Iron Maiden vs. Metallica

• Креатор на темата Креатор на темата \m/arko
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е подобар?

• Iron Maiden

Гласови: 74 48,7%
  • Metallica

Гласови: 78 51,3%

• Вкупно гласачи
    152
Ебате глупата тема. Ти се допага Мејден, слушаш Мејден. Ти се допага Металика, слушаш Металика. Толку.

ги обозавам и двата бенда ама мислам дека металица се попрославени и имаат подобри песни

Стаете анкета бе! XDD

anyway IRON MAIDEN ftw!

Metallica

Metallica uf sekoj slucaj se podobri tie sea careve,no sepak i iron ne se losi no ne mozat da se sporeduvaat tie so nekoi hitovi od metallica-NOTHING ELSE MATTERS,ENTER SANDMAN,MASTER OF PUPPETS ima nogu.

^ a Iron Maiden немаат хитови? -.-'

Металика ;)
Металика свират (свиреле:)) треш а Мејден хеви...не ми се баш за споредба овие два бенда, али у секој случај Металика ми се врв, така да било кој бенд да се стаи у споредба со нив, тие ќе бидат мојот прв избор :)

Металика ;)
Металика свират (свиреле:)) треш а Мејден хеви...не ми се баш за споредба овие два бенда, али у секој случај Металика ми се врв, така да било кој бенд да се стаи у споредба со нив, тие ќе бидат мојот прв избор :)
Да не ги згреши малку? Металика нели се Хеви ??
Или јас сум грешка ?

Tи си грешка...Металика свират (барем свиреа на почеток) треш, додека Мејден се хеви.
Сепак сум бил во право дека свиреа и Хеви.
Клик и доле десно гледај под сликата.

Па металот (иако не сум некој голем познавач на истиот) се дели на многу правци. Така мислам дека трешот произлегува од хеви метал, т.е. е гранка на истиот. Metallica се дел од The Big Four bands of thrash metal заедно со Antrax, Megadeth и Slayer. Доколку сум грешка нека ме поправи некој, за да не ја правам истата грешка во иднина.

Па металот (иако не сум некој голем познавач на истиот) се дели на многу правци. Така мислам дека трешот произлегува од хеви метал, т.е. е гранка на истиот. Metallica се дел од The Big Four bands of thrash metal заедно со Antrax, Megadeth и Slayer. Доколку сум грешка нека ме поправи некој, за да не ја правам истата грешка во иднина.
Ахам. Зборот ми беше дека и Металика свираа/свират хеви метал, не велам дека сите песни и се такви но тоа сакав да ти кажам дека имат и хеви.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom