Vanlok
deus ex machina
- Член од
- 30 мај 2009
- Мислења
- 30.751
- Поени од реакции
- 41.484
А како сметаше дека ќе менуваат општествен систем кој всушност е подржан од мнозинството? Не со војна?Ве разбирам сосема што сакате да кажете, само пак ќе кажам мене коментарот за теократијата не ми е поврзан со војнава
...
Ajнштајн: Кој е со децении под санкции, и под специјална па и жешка војна? Катар? Или Иран?Исто така свесен сум дека и други држави функционираат диктаторски, Северна Кореја, Арабија, Катари Матари и сум строго ПРОТИВ ТОА. Меѓутоа од Катар не се иселуваат масовно луѓе, а од Иран се иселуваат, претпоставувам знаете зошто. Толку од мене на темава, да не ја шириме понатака, само ве молам не ме поврзувајте со мислења за Америка и Израел како Ванлок тенџерето.
Епа каде има финансиски и секакви проблеми заради санкциите и од каде следствено повеќе се исселуваат луѓет... Си пробал уствари некогаш да размислуваш? Онака како за промена, малку да го провежбаш мозочето, да не ти закржлавува како што очигледно ти се дешава.
Фан факт: Катар (дури повеќе и од Саудијска Арабија) финансира џамии во Македонија.
Значе не Иран, шиитите... Туку Катар, вахабиите, они изградија илјадници џамии овде. Ќе ти кажев да си ја лупнеш малку главата - ама што фајде, само ќе тропа како тапан.

)