Ова е толку погрешно. Во твојот и мојот светоглед може да е неприфатилво и неразбирливо да во 2026 година некој друг функционира на тој начин и тоа е сосема ок. И мене ми е криво за една држава како Иран, со таква голема историја и култура, да има систем каков што има денес, но јас сум роден и живеам во сосема друг систем. Но, мене ми делува дека мнозинството од луѓето таму го прифаќаат и сакаат тој систем во кој што функционираат и тоа е нивно право. Да, има и такви кои не го сакаат, се бунат, протестираат, но секап мнозинството го одбрало и го поддржува тој систем. Не може таков систем да опстои толку децени, ако нема поддршка од народот таму, кога е толку долго под санкции, изолиран, напаѓан од надвор, од најмоќната сила во последниве 100 години. Друга многу битна работа. Не доаѓа Иран кај тебе дома да ти кажува како ти треба да живееш, ниту ти го наметнува тебе и на било кој друг, нивниот систем и поглед на светот, а ти (не мислам лично на тебе, туку на западниот свет, од кој сакале или не и ние сме дел) одиш кај него дома и на сила му наметнуваш како он дома треба да живее и да функционира. Кој ти го дава тоа право да ти му кажуваш на некој илијадници километри од тебе како он треба да живее и да функционира?