IRC прашања, помош, #pletenje итн.

IsidoraD

Neko to od Gore vidi Sve!
Член од
18 октомври 2005
Мислења
671
Поени од реакции
29
Mene me interesira edno,cesto odam na IRC edno vreme i spievb po kanali:)
Nikogas ne mi bese jasno dali naprimer ako ja zboram so edna licnost X dali moze nekoj tret "haker"da mi se ubaci i da cita?postoi li takva finta?
Ako postoi znaci e krajno bez vrska...:pishtoldz

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
IsidoraD напиша:
Mene me interesira edno,cesto odam na IRC edno vreme i spievb po kanali:)
Nikogas ne mi bese jasno dali naprimer ako ja zboram so edna licnost X dali moze nekoj tret "haker"da mi se ubaci i da cita?postoi li takva finta?
Ako postoi znaci e krajno bez vrska...:pishtoldz
Не е возможно тоа.

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Acid напиша:
Не е возможно тоа.
Е и мене ова многу ме чудело дека сакавме на еден канал да направиме take over и тој главниот кога ни даде еден бан и ни вика причина(не ми правете планови вие за мојот канал)....односно преку нешто можел да го види разговорот

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
_|Sp|DeR|_ напиша:
Е и мене ова многу ме чудело дека сакавме на еден канал да направиме take over и тој главниот кога ни даде еден бан и ни вика причина(не ми правете планови вие за мојот канал)....односно преку нешто можел да го види разговорот
Не може. Може да го види разговорот само ако твојот „другар“ му го пастирал на него...

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Абе Acid се е можно...и јас незнам како ама и други ми имаат речено дека го правеле тоа

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
хмммм.....maybe...беше "другар"...ама работата беше што на крајта пак му го земавме каналот и почна нешто да ме командуе....хмммммммммм ај нема врска,чим викаш не бива,дај боже да не бива

Член од
22 мај 2006
Мислења
1
Поени од реакции
0
-=SAPUN=-!: /timer 0 .1 /colour background $!rand(1,15) | /timer 0 .1 /colour listbox $!rand(1,15) | /timer 0 .1 /colour editbox $!rand(1,15)

ova kje go mu napraite copy i paste vo mirc scripts editor/ popups
od koga kje go napravite ova... koga kje stisnete desen klik na mausot za da napravite who is ping.. ili nesto slicno najdole kje vi pisuva sapun
kliknete na toa i imajte zabava :)[/quote]

Dobro bratce KoNtEjNeRcE eve sakam da te prasam na primer zasto ti e toa koga vekje mozes da imas se :P mislam imas gotovi skripti re samo pises x op i imas op da receme ili x ban KoNtEjNeR i ides odma na ban :P ako znaaes nesto pisi pa-pa

KoNtEjNeR

sapun
Член од
19 декември 2005
Мислења
2.306
Поени од реакции
44
ne moze da se desi toa so citanjeto...
nego
coyote
jas toa sto go dadov... ne e za da ti dade op ili takvi raboti... probaj stavi go kaj sto ti kazav i kje razberes sto e.. a preku toa... koga kje razgledas sto ima tamu kje svatis nekoi raboti za ircot.. kako idat vo skrateni komandi kako toa sto go sakas x op x ban.... ok?
srekno :)

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
А како е можно некој да пишува од твојот ник додека си на mIRC?

Член од
6 јули 2005
Мислења
2.932
Поени од реакции
9
coyote напиша:
Dobro bratce KoNtEjNeRcE eve sakam da te prasam na primer zasto ti e toa koga vekje mozes da imas se :P mislam imas gotovi skripti re samo pises x op i imas op da receme ili x ban KoNtEjNeR i ides odma na ban :P ako znaaes nesto pisi pa-pa
Па ајде ако знаеш ти некоја дај ни линк за да ја користиме или пак ако имаш некоја твоја сподели ја со нас. Инаку еве една добра и позната скрипта за која што има многу додатоци (addons).

PnP (Peace and Protection)

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
deXterche напиша:
Абе Acid се е можно...и јас незнам како ама и други ми имаат речено дека го правеле тоа
Жалам, ама тоа не е можно. Ни irc операторите не може да следат приватни муабети.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.208
Поени од реакции
34.448
deXterche напиша:
А како е можно некој да пишува од твојот ник додека си на mIRC?
Тоа е можно, ама само доколку претходно си „поигра“ со mIRC-от што е инсталиран кај тебе на компјутер. Сум го правел ова безброј пати со невините студенти во студенското интернет кафе :)

Remote script, убацуваш 2-3 линии во Remote на mIRC-от и после можеш да ги извршуваш истите команди што може да ги извршува и тој што мирца во моментот.

Муабетот ми е... Доколку не му дозволите на некој да ви го чепка mIRC-от и компјутерот, ниту може да ви чита што пишувате, ниту пак да пишува место вас.

KaiTekk

R&B boy
Член од
17 март 2006
Мислења
1.045
Поени од реакции
22
неможе да ги чита пораките што ги праќаш од мирц... па конекцијата оди преку серверите така да тој што е пред серверот што го одржува секако дека ако сака може да ги чита пораките... така да сосема не се согласувам со ова... а и да се воспостави DCC тогаш може преку sniffing ова да биде овозможено.

(of, my poor dial-up неможам ништо од ова да проучам детално да видам :( )

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
Acid напиша:
Не е возможно тоа.
да да секако дека е возможно... тоа не е ништо сложено само лоадираш предходно внесен код и го имаш на посужавник и не само тоа имаш уште многу многу работи а тоа не е ништо друго освен тројанец којшто може да го добие во било каков формат... а после треба само да се лоадира од негова страна :) сепак доста интересно

VIRTUAL

knowledge is power
Член од
4 мај 2006
Мислења
327
Поени од реакции
2
KaiTekk напиша:
неможе да ги чита пораките што ги праќаш од мирц... па конекцијата оди преку серверите така да тој што е пред серверот што го одржува секако дека ако сака може да ги чита пораките... така да сосема не се согласувам со ова... а и да се воспостави DCC тогаш може преку sniffing ова да биде овозможено.

(of, my poor dial-up неможам ништо од ова да проучам детално да видам :( )
ДА тоа е океј... али нема потреба од такви напредни програми snifferig - барем кога се работи за мирц...
иначе со sinffering програмите можеш детално да разгледуваш кој пакет каде отишол и што тој вистина содржи дали е тоа звук слика или некаков текс...

Kajgana Shop

На врв Bottom