Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

Член од
6 септември 2007
Мислења
2.255
Поени од реакции
116
Ај и ако може некој да ми одговори 190-200г ЈХ, дали се премногу во еден ден?
http://forum.kajgana.com/threads/%D0%9A%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BC-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B8.60241/
Темава очигледно џабе е напишана кога ве мрзи да прочитате... :/

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Дај кажете што е исто така богато со протеини освен стек,јајца и риба зошто почна да ми се гади од ова секој ден?
Комбинирај ја исхраната нема да ти се гади, јас вака комбинирам можеби ке ти се од корист :

60-100гр.Овесни Снегулки + 4 белки + 1 Банана
200-250гр.Чисто Телешко 1 порција тестенини + Брокула
Сирење со низок % на масленост и 1-4 парчиња интегрален леб
Ориз + 200-250гр Риба(ослич,лосос,скуша) + грашок, моркови, пченка
2 средни варени компири + 200-250гр Стек + брокула
Моркови + Цвекло рендани + 200-250 Риба(ослич,лосос,скуша)
4 Парчиња интегрален леб + конзерва туна во парчиња
Козерва Туна + Марула + Пченка + исцеден лимон
4 Парчиња интегрален леб + Сирење + порција пилешки гради или мисиркини гради
4 Парчиња интегрален леб + 6-8 белки + Сирење
Овесни зрна варени + 200-250 Гр. Чисто телешко +
Овесни зрна варени + Риба(ослич,лосос,скуша) + Моркови + Цвекло
2 Средни или 1 Голем варен Компир + Марула + Урда
1 Порција Тестенини + Батачиња исчистени + брокула
500 грама Тестенини + 2 конзерви туна во парчиња + 3 лукчиња( ич го некам) + 10-15 Маслинки + З супени лажици маслиново ---Сето измешај го и стави го во фрижидер туната процедија од маслото ептен е вкусно
итн итн итн ....

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Овес,или мусли на виталиа ? што е подобро?
На твои години, небитно за да се ограничуваш до толку со изборот на храна.
Доколку целта ти е дефиниција за на плажа, само гледај да не го надминуваш калорискиот внес од онолку колку што ти е потребно.
И двете се добар избор.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
На твои години, небитно за да се ограничуваш до толку со изборот на храна.
Доколку целта ти е дефиниција за на плажа, само гледај да не го надминуваш калорискиот внес од онолку колку што ти е потребно.
И двете се добар избор.
Моментално ја имам дефиницијата,али ипак несакам да ставам сало...ќе ги јадам тогаш на виталиа,поубави се.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Дали е вистина дека млекото од соја содржи женски хормони и дека од прекумерен внес можат да се добијат женски особини?:confused:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Дали е вистина дека млекото од соја содржи женски хормони и дека од прекумерен внес можат да се добијат женски особини?:confused:
Не баш женски хормони туку специфични супстанци кои ги има само во растенија (како соја пример) наречени изофлавони кои реaгираат врз рецепторите на естроген слично како естрогенски хормони доминанто пристутни кај жени. Постојат студии кои тврдат дека го покачуваат нивото на естроген неколку пати со добивање на женски карактеристики (поспоро растење на брада, намалена вланетост, гинекомастија и сл) а постојат и студии кои тврдат дека не предизвикува штетни ефекти. За секој случај избегнувај секојдневно користење на соја.

Biljbilj08

1987
Член од
19 ноември 2011
Мислења
698
Поени од реакции
312
Не баш женски хормони туку специфични супстанци кои ги има само во растенија (како соја пример) наречени изофлавони кои реaгираат врз рецепторите на естроген слично како естрогенски хормони доминанто пристутни кај жени. Постојат студии кои тврдат дека го покачуваат нивото на естроген неколку пати со добивање на женски карактеристики (поспоро растење на брада, намалена вланетост, гинекомастија и сл) а постојат и студии кои тврдат дека не предизвикува штетни ефекти. За секој случај избегнувај секојдневно користење на соја.
колку пати да конзумирам соја во неделата и која количина?

М

Мартин`

Гостин
Добро е полека почнав поздраво да се хранам, почнав да конзумирам повеќе јајца, стекови, риба, ориз, варени компири, млеко со помала масленост 1.5% и во вечерните часеви како закуска мусли пак со млеко или јогрут со помала масленост а веќе ич не конзумирам благо и сокови со тоа трчам и по 5-6 километри дневно и одма се гледаат ефекти.. намалување на килажата.

Само еден проблем имам неможам без ич леб да ги јадам јадењава а белиот слушам баш слушам најлош избор бил, ме интересира како леб да јадам ? И да уште нешто ме интересира што е подобро првен да се издефинирам да стопам вишок масни наслаги па да одам во теретана за чист мускул да ставам нешто или пак може уште сега да си почнам со тоа ?

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Добро е полека почнав поздраво да се хранам, почнав да конзумирам повеќе јајца, стекови, риба, ориз, варени компири, млеко со помала масленост 1.5% и во вечерните часеви како закуска мусли пак со млеко или јогрут со помала масленост а веќе ич не конзумирам благо и сокови со тоа трчам и по 5-6 километри дневно и одма се гледаат ефекти.. намалување на килажата.

Само еден проблем имам неможам без ич леб да ги јадам јадењава а белиот слушам баш слушам најлош избор бил, ме интересира како леб да јадам ? И да уште нешто ме интересира што е подобро првен да се издефинирам да стопам вишок масни наслаги па да одам во теретана за чист мускул да ставам нешто или пак може уште сега да си почнам со тоа ?

Прв болд-јас колку што знам,ако намалуваш килажа,не треба да јадеш јаглехидрати навечер...подобро е само млеко,или сирење,урда...ако си многу гладен,комбинација од тоа со месо или јајца

втор-црн леб.со зрна.На жито лукс имаш,топ си е тој

и трет-со теретана трошиш екстра калории-што значи,можеш да почнеш и со теретана,нема врска тоа на чисто да ставаш...тоа можее само да важи за стомачните,бидејќи они не искачаат се дур не намалиш килажа односно боди фат.
--- надополнето: 22 мај 2012 во 00:13 ---
Ај корекции во исхранава...денес вака ми е денот(у глобала и сите денови,само може негде разлика на храната,нели,многу нормално :D)

09.00-60 грама мусли со исто толку млеко

10.20-тренинг теретана

11.20-тањир шпагети со кечап,и 40-50 гр сирење

14.25-300-400 гр варен компир

19.00-again шпагети со кечап,овој пат со рендано сирење

20.00-цреши,незнам колку..

21.00-тренинг во сала(Џит кун до)

23.00-мусли+ млеко

?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Ај корекции во исхранава...денес вака ми е денот(у глобала и сите денови,само може негде разлика на храната,нели,многу нормално :D)

09.00-60 грама мусли со исто толку млеко

10.20-тренинг теретана

11.20-тањир шпагети со кечап,и 40-50 гр сирење

14.25-300-400 гр варен компир

19.00-again шпагети со кечап,овој пат со рендано сирење

20.00-цреши,незнам колку..

21.00-тренинг во сала(Џит кун до)

23.00-мусли+ млеко

?
Недостиг на протеини од правилен извор како јајца, телешко, пилешко, туна.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
1.942
Поени од реакции
711
Недостиг на протеини од правилен извор како јајца, телешко, пилешко, туна.
Претпоставував...у глобала,90% од деновите имам увек 2 пати во денот месо,и најчесто во комбинација со компир/ориз,или ако нема тоа,со јајца...само 1 ден имам дома тестенини...ќе гледам,кога ќе фатам асално и со вежбање и со суплементи,да ставам и во тој ден барем јајца или туна...

другото е ок,така ?пример,ова истото,го јадам,само на место на тестенините,имам пилешко варено,по 200-250 грама со исто толку варен ориз...2 пати во денот...?

M-1

Добро утро Махачкала!
Член од
6 септември 2010
Мислења
4.243
Поени од реакции
7.364
Не сум вегетаријанец
--- надополнето: 22 мај 2012 во 09:43 ---
може ке ја исфрлам од исхраната
Исфрли ја најпаметно е, бадијала си трошиш пари на такви работи