калории-метаболизам-хранливи-материи.60241/
Темава очигледно џабе е напишана кога ве мрзи да прочитате... :/
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ај и ако може некој да ми одговори 190-200г ЈХ, дали се премногу во еден ден?
Комбинирај ја исхраната нема да ти се гади, јас вака комбинирам можеби ке ти се од корист :Дај кажете што е исто така богато со протеини освен стек,јајца и риба зошто почна да ми се гади од ова секој ден?
Овес,или мусли на виталиа ? што е подобро?
На твои години, небитно за да се ограничуваш до толку со изборот на храна.
Доколку целта ти е дефиниција за на плажа, само гледај да не го надминуваш калорискиот внес од онолку колку што ти е потребно.
И двете се добар избор.
Дали е вистина дека млекото од соја содржи женски хормони и дека од прекумерен внес можат да се добијат женски особини?![]()
Не баш женски хормони туку специфични супстанци кои ги има само во растенија (како соја пример) наречени изофлавони кои реaгираат врз рецепторите на естроген слично како естрогенски хормони доминанто пристутни кај жени. Постојат студии кои тврдат дека го покачуваат нивото на естроген неколку пати со добивање на женски карактеристики (поспоро растење на брада, намалена вланетост, гинекомастија и сл) а постојат и студии кои тврдат дека не предизвикува штетни ефекти. За секој случај избегнувај секојдневно користење на соја.
Добро е полека почнав поздраво да се хранам, почнав да конзумирам повеќе јајца, стекови, риба, ориз, варени компири, млеко со помала масленост 1.5% и во вечерните часеви како закуска мусли пак со млеко или јогрут со помала масленост а веќе ич не конзумирам благо и сокови со тоа трчам и по 5-6 километри дневно и одма се гледаат ефекти.. намалување на килажата.
Само еден проблем имам неможам без ич леб да ги јадам јадењава а белиот слушам баш слушам најлош избор бил, ме интересира како леб да јадам ? И да уште нешто ме интересира што е подобро првен да се издефинирам да стопам вишок масни наслаги па да одам во теретана за чист мускул да ставам нешто или пак може уште сега да си почнам со тоа ?
Ај корекции во исхранава...денес вака ми е денот(у глобала и сите денови,само може негде разлика на храната,нели,многу нормално)
09.00-60 грама мусли со исто толку млеко
10.20-тренинг теретана
11.20-тањир шпагети со кечап,и 40-50 гр сирење
14.25-300-400 гр варен компир
19.00-again шпагети со кечап,овој пат со рендано сирење
20.00-цреши,незнам колку..
21.00-тренинг во сала(Џит кун до)
23.00-мусли+ млеко
?
Недостиг на протеини од правилен извор како јајца, телешко, пилешко, туна.
А дали “мораш“ да конзумираш соја?колку пати да конзумирам соја во неделата и која количина?
А дали “мораш“ да конзумираш соја?
Вегетаријанец си?
Исфрли ја најпаметно е, бадијала си трошиш пари на такви работиНе сум вегетаријанец
--- надополнето: 22 мај 2012 во 09:43 ---
може ке ја исфрлам од исхраната