Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Куп вакви „вести“ се шират, после се пренесуваат како демек факт:

G-h1feQWYAANjPX

Автоматски споено мислење:

После нема коментар од истите, кога ќе се види дека работата е лажење.

G-iAQiSWcAAYR2D

Не сум проеврејски настроен, само не се согласувам со теоријата дека евреите стојат зад секое зло.
Значи проеврејски си настроен. :D

*не сите Евреи, ама елитата/олигархијата/банкарите да
*не секое зло, ама скоро секое глобално зло и посебно во последниве пар векови.

Ги послуша макар првите минути од интервјуто со иранскиот шах?
Снимано е 2-3 години пред да го симнат од власт. Новинарот успешно го провоцира да зборува за нешто за што очигледно ниту ми се зборува ниту планирал да зборува. И искрен е, зачудувачки искрен како за денешни стандарди за луѓе на негова позиција.

Снимано е 2-3 години пред да го симнат од власт. Новинарот успешно го провоцира да зборува за нешто за што очигледно ниту ми се зборува ниту планирал да зборува. И искрен е, зачудувачки искрен како за денешни стандарди за луѓе на негова позиција.
Зависно како гледаш на работите. Дали секој што не се согласува со таа теорија дека Евреите се криви за се, е проеврејски настроен?

Интервју со Ирански шах е нешто што би прескокнал, фала :D

Иран изгледа и нема да биде нападнат. Се заканува за некакви царини трамп. Свиткале опашката.

Куп вакви „вести“ се шират, после се пренесуваат како демек факт:

G-h1feQWYAANjPX

После нема коментар од истите, кога ќе се види дека работата е лажење.

G-iAQiSWcAAYR2D

Марио е познат дека е гној. Тешки дезинформации шири типот.

Зависно како гледаш на работите. Дали секој што не се согласува со таа теорија дека Евреите се криви за се, е проеврејски настроен?

Интервју со Ирански шах е нешто што би прескокнал, фала :D
Oва подвлеченото покажува незаинтересираност за основните блокови од кои е изградената темата која ја дискутираме... Тоа е таа реалност која ако без влакна на јазикот ја опишам каква што е - ќе бидам обвинет за напаѓање на нивото на знаење (демек ад хоминем). :)

Реално не беше поентата само за спомнувањето на Евреите во интервјуто, исто важен момент е дека Америте Иран си го владееле (и експлоатирале) како свој - се до исламската револуција. За која иронично, самите придонеле. Имаше поназад детали на вики линковите кои веројатно исто така ги прескокна... Значи најлогична работа на свет е дека они ова го прават за ресурсите, не заради „слободата и демократијата“ на луѓето во Иран. За нив хорор, за САД ресурси. Тоа е во учебникот, само треба да се прочита а не да се замислуваат желби и фантазии.

@датум точни се информациите на колега ти, окулу 2000:

Марио е познат дека е гној. Тешки дезинформации шири типот.
Тоа тоа, таквите гноеви после некој ќе ги цитира ама општо, како „според одредени извори“. А „одредените извори“ ги извадиле работите од шyпак. :D

Имаше синојќа интерсно интервју на Глен Дисен подкаст каналот... Само заспав, не го догледав. :)
Еве некој ако го интересира:

Последно уредено:
Ајде ќе најдам време да го изгледам, само и јас ако ти дадам нешто за гледање, да гледаш. Не да ми даваш домашни. :D

Ајде ќе најдам време да го изгледам, само и јас ако ти дадам нешто за гледање, да гледаш. Не да ми даваш домашни. :D
Фер бев, ти кажав „првите минути“ на интервјуто. :)
Вики линковите се исто кратки текстови.

Не скокам ништо интересно. Само немој да се клипчиња со менување знаме на амбасади, и пораки од шахисти. :D
Што и да е, сублимирај го во два збора како теза. Да знаеме што точно се диксутира (да нема фокусирање на небитни аспекти).

Тоа што си менувал ставови искрено го ценам и почитувам. Човек што стои на истото цел живот е завршена приказна. Јас сум сега малку повозрасен, кога ќе погледнам 20 години наназад, сум променил некои 80% од ставовите и мислењата. Човекот учи додека е жив, се менува, има нови гледишта.
Ова само ќе те цитирам затоа што за другото се сложувам освен за тоа дека евреите не се криви за се. Криви се , дали дирекно, дали индирекно, дали преку butterfly effect. Ако не ми веруваш земи читај било чива, било каква историја и поврзувај патерни и ќе видиш.
У темата за Израел пишав мал вовед како евреите се криви за доаѓањето на Османлиите на Балканов.
Смешно и неверојатно така ?!
Прочитај го мојот пост и сам почни да истражуваш да не речеш те замрам со Лорд бебо, ботовски акаунти, твитери, инстаграми... ќе дојдеш до истиот заклучок.

Ја нема Агда веќе на форумов да ти раскаже од прва рака како прво делевме исти мислења па дури имавме и иста кауза (моите почетоци на форумов), како дојдовме до крвни непријатели со пцуење, закани, ликвидации и како пак се помиривме до ниво на блиски пријатели.
Работата беше што двајцата како мењавме мислења и ставови, така се двоевме еден од друг, за да после пак се зближиме и што би се рекло да си легнеме на брашното.
Ако те интересираат детали читај ја темата за мигрантите во Мкд од 2014-15 год.

Инаку митинг е за подршка на владата, не се протестанти.
Ајде бе па ти, зарем и ти не гледаш дека се мајтапам со демокративе.

Тоа што си менувал ставови искрено го ценам и почитувам. Човек што стои на истото цел живот е завршена приказна.
Кхм Кхм
јас пак никогаш не менвам ставои, машко сум и машко че си умрам нема до прва да менвам ставои денес машко утре женско задутре магаре, не не ќе си се држам до моите ставои, менвајте си вие колку сакате.

Дај линк од ова.
Тоа што живеат 40 пати помалце луѓе од Германија е плус . Тоа значи и дека 40 пати помалце се потрошени ресурсите во тој предел.
Планински предел со сува и ладна клима ?! Хм ... тоа ливадата со секакви растенија на неа не ми личи дека е толку сурова како што ја опишуваш.

ГОлемата надморска висина и малата обработлива површина се на југот во огнена земја и на планинскиот масив меѓу Аргентина и Чиле. Што е со остатокот ?

Ако дојдат ванземаљци и си отидат и затоа ќе бидат криви евреите со оглед на тоа дека цела досегашна историја на човештвото ни е дирекно или индирекно режирана од нив.
Еве за Османлиите ако не си знаел, по иницијатива на евреите доаѓаат овде на Балканов и со првична цел пад на Византија и Константинопол. Благодарение на овој совет и иницијатива 1492 год султанот ги собира сите сефарди од Шпанија и Португалија и ги населува овде. Си ги зима и за советници.
И тако даље, и тако даље....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom