Исцелител Брацо!

• Креатор на темата Креатор на темата Apash
  • Време на започнување Време на започнување

Apash

Od kol na kol, kolot vo gazot!
Член од
10 март 2007
Мислења
567
Поени од реакции
15
15 минути барав тема ваква ама не најдов , ако имало бришете ме.

просто не ми се врва на толку волци на форумот јас да ја отворам.

него шо ке велев.....
Да се биде блиску до Брацо се продаваа влезници по цена од 250 денари, цедеа, книги, и ланчиња со наводна моќ по цени од 1.200 до 3.000 денари.
Колку инкасираше организаторот, не се знае точно. Само до 11 часот биле продадени 5.000 влезници.

~10 000 влезници*250 денари =2 500 000 денари или ~40 000 евра
не се пресметани ланчињата ЦДата и книгите.
организаторот тврди дека парите се за авионскиот билет ...ма хајде молим те! ... налет друго немаше дозвола од министерство да се одржи настанот.

ЈИЗС КРАЈСТ СУПЕРСТАР!

АБЕ ДО КОГА МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ

со закон ке забранам децата со бабите да растат...

Вот д фок ар ју токин абаут?

мислев знајте реков да не го изтупам , еве извор А1

Природен феномен или ...? Стоејќи под отворено небо, со поглед упатен кон масата народ, хрватскиот исцелител Брацо денеска им даде надеж на сите несреќни, болни, сиромашни.
Студеното време не беше пречка за десетици илјади луѓе со цвеќе в рака и слики од најмилите да најдат спасение во неговата моќ.
Доаѓаа организирано од цела Македонија и од соседните земји.
„Јас сум од Врање. Очекувам да ми помогне, штом од далеку доаѓаме. Јас од Пирава, Валандово. Дојдовме за него да ни даде здравје, го поздравивме многу, со желба внучиња да ни донесе, зет, ќерка. Од Струмица пет автобуси дојдоа, а од Валандово два. Како и сите други луѓе, веројатно ќе ни помогне, се надеваме. Имаме четири автобуса од Кочани и дојдовме за добро“, рекоа дојдените граѓани.
Од седум часот изутрина, река луѓе се слеваше под Скопското Кале. Интервенираше и Итната медицинска помош. „Немаше посериозни интервенции, така што се е во ред“, вели присутна докторка.
Цели 11 години трае мисијата на Брацо низ Европа. За себе вели дека не лекува болести, туку луѓе. Тој не дава изјави, ниту директно комуницира со луѓето, туку преку својот помошник.
„Брацо само ги гледа луѓето, во тој момент ако тие се фиксирани и концентрирани ќе доживеат освестување во сегашниот момент. Ќе почнат да функционираат сега, неоптоварени со иднината и минатото“, изјави м-р Драго Плечко, парапсихолог.
Една жена вели дека успеала да роди дете по 15 години неплодност.
„Чуда прави, жив ангел е, немам зборови, лечи од болести, помага. После 15 години добив ќерка“, рече жената.
Коинциденција или вистински исцелител? Брацо собра илјадници луѓе. Од Министерството за здравство велат дека не дале дозвола за неговиот престој.
„Ние немаме добиено никакво барање за таква работа и според законот нема право никој да работи на отворено“, изјави Шемси Муса, директор на ДСЗИ.
Да се биде блиску до Брацо се продаваа влезници по цена од 250 денари, цедеа, книги, и ланчиња со наводна моќ по цени од 1.200 до 3.000 денари.
Колку инкасираше организаторот, не се знае точно. Само до 11 часот биле продадени 5.000 влезници.
Како и да е, феноменот Брацо ја дигна Македонија - различни судбини, трагедии, болни, очајни луѓе дојдоа по ронка надеж.

Шосторе пациентарија колкава ни е рајата еј. Од ова поретардирано нешто немам видено досега. Дури не ни пробва брато, стој и дреми ко мисир 15 минути и толку. Ај да ми речиш има лажови ги врзват старите, толку му фаќа глата на некоја 70 години баба муфлосана во мозоко ќе му кажи 2 збора ќе ја прелажи. Ама ова па уште го немав видено, вакво цинично ебање во мозок не сум видел уште од времето на Милан Тарот.

Ебати рајата пореметена, да фати чоек на сите по еден шамар да му залепи таму шо беа.

a muabetot na toj akmak imase vrska so jizes krajst ili samo radi finta go boldirase?

inaku isto mislam... akmaci, bez vera vo nisto, a najmalku vo sebe, koj i da gi prelaze oni ke veruvaat. a vidi majcin Braco ne zborel pred kamera.... zamisli kako se ima izgoreno so nekoi novinari, pa sega se povikuva na ne znam koj amandman na ustavot na USA. t e se brani so molcenje.
Pa to kako samo glease vo rajata.. tu.. tu.. mislev kamenja ke pocnat da pagjaat....
:tapp: :nesvest:

a muabetot na toj akmak imase vrska so jizes krajst ili samo radi finta go boldirase?
Не бе синка, тој акмако се прај Џизс Крајст (суперстар - демек модерен и демек имаше филм мјузикл таков)

И тебе па да ти нацрта чоек да не треба. :pos2:

Патетичен, мутав народ и фаца ко Брацо, кој им се богати од очајот.
А, очајни очигледно имаме многу, според тоа колку луѓе се собраа.

Ланчиња со моќ:uvo:..И влезници им наплатил.
Опасан мали:nesum:

:toe: :kesa:

a be sabajle na vesti go gledav... iii vikam bogati.. nov mesija. Pa toa mislev, ne znaev do koj stepen bil zabegan. Ama toj saglam si bil. BIZNISMEN! a rajava ovci. Greota.. kako masovna lobotomija da im praele...
Не бе, овој поштено си настапуе...Нема као ќе те лечам, а ти ако сакаш плати, ја ова од љубов го праам...Не, наш Брацо, ко прав бизнисмен со на ти/дај ми дил доаѓа; Плати ми влезница, а ја ќе ти дадам лага и сите среќни ќе си одиме.

И не е до глупоста на народот, колку што е до неговиот очај. очајот на се тера.

Затоа гледам вчера нив град еден куп народ со цвекиња натаму-наваму:uvo:
Не можело да се влезе без цвеќе.А ја се мислам што празник ке беше,8-ми март не ке да е мамата.Дур има овци ке има и вуна,ама до толку овци да беа бре:raz:
И после ке се вратат дома од она колективно ебење у мозок и ке земат на децата да им солат памет,да ги воспитуваат и да ги спремаат за живот:tapp: со вакви примери.Ова е све отидено у курац бре.Ја си мислев Цеца кога дојде дека неможе пониско да падне народов ама за жал сум грешел.

Не бе, овој поштено си настапуе...Нема као ќе те лечам, а ти ако сакаш плати, ја ова од љубов го праам...Не, наш Брацо, ко прав бизнисмен со на ти/дај ми дил доаѓа; Плати ми влезница, а ја ќе ти дадам лага и сите среќни ќе си одиме.

И не е до глупоста на народот, колку што е до неговиот очај. очајот на се тера.
Таман сакав да кажам..гледам ти си го напишала..да до очајот е..Луѓето се очајни бараат надеж буквално во се....им фали нешто во животот и не им е јасно што е тоа...Штета што и овој пат нема да ја најдат надежта..можеби некоја привремена...ама кога ќе слегне прашината ќе останат ЦД-то со ланчето како спомен на уште еден измамник кој вели дека доаѓа да исцелува во името на Исус...
„Чуда прави, жив ангел е, немам зборови, лечи од болести, помага. После 15 години добив ќерка“, рече жената.
Жив ангел..колку ли само ми беше синоќа жал за оваа жена..Добила ќерка по 15 години и славата му ја префрла на уште еден за кој Исус рекол..Бегајте никогаш не сум ве познавал...Луѓето испратени од Бог не продаваат ланчиња од 3.000 денари со волшебна моќ...тие се испратени од едно друго место...Кога ли само ќе му дојде паметот на овој така наречен Библиски народ..кој секојдневно трча по вржалници и измамници...штета.

.Кога ли само ќе му дојде паметот на овој така наречен Библиски народ..кој секојдневно трча по вржалници и измамници...штета.

ne mi bese muabetot deka narodot e smotan ili nesto taka... tuku deka ne razmisluvaat... vo toj smisol kazav lobotomija. kako zamajani... ne sfakam... kako moze da veruvaat na eden obicen covek, pa go cekale, pa rezervirale (ili po koj sistem idelo videno/kupeno, pa ke go isprakaat)... a i vo ocaj ako si... sepak treba da ne go napustis rasuduvanjeto...ima situacii vo zivotot, sto moze na se da go nateraat covek ... ama ova apla se gleda deka e prevara!

ne mi bese muabetot deka narodot e smotan ili nesto taka... tuku deka ne razmisluvaat... vo toj smisol kazav lobotomija. kako zamajani... ne sfakam... kako moze da veruvaat na eden obicen covek, pa go cekale, pa rezervirale (ili po koj sistem idelo videno/kupeno, pa ke go isprakaat)... a i vo ocaj ako si... sepak treba da ne go napustis rasuduvanjeto...ima situacii vo zivotot, sto moze na se da go nateraat covek ... ama ova apla se gleda deka e prevara!

А ако сака човек да оди до Хрватска, ќе го чини повеќе. Чув за овој пред некое време, демек, доволно било да те погледне, и биваш излекуван за некое време.

Лош пример ќе кажам ако одам во детали, битно, арам да му се парите.

Ма само Мики Тарот за ваква раја: Тегла мајонез на глава, мачкај спротивно од стрелка на часовник и скокај на една нога - па ќе се ожени син ти! :)

А ако сака човек да оди до Хрватска, ќе го чини повеќе. Чув за овој пред некое време, демек, доволно било да те погледне, и биваш излекуван за некое време.

Лош пример ќе кажам ако одам во детали, битно, арам да му се парите.

Ма само Мики Тарот за ваква раја: Тегла мајонез на глава, мачкај спротивно од стрелка на часовник и скокај на една нога - па ќе се ожени син ти! :)

:pos2: gledav edno video na you tube. nesto kako: da pocne sin ti vajtsnejk da susa i kosa da pusti, pa ke se ozeni... koma :pos2:

eve go :) legenda...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom