Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
Деам... не е ова премногу да рипнам 1000+. Пошто еве може калкулаторов кажува дека за одржуванје ми е околу 2600кцал. Ама бидејки едно 3-4 месеци функционирам на малку кцал и метаболизмот ми е е научен на малку кцал. Да не испадне со 3000че да качам и мн бодифат. И немам страв во булкот да накачам на БФ али не би сакал да биде тоа во голем степен, бидејки минатот искуство ми е такво на булк качувам доста фет, а додека правам кут па губам и добар дел од мускулот... па тука негде кај септември завршува како што сум почнал со малце подобра форма но ништо посебно. Што мислиш на ова ?
Ова е според калкулаторот за особи со карактеристики како тебе, не значи дека треба да го сфатиш 100% здраво за готово, треба да тестираш на себе, плус верувам дека и секој ден не ти ист со следниот со физичка активност.
Пробај мери се барем два дена наутро, напладне, навечер, земи средна вредност од сите мерења, направи калкулација во однос на тоа, пробај со 2600 ккал, ако за две недели си иста килажа или ослабиш, тогаш покачувај уште, ако се поправиш (во зависност колку) тогаш си на правиот пат.

Овие се доста корисни страни, ако можат ставете ги на почетна сите да ги видат и да можат да ги најдат.

myfridgefood.com Селектираш што храна имаш во фрижидер и ти дава рецепти што можеш да ги направиш.

stilltasty.com Колку долго можете да ја чувате која било храна во фрижидер.

Од кај купувате путер од кикирики? Ја земам од веро ама мн шеќери има у пм +и соја нешто таму.

Епа менувај де, имаш повеќе риби на избор, јас најчесто конзумирам од риби: филети ослич, филети полог, филети скуша, па некое рибче од слатководните од рибарница (крап, клен, црвеноперка), туна.
Телешко, чат пат кременадла свинска, пилешко, јајца, урда, гравче :)

Оличен канал.

Оличен канал.
Пробај си на себе различни комбинации, не те кошта ништо, порано практикував ваков оброк, а сега според советите на Бен Пакулски и кај мене работи подобро според ова:
Последнава година не конзумирам пред тренинг јаглехидрати, тренингот најчесто ми е околу 18часот, а оброк ми е дозерка протеин на крај од работно време околу 17часот.
Најчесто тренингот ми е од саат до саат и пол (ако правам кардио и стомак), на тренинг си носам мешавина БЦАА и 30тина грама Декстроза (отприлика со дозерката од протеинот турам) и тие ги пијам кога сум на 70% од тренингот.

Пробај си на себе различни комбинации, не те кошта ништо, порано практикував ваков оброк, а сега според советите на Бен Пакулски и кај мене работи подобро според ова:
Последнава година не конзумирам пред тренинг јаглехидрати, тренингот најчесто ми е околу 18часот, а оброк ми е дозерка протеин на крај од работно време околу 17часот.
Најчесто тренингот ми е од саат до саат и пол (ако правам кардио и стомак), на тренинг си носам мешавина БЦАА и 30тина грама Декстроза (отприлика со дозерката од протеинот турам) и тие ги пијам кога сум на 70% од тренингот.
И Бен е детален и доста може да се научи, но некако неговиот канал ми е пренатрупан, никако неможам да се снајдам.

И малце јас кочам затоа што два месеца неможам да се одлучам дали да правам кат или булк.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

И Бен е детален и доста може да се научи, но некако неговиот канал ми е пренатрупан, никако неможам да се снајдам.

И малце јас кочам затоа што два месеца неможам да се одлучам дали да правам кат или булк.

Нема нешто посебно за снаоѓање :) Симни си ја програмата од торент, имаш видеа за секоја вежба, распоред на тренинзите, распоред на оброци и тоа е тоа.
Нема некоја филозофија, научи ги вежбите и изолациите, прилагоди ги оброците во текот на денот според неговите совети и вежбај.

Што и да одбериш ќе бидеш и среќен и тажен :)
*Балк- среќен оти ќе се гледаш голем, среќен оти ќе има доволно храна, а несреќен оти нема стомачни :)
*Кат- среќен оти ќе се направиш како сајла, имаш стомачни, али затоа има да кризираш како наркоман за храна и ако мразиш кардио како што јас мразам ќе ти се враќаат нозете назад додека одиш кон теретаната :)

Што би рекол еден не многу познат граѓанин на РМ, мора да се најде разумен компромис :D

Нема нешто посебно за снаоѓање :) Симни си ја програмата од торент, имаш видеа за секоја вежба, распоред на тренинзите, распоред на оброци и тоа е тоа.
Нема некоја филозофија, научи ги вежбите и изолациите, прилагоди ги оброците во текот на денот според неговите совети и вежбај.

Што и да одбериш ќе бидеш и среќен и тажен :)
*Балк- среќен оти ќе се гледаш голем, среќен оти ќе има доволно храна, а несреќен оти нема стомачни :)
*Кат- среќен оти ќе се направиш како сајла, имаш стомачни, али затоа има да кризираш како наркоман за храна и ако мразиш кардио како што јас мразам ќе ти се враќаат нозете назад додека одиш кон теретаната :)

Што би рекол еден не многу познат граѓанин на РМ, мора да се најде разумен компромис :D
Најверојатно ќе биде кат, јебеш га, помалце пари ќе трошам, најверојатно...никогаш не сум држел диета, додека го пишувам ова ме фаќа мака за сите пропаднати ребра и колбаси.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom