Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Со ладна глава ти реплицирам цело време. Од правен концепт ти одговорив. Од геополитички исто така.

Твоите одговори беа делумни на сегменти кои ти одговараат. При тоа тоа лаичко лепење етикети во ниеден пост немаше.
Говори кој е вжештена глава.
Завршена дискусија и секое добро.
Не бе брат ми тураше ствари што не сум ги кажал. Како и зошто да бранам став што не е мој? Ти си намислил дека јас нешто мислам, иако јас веќе го имам пишано спротивното. Вие се пцуете секојдневно русофили на американски, па одм етикета ми стави. Јас сум скроз лабав, но сум анти-шеријат, па кој сака нека стој зад истиот.

Не! Они "забораваат" дека не сме деца на форумов, а машала нашите генерации знаат малку историја!
Се понашаат со ова твитовиве ко они да се миленијалци, или пробуваат да допрат до миленијалци.. така некако.. како Bud Light со Дилан Мулвани :rolleyes:
И после се чудат зошто контра-ефект имаат!
Брат .........
Сериозно што ти е ?! :pos:
Се понашаш како Не сум ја да те контролира телепатски и преку тебе ги споделува неговите ставови . Башка вакви досетки никогаш до сега не сум прочитал од тебе, а од него секој пост беше ваков.

Како и да е СЛАВА УКРАИНИ !!!

Брат .........
Сериозно што ти е ?! :pos:
Се понашаш како Не сум ја да те контролира телепатски и преку тебе ги споделува неговите ставови . Башка вакви досетки никогаш до сега не сум прочитал од тебе, а од него секој пост беше ваков.

Како и да е СЛАВА УКРАИНИ !!!
Брат еве искрен ќе бидам..
Не е само форумов!
И во прајват лајф веќе све се сведе на шерување твитови и по некое глупо меме.
Наречи ме заостанат, нема да се налутам.
Една од најлошите работи е кога 40+ годишњак ќе открие инстаграм и рилсови!

На форумов тоа некако и го толерирав како извор на информации.. ајде јбг, мора и така..
Ама Лорд Бебо на секоја тема, па преку к*р веќе!

Ако имаш да кажеш нешто, повели, искуцкај, помачи се.. ќе прочитам.
Тоа што некогаш нема да ставам ни лајк ни дислајк не значи дека не сум го прочитал, туку сум немал соодветна "смајли" реакција!

И @Vanlok те молам не го зимај ова лично..
Едноставно не сум од оние што ако не шернат од Страва кај биле или колку истрчале, или ако не добијат лајкови, како да не го направиле тоа..

Малку оф-топик, ама кога веќе ме прозиваш..

Готов е режимот, по снимкиве шо ги глеам готов :pos:

аиии и вртољет имале протестантиве, :sneaky:

Готово е сите бегаат сами че останат!

Да прашам, испуштив па ..
Оноа што се гласаше во сенат/конгрес со што му се оневозможува на Калигула да напајџа без да го запознае конгресот се однесуваше само на Венецуела или воопшто?
Затоа што ако се однесува за сите случаи тогаш сме уште далеку од тоа Калигула да изврши напад.

Готов е режимот, по снимкиве шо ги глеам готов :pos:

аиии и вртољет имале протестантиве, :sneaky:

Готово е сите бегаат сами че останат!

Да прашам, испуштив па ..
Оноа што се гласаше во сенат/конгрес со што му се оневозможува на Калигула да напајџа без да го запознае конгресот се однесуваше само на Венецуела или воопшто?
Затоа што ако се однесува за сите случаи тогаш сме уште далеку од тоа Калигула да изврши напад.

Иранака го дупи кралот!

Благодарност до демократските сили (веројатно и за овие во Северџанистан) шо му мислат добро на Иран. :pos:

Автоматски споено мислење:

не биди тажен ќе се игра се додека не победите! :)

Брате Вартоломеј се согласувам и сега а и на почетокот дека Русија е агресор и дека утре шиперите и татарите може овде да додјат да си бранат некои нивни малцинства. Ти кажав дека чисто од геополитички аспект ги поддржувам дека конечно отворено покажале храброст да се спротистават на НАТО хегемонијата. Дека Русија нема повеќе да се повлекува и дека е прва земја после студената војна што има успеано да го помати планот на САД да изиграва светски џандар.
И секоја држава што ќе го направи ова против САД ќе ја поддржувам.

Тие ситни провокации од него ваљда биле додека беше игнорантен и не сакаше да читаш поназад на темата што се има десено хронолошки у Украина туку само влагаше да се расправаш со секого. Затоа ако памтиш јас историјата на царска Русија и СССР ти ги пишував на секој пост за да некој од ботовите како Клинтон да ми префрла дека темата не е за историја. А без историјата да ја знаеме на сите ни беше погрешен контекстот на настаните.
Мене ми беше чудно пољаци да застанат со украинци а особено под знамето на Степан Бандера.
Кога го спомнуваш спамот , за тоа ќе ти кажам дека денес во ова време на лесно достапни информации каде живееме и на многу парлелни дешавања секаде на планетава земја не е моќно да си во тек ако не читаш и не пратиш се и сешто.
Ете јас погоре споделив пост на Иреал што го постирал у небитна тема за пантурцизмот за тоа дека Турција им помогнала на Иран со разузнавачки информации дека ирачки курди со амерички платеници од Ирак влегле у Иран да прават срања. Иранциве ги средиле .
Не те потсеќа ова кога сите бевте игнорантни и ни се смеевте кога во 2014-15 год во темата за Украина тврдевме дека грузијци, пољаци, литванци, естонци влагаа со оружје во Украина и намерно пукаа кон полицијата за да предизвикаат судири ?
Па после наводно се појавија и "Русите и Казакстанците" со снајпери што пукаа по демонстрантите за да разгорат крвопролевање за на крај да испаднат дека биле Мосадовци ?!

Затоа и на Цобе му реков дека ние ја, Ванлок, кој и да е не ги оцрнуваме САД или Израел, сами се оцрнуваат . Ние само ги споделуваме фактите за да разберете чива страна поддржувате. И дали сте праведни или не.
Сте се запрашале на пример зошто не го оцрнуваме Парагвај, Бутан, Зимбабве ....?
Очигледно дека не прават срања низ цел свет и не се мешаат у секоја манџа.
Брате Скај, @Stefan-kobe што го напиша мислењето е сосема во право од првата буква до последната.. Значи и на темиве за домашната политика, не може Мосад и Израел да се криви што некој Горан од Свирипичино му текнало градежниот шут од старата визба да ја истури во Драгорот. Значи ок, јасно е за срањата што се прават од нивна страна, но јасно е и Русите што срања прават, и Украинците, и овие петардиве од ЕУ..Ама ако пишуваш за срањата што ги прават Русите, Кинезите, Иранците итн. тогаш веднаш ти се лепи етикета дека си шарен, либерал, шотијазнам каков.

Инаку, јас не бев игнорантен :), туку бев меѓу малкуте кој беше критички настроен кон Русија, во цела тема Пресвртница за Украина, фан клуб Путин, и не беа навикнати да им контрира некој, и почнуваа со ситни провокации, и доаѓаше понекојпат до конфликт, но добро е кога има малку жар во дебатата, ништо лично.

Не бе брат ми тураше ствари што не сум ги кажал. Како и зошто да бранам став што не е мој? Ти си намислил дека јас нешто мислам, иако јас веќе го имам пишано спротивното. Вие се пцуете секојдневно русофили на американски, па одм етикета ми стави. Јас сум скроз лабав, но сум анти-шеријат, па кој сака нека стој зад истиот.

Проблемот е овие што коментираат цело време за политика, ги гледаат работите црно-бело. Да Америка ги еба Сирија, Либан, но ги еба и Иран на времето. Заборавате дека и исламистиве ги донесоа они. Ако Америка еднаш била во криво, не значи дека секогаш се на лошата страна. Еве во овој пример имаме страна што се залага за секуларна држава и друга страна кои се исламисти. Секој разумен човек би ги поддржал првите, не е битно Русија или Америка на која страна се.

Значи до сега ги ебеле ама им се здожалило сега па решиле да не го прават тоа повторно? Вистина геоплотикава базирана на човечка емпатија им е.

„Америка ги ебела Сирија, Либан, Иран… ги донела исламистите… ама во конкретниов случај е на страната што се залага за секуларна држава, па затоа се во право.“

Твојата теза е дека актер кој систематски креирал хаос и инсталирал исламисти одеднаш работи од морални причини. Тоа е логички невозможно. Посебно сега со Трамп ехееееее

Државите немаат емпатија, имаат интерес.
Во оваа ситуација интересот им се поклопува со секуларна страна — тоа е сè.
Тоа што пропагандната машинерија одлично работи…

Не нив не ги боли кур за Иран, само за нивните интереси. И така овие држави се усвет од Америка, ништо не им влијае каква идеологија имаат. Но исламистите во никој случај не може да бидат добри. Они на "среќа" ја поддржуваат подобрата страна. Тоа што Русија беше со Асад, а овие со исламистите, не ги прави Русите секогаш на вистината страна. И Путин ги користи мороните, не дека го заболе цеф и него, ако може и по смена на власт би бил со Иран. Не е се црно-бело, добро и зло како вие што гледате.

Па добро утро. Гео политика која веќе векови се практикува. Ете го Пакистан кај што бетер и од Иран се. Па не гледам да пишувате жалопојки.
Ама океј. Моментално пикот е на Иран.

Можеби Иран треба сам да си расчисти? Бидејќи еднаш веќе беше делувано од надвор па еве како се одвива. Слично како и дузина други земји кои некој друг им наложува што да прави.
Круцијално е за една држава да може да си ја брани својата независност и сувереност. Штом тој сегмент недостасува тоа веќе не е држава. Што и во практика го имате. Доведува до распад систем.

Прашање само Афганистан и Ирак се помалце исламистички моментано или да?

Многу демократско либерални прдежи говорат дека слободите на човекот се поважни од сувереноста и незавиноста. Е тука е нитното бидејќи без второво тогаш државата или општеството престснува да функционира во тој случај. Безброј пати е докажно дека без сувереност-> распад систем, надворешна контрола. Но и без слобода на поединецот се доведува до опресија и нестабилност. Па сега прашањето е узурпирање на сувереноста или тврдата рака на државата. Без разлика дали е во случајов исламска или претходно социјалистичка во другите земји. Без сувереност на една земја, неможе таа преку своите структури и примена на сила да воспостави ред во едно општество. Преку кој човекот ќе може да ја искаже својата воља и да живее во еден систем наречен држава. Во случјаов во племенски заедници ги вратија уредувањата на Либија, Сирија, Афганистњн, Ирак и тн. Поради онеспосубувањето на државите да ја одбранат својата држваност. Во случајов од надворешен агресор и внатрешни вана би трансформери, педери и несфати кои мислат дека во Германија се. Патем ела дојди и во Германија наруши ја сувереноста оа ќе видиш како државниот апарат ќе те избрише од матична листа на родени. Никогаш слободите на човекот нема да можат да бидат над државниот апарат. Секија силна држава на прво место им е сувереноста. Се друго е е квази или банана држава. Како пример Јордан, Оман и такви бутур исто така исламски држави ама бидејќи се потчинети на добро познати актери не се буцкаат многу многу. Да не заборавиме Катар и С.Арабија што прават со човековите права. Ах бе.

ти успеа за две реченици да ме убедиш дека не си проблемот ти, туку читачката способност.

Контрираш нешто што го кажувам и ти сам го повторуваш — само со 30% повеќе зборови и 70% помалку смисла.

ти повторуваш буквално 90% од тоа што и јас го кажав:

— дека државите немаат морал, туку интереси,
— дека исламистите се зло,
— дека Америка не работи по идеологија,
— дека Русија и САД поддржуваат кого сакаат кога им одговара.

Значи ние НЕ расправаме ти ми ја прераскажуваш мојата позиција како да е твоја.

Разликата е само што јас додавам уште една очигледна работа:

кога еднаш ќе ти ја скршат сувереноста (Иран 1953, Либија, Ирак, Сирија, Авганистан), државата престанува да функционира и се враќа во племенски режим. Тоа го гледаме со децении.

Пакистан е полош од Иран? Точно.
Зошто нема жалопојки?
Затоа што е нуклеарен и под чадорот на САД — интерес, не морал. Класика.

Афганистан, Ирак – се поисламистички денес?

Да. Тоа е директен резултат на истите тие “хуманитарни“ интервенции што ти ги романтизираш.

Затоа и велам

или државата сама си расчистува,

или добиваш Либија 2.0, Ирак 2.0, Сирија 2.0.

И не знам каде точно ти прочита дека ‘вие гледате црно-бело’, кога буквално велам дека и едната и другата страна злоупотребуваат кога ќе им се укаже шанса.

Така да ние немаме спротивно мислење.

Ти само се расправаш со верзија од мене што си ја измисли сам.

Епа зашто тогаш ја поддржуваш власта во Иран која е поставена токму од нив?

Кај сум пишувал жалопојки? И во Пакистан и во Сирија и во Иран и секаде сум против исламистите. За жал за Пакистан и останати куротресини од држави не ни има надеж. Во Иран има еден куп што се бунат уште пред западот да почне да ги поддржува.

Па и ние бевме против промена на името, па не излезе пола држава на бунт, зашто власта апсеше. Така и овде, ги апсат и тепаат, нормално нема сите да излезат. Впрочем гајле ми е дали и мнозинство поддржува. Калифати и шеријат не треба да постојат никаде.

Види гледам тоа што ти одговара го коментираш. Погоемиот дел веројатно се согласи а тој е многу побитен од тоа што ти мислиш и напиша.

Ирак, Сирија, Либан, С.Арабија, Катар, Јордан. Ете без Пакистан не биле за спасување. Ама Иран бил.

Не е тоа суштината. Пакистан поседува нјукс и поради тоа не ти верглаат да мислиш дека во Пакистан се женеле на 11 годишни. С. Арабија, Катар, Ирак, Сирија и тн се под капа на Сад и поради тоа нема многу да се вергла за нив.

Ах бре.
Самиот се побиваш со тоа дека еднаш ги донесле на власт. Па сега сакале да ги симнат. Нема што тука да дебатираме.
На прашања што ти поставив не одговараш.

Леле ги тепале. Па со оружје кога излагаш да не сакаш да ти го мазнат? Очигледен обид да ги радикализираат масите. Сепак преслаба подршка. И не верувам дека нешто ќе се смени без копнена операција од Сад и демократскиот свет.

Сега за мене зошто подржувам или не подржувам надворешни вмешувања во внатрешните работи на една земја. Како прво не живеам во тие земји. Второ надворешните интервенции секогаш доведуваат до распад на тие земји(Сирија,Либан, Јемен, Украина, Србија и тн) или во друг случај не доведуваат некакви измени(Афганистан,Ирак, Иран, Виетнам).

Тоа флексање на моќта на Сад и нивните придобивки од окупација на погоре наведениве земји неможе некој трет да го проададе како борба за слобода и слични приказни.

Исто како што се пишува за комунистичката Кина и тоталитарното општество таму, слично се работи и на други земји.

Не филмот е многу јасен таму. Како на Сад и Израел му одговара така. На постарите генерации не им одговараа други секуларци ама биле диктатори па ги тргаа. Дури и подежуваа свои муџи таму кои ги донесоа на власт. Сега па да другиве не биле по тој терк па ќе ги тргаме и така.
Истиог филм и за Русија се трасираше. И за Кина.

Разликата е само во изговорот.

Интересно е што повторно поставуваш обвинение кое не кореспондира со ниту една моја реченица.

Да ‘ќ”ја поддржувам власта во Иран”, според твоето читање, би требало барем еднаш експлицитно да го имам напишано тоа.

Но нема такво тврдење.

Постои само твојата претпоставка, базирана на тоа што читаш полуредови, а не аргументи.

во еден момент велиш дека Америка ги довела исламистите, во друг момент дека сака да ги симне, а во трет дека тоа не е црно-бело.

Тие три позиции меѓусебно се поништуваат.

Не бе другар ти мислиш нешто јас дека мислам и џабе пишувам, стварно си бот. Ми тураш ствари што ги пишал некој либтард на твитер како мои мисли, иако никогаш ништо приближно не сум пишал. Нема поента да дискутирам со вакви ко тебе, со вистински бот има попродуктивна дискусија.

Во Сирија исламистите се лоши ама иранскиве биле топ... Уживај.

Се опиша самиот себе си.

Во шахот, коњот е најдобра фигура, ама само ако играш монопол.

Логика има ама во паралелна вселена каде геополитиката е season 5 на некој серијал што го гледал некој друг, па ти само погаѓаш од трејлер.

Поздрав и секое добро.

Интересно е што ме обвинуваш дека ти припишувам мислења, додека ти со цела сигурност ми припишуваш став што не постои ниту во една моја реченица.

Тоа е прекрасен парадокс: во обид да ме демантираш, единственото што успеваш е да го потврдиш начинот на кој функционира твоето читање не го гледаш текстот, туку претпоставката што сакаш да ја слушнеш.

Тврдиш дека ти додавам туѓи идеи, а потоа сам си додаваш мои.

Препрочитај со ладна глава, ќе видиш кој правел така.

Со ладна глава ти реплицирам цело време. Од правен концепт ти одговорив. Од геополитички исто така.

Твоите одговори беа делумни на сегменти кои ти одговараат. При тоа тоа лаичко лепење етикети во ниеден пост немаше.
Говори кој е вжештена глава.
Завршена дискусија и секое добро.

Ладно ти одговарам, жешко реагираш.

Јас аргументи давам, ти избираш што ќе игнорираш.

Така дискусија нема — само замислен противник.

Завршено.

Викаш дека ти припишувам мислења, а цело време се браниш од став што го немам кажано.

Тоа не е мој проблем — тоа е твоја претпоставка.

Брат еве искрен ќе бидам..
Не е само форумов!
И во прајват лајф веќе све се сведе на шерување твитови и по некое глупо меме.
Наречи ме заостанат, нема да се налутам.
Една од најлошите работи е кога 40+ годишњак ќе открие инстаграм и рилсови!

На форумов тоа некако и го толерирав како извор на информации.. ајде јбг, мора и така..
Ама Лорд Бебо на секоја тема, па преку к*р веќе!

Ако имаш да кажеш нешто, повели, искуцкај, помачи се.. ќе прочитам.
Тоа што некогаш нема да ставам ни лајк ни дислајк не значи дека не сум го прочитал, туку сум немал соодветна "смајли" реакција!

И @Vanlok те молам не го зимај ова лично..
Едноставно не сум од оние што ако не шернат од Страва кај биле или колку истрчале, или ако не добијат лајкови, како да не го направиле тоа..

Малку оф-топик, ама кога веќе ме прозиваш..
Значи среќа што се немаме аднато на инстаграм :icon_mrgr:

Иранака го дупи кралот!

Благодарност до демократските сили (веројатно и за овие во Северџанистан) шо му мислат добро на Иран. :pos:

не биди тажен ќе се игра се додека не победите! :)
Не треба да победам јас.. не треба ни америка, ни шахот, ни ајотолахот!
Иранскиот народ треба да победи!

Брате Скај, @Stefan-kobe што го напиша мислењето е сосема во право од првата буква до последната.. Значи и на темиве за домашната политика, не може Мосад и Израел да се криви што некој Горан од Свирипичино му текнало градежниот шут од старата визба да ја истури во Драгорот. Значи ок, јасно е за срањата што се прават од нивна страна, но јасно е и Русите што срања прават, и Украинците, и овие петардиве од ЕУ..Ама ако пишуваш за срањата што ги прават Русите, Кинезите, Иранците итн. тогаш веднаш ти се лепи етикета дека си шарен, либерал, шотијазнам каков.

Инаку, јас не бев игнорантен :), туку бев меѓу малкуте кој беше критички настроен кон Русија, во цела тема Пресвртница за Украина, фан клуб Путин, и не беа навикнати да им контрира некој, и почнуваа со ситни провокации, и доаѓаше понекојпат до конфликт, но добро е кога има малку жар во дебатата, ништо лично.
Гледаш дека за скоро се може да најдеме заеднички муабет, само немој да ме викаш Скај.
Ја сум од оригинал бела кожа. :icon_mrgr:

Значи среќа што се немаме аднато на инстаграм :icon_mrgr:
Брат, ти со тие п*чиња што ги следиш, можеш само проблем да ми направиш :ROFLMAO:

Али порадо би се објаснувал што бара тоа у мој инбокс, него ли feed-ови со Путин, Кси, Трамп или не знам шо :D

Не треба да победам јас.. не треба ни америка, ни шахот, ни ајотолахот!
Иранскиот народ треба да победи!
За Америките не знам, Калигуља рече дека не го интересира меџународно право, така да додека не дојде некој друг .... ама ако барем че бидат интересни времиња (само да не е кинеската клетва).
Не победува секогаш правдата/вистината!

Добро, и зошто мислиш дека само ти го знаеш тоа? Сега истото сакаат да го направат само преку син му на тој што го бутнаа

Тоа што они правеле со мито итн е попримено и од режимот и научиле и они како треба.
Ама не, они поштени биле, така вие ги правите со реакциите.
Дури и Иранците се свесни за тоа
Што потреба имаш да правиш вакви конструкции?

Зошто Путин го подржава овој режим воопшто, ќе одговори некој?
Ова барем е лесно, РФ имаат многу одделни интереси САД/Израел да не си ги исполнат своите интереси во Иран. До утре може да се зборуваат детали за тоа и пак нема да биде доволно ако не ги следиш работите. Како најмалку еве земи дека западните која власт и да ја постават во Иран, таа ќе биде непријателска кон РФ. Ќе направат уште една држава за производство на екстремисти мусли и имигранти. Уште еден голем произведувач на нафта утре да се вклучи во дампинг цени кога ќе затреба економска војна против РФ... Итн, итн... Итн.

Ако Америка еднаш била во криво, не значи дека секогаш се на лошата страна. Еве во овој пример имаме страна што се залага за секуларна држава и друга страна кои се исламисти. Секој разумен човек би ги поддржал првите, не е битно Русија или Америка на која страна се.
Ах бе... Летни деца. :)

Калифати и шеријат не треба да постојат никаде.
Што мислиш дека ќе се деси ако САД успеат успешно да го завршат државниот удар во Иран? Дека атеизам ќе прогласат во новата супер демократска држава, и сите заедно ќе играат и ќе пеат кумбаја?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom