Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Најди цитат куде пишуе 10 000 или сликај га учебник. Л'жала те професорка по историју, знаеш дека професори пристрастно романтизираф.
Прогуглај малце по интернет, ке видиш дека су 80.
Ако не знаеш историју, не се бламирај.
Еве сега учебникот од 5то ќе го барам.
Ме заболе курот дали се 80 или 10 000
Прекини да ми го трошиш времето со глупости

mudzi i spremni ne ode vo ista rechenica drugar.

so sekoj chekor, tonat se povekje.

se issilija na nevooruzhani civili na protestite, ubija iljadnici sopstveni lugje od chista mira. nikoj so zdrav razum ne moze da gi podrzhuva posle toa.

denes, po napadite, napagjaat vo arapskite zemji, koi kakvi takvi, probuvaa da im pomognat da se odbegne totalna vojna.

osven shpekulaciite deka kina i rusija im pushtaat po nekoja pratka kolku za adet, nikoj drug ne gi rachuna za zivi - titanik shema.

vidovme kolku se spremni i letoto i denes.

Не се бламирај.

Еве сега учебникот од 5то ќе го барам.
Ме заболе курот дали се 80 или 10 000
Прекини да ми го трошиш времето со глупости
Хаха још ме мрзиш што иам пишано дека битолски хумор е најлош на сфет?
Бреј колко ти е селски стаф.

Па ти пишуеш глупиости, мора некој да ти га испраи мислење.
Место да каеш фала што те научи нову стфар, ти си тераш по тфое селското.

mudzi i spremni ne ode vo ista rechenica drugar.

so sekoj chekor, tonat se povekje.

se issilija na nevooruzhani civili na protestite, ubija iljadnici sopstveni lugje od chista mira. nikoj so zdrav razum ne moze da gi podrzhuva posle toa.

denes, po napadite, napagjaat vo arapskite zemji, koi kakvi takvi, probuvaa da im pomognat da se odbegne totalna vojna.

osven shpekulaciite deka kina i rusija im pushtaat po nekoja pratka kolku za adet, nikoj drug ne gi rachuna za zivi - titanik shema.

vidovme kolku se spremni i letoto i denes.

ke vidime... jas sum siguren deka se cuvaa za ova. voopsto ne veruvam deka na zemja ke ima stranska vojska a deka irancite sami ke go butnat rezimot tesko. za naoruzanje imaat dovolno da napravat mnogu pizdarii vo regionot.

Хаха још ме мрзиш што иам пишано дека битолски хумор е најлош на сфет?
Бреј колко ти е селски стаф.

Па ти пишуеш глупиости, мора некој да ти га испраи мислење.
Место да каеш фала што те научи нову стфар, ти си тераш по тфое селското.
Јас напишав тоа што сум прочитал по историја во 5то одделение. Одговорност барај од тие што го напишале учебникот.

Потполно е небитно во контекст на муабетот. 80 нека се

Bujrum, kazi za koj del se blamiram.
Повели. Потврдено што нападнал Иран.

Во рок од 2 часа, 8 бази се нападнати.
Ова изгледа далеку од неспремност. И далеку од тоа што го тврдиш дека Иран нападнал мирни арапски земји. Лелелле што пишуваш бе дете. Па арапските земји најголеми извозници се на муџи. Како можеш вака бе да се бламираш?
Па џамиите во Македонија со пари од Катар, С.Арабија и Турција се градат бе. Не од Иран. Лелел што можаш медиуми да направат. Или они се добрите муџи? :facepalm:

Второ ме тераш да вадам видеа од нападите врз Израел од минатата година.

Со украинките се пропушти шансата.
Сега е време да се увезат персијки

Како на времето Александар кога направил масовна свадба и оженил 10 000 македонци со персијки :coffee:
Бот, ако мислиш на сфадбу у Суса, персиски град, само 80 војници су женети сс персијке.
Не се губи, какфи 10 000.
Најди цитат куде пишуе 10 000 или сликај га учебник. Л'жала те професорка по историју, знаеш дека професори пристрастно романтизираф.
Прогуглај малце по интернет, ке видиш дека су 80.
Ако не знаеш историју, не се бламирај.

... во 324 година п.н.е., Александар Велики организирал позната масовна свадба во персискиот град Суза (позната како Свадби во Суза) за да ги спои антички македонски и персиските елити.

... бројката од 10.000 се однесува конкретно на посебна, поширока регистрација на браковите, а не на главната, високопрофилна церемонија во која учествувале офицери на главниот настан каде Александар им наредил на околу 80 од неговите највисоко рангирани офицери и придружници да се оженат со персиски благороднички, земајќи две ќерки на поранешни персиски кралеви (Статеира и Парисатис) како свои жени.
... според историчарот Аријан, кога се разгледувала целата војска, Александар наредил регистрација на сите антички Македонци кои веќе зеле азиски жени за жени за време на кампањата, тие биле над 10.000, настанот бил политички, стратешки и културен обид за обединување на освоената персиска елита со владејачката тогашна античка македонска класа.

... се верува дека сите биле разведени веднаш, додека многумина ги напуштиле своите жени по смртта на Александар, некои, како Селевк (кој се оженил со Апама), останале во брак и ги искористиле овие врски за да изградат свои династии,

... така да „10.000“ се однесувало на сите војници кои се ожениле со азиски жени, додека „масовната свадба“ била конкретно за 80 елитни парови!

ke vidime... jas sum siguren deka se cuvaa za ova. voopsto ne veruvam deka na zemja ke ima stranska vojska a deka irancite sami ke go butnat rezimot tesko. za naoruzanje imaat dovolno da napravat mnogu pizdarii vo regionot.
pokvareni se, se raspagjaat odvnatre, im pomina rok na traenje.
samo prashanje na vreme e.

pokvareni se, se raspagjaat odvnatre, im pomina rok na traenje.
samo prashanje na vreme e.

toa da ama nema da bide vo vakov moment... vo vakvi momenti se spojuva i nacijata golem del tie sto protestiraa denes gledaat kako skoloto im go raketirale pa prasanje e kolku i dali nekoj bi se borel protiv rezimot vo vakvi momenti.

Повели. Потврдено што нападнал Иран.

Во рок од 2 часа, 8 бази се нападнати.
Ова изгледа далеку од неспремност. И далеку од тоа што го тврдиш дека Иран нападнал мирни арапски земји. Лелелле што пишуваш бе дете. Па арапските земји најголеми извозници се на муџи. Како можеш вака бе да се бламираш?
Па џамиите во Македонија со пари од Катар, С.Арабија и Турција се градат бе. Не од Иран. Лелел што можаш медиуми да направат. Или они се добрите муџи? :facepalm:

Второ ме тераш да вадам видеа од нападите врз Израел од минатата година.
napadnaa bazi vo suvereni, kakvi takvi zemji. ima vest barem za eden civil zaginat vo abu dhabi. i tie zemji sho imaa kakva takva rezerviranost kon konfliktov se vovlecheni protiv islamistite sega.

ne pishav jas dali tie zemji se dobri ili ne, ne e ni tema na razgovor, neznam zoshto imash potreba da spomnuvash za niv, jas ne gi spomnav.

sprema tvoeto, kako (preostanatite) pacovi ja prezivuvaat vojnata? site nivni padnaa eden po eden, sega im e krajot.

... добро бе, гледам шибаат ракети, бомбардираат, каде се бе анти ракетите „патриот“ све ги дале во Украина? каде е нејсофистицираниот одбранбен израелски ситем Стрела3 што не пропушта мува да летне? ааа? :toe:

... не видов ниедно пресретнување и неутрализирање на ракети, чисто школско бомбардирање без одбрана!?? нешто не ми штима тука!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom