Иран јавно погуби шест “лоши’’ луѓе

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
По банална казна за плукање да платиш казна од 50 еу, кај имаа:baeh:
Иран е независна и суверена држава, и е таква каква што е, со свој народ, свои закони и свои казни. Законите мора да се почитуваат нели?, како што се почитуваат во другите држави така се почитуваат и во ИРАН, законот си е закон:baeh:, и тие жители свесни се за тие закони и казни, затоа останува нивно сега дали ке ги почитуваат или не, на крај на краевата тие сами си ги сносат последиците!
Има у Сингапир бе!Оди плукни му и ќе видиш.
За кој закон зборуваш,за оној што не смееш да напишеш и речеш ништо против режимот.За тој ли?
И да,си ги сносат последиците.Како оние погоре,што висат.

Ushte ginat, zatoa ja osvezhiv temava. Ne znam dali nekoj informira vo Makedonija, no povtorno imashe nemiri i apsenja. Ochevidno e deka Iranskata policija gi nauchila lekciite.
Информираат ама послабо,изгледа му помина меракот за Иран.:)
Воопшто,знае ли некој тука на форумов дека Иран континуирано
напаѓа територии во друга држава.

Не знам кој колку знае за ова, но во Иран е строго казниво ако ја промениш верата, од било која во било која, но уште показниво односно смртна казна е за оние кои ќе се откажат од Исламот.

Бате, прво иран не е секуларна држава тоа да ти биде јасно, она е исламска држава, ако на некого му текнало да смени вера треба пот хитно да ја нашушти државата, бидејќи во спротивно ке виси како на сликата, можеби на некого му изгледа тоа чудно, јас мислам дека тука нема ништо чудно таков закон има донесено, неможе некоја продадена душа со долари да си поигруваа со честа на еден народ!

Има у Сингапир бе!Оди плукни му и ќе видиш.
За кој закон зборуваш,за оној што не смееш да напишеш и речеш ништо против режимот.За тој ли?
И да,си ги сносат последиците.Како оние погоре,што висат.

Што споредуеш сингапор кога они се 200 год пред нас!
Секако дека така ке ги сносат последиците, такви закони имаат јбг!

пс. Дајте отворете поинтересни теми, монотон стана овој подфорум, секоја втора тема мора да биде поврзано со Иран, дај игнорирајте малце тие пропаганди!

ОМГ...:nesvest: Со кој памет бе жити се најмило алооооо.. ги обесиле уште НА КРАНОВИ... не бе не секакви луѓе има по светов.. па добро бе пичка му материна ШТО ке постигнат со тоа шо ги обесиле.. според мене само ги спасиле..!!! пример.. праиш некое течко кривично дело.. ете на пр силуваш малолетничка и поасле те бесат... РЕШЕНИЕ КРШ!!! според мене 1000 пати по болно би бил да го сташ таму у некој затвор кај шо имаш екстремни услови за живот.. да не речам да се мачи сам да умре или па да го остаиш доживотно да крши камења ко на фимовине шо покажуваат....

И пази молим те... го обесиле зашо имал секс во скапа кола со незнам ти која... ОМГ поглупа ствар неам чуено... па ако е за тоа тој шо ги видел или пријавил треба и него да го обесат за шпиунирање.. ..
или па.. ја сменил верата и одма беслка АЈТ.. без разлика која вера да бил дали муслиман или православен или католик... ц ц ц не бе не има свашта по светов..... Се плашам ова да не почне да се применува кај нас.. водно има да биде бесилка до бесилка.. ебачишта у коли има колку сакаш.. лопови шо да ти кажам... и ред др работи да не набројувам...

Инаку уз спат ми текна.. МИСЛАМ дека во Турција... имаат еден начин на казнување и тоа многу интересен.. начинот е ваков:
Идеш у продавница крадеш накит да речеме.. те наоѓаат те фаќаат и ти викаат СО КОЈА РАКА КРАДЕШЕ? - СО ДЕСНА. на лице место му ја сечат раката па нека ти текне па да крадеш ке ти отиде и другата.. за силување не треба да зборам шо сечат нели ? :helou:

У секој случај боље е да го мачиш него ли да го утепаш... само му кратиш маките така нишо др.

e gresis tuka....sekoj si bira vera po svoja volja!
- И следниот ден висиш на кран! :)

Шесторицата се убиени во градот Сабзева на северо-источниот дел од земјата, а никој не знае зошто. Иранското радио јавува дека биле “многу лоши’’. Покрај нив, минатата сабота јавно обесија четворица во Бушеир наводно заради убиство.

Смртната казна во Иран може да се додели врз 6 основи-- убиство, прељуба, дрога, оружена пљачка, и напуштање на Исламот -- меѓутоа во реалноста може да е за речиси се’ вкл. за сексуални односи со ќерки на познати личности од политичкиот живот.

Сите погубувања ги одобрува еден човек - ајатолах Махмуд Хашеми Шароуди, Министер за правда.

142547.8071332751256_fa6537906.jpg
Ovie lugje ziveat nekade vo okolu 6 vek koga muhamed odel po zemja.Dosta prakticno za toj narod vo tie uslovi za zivot.SHERIJATOT ILI STARIOT ZAVET e pravdata.

ОМГ...:nesvest: Со кој памет бе жити се најмило алооооо.. ги обесиле уште НА КРАНОВИ... не бе не секакви луѓе има по светов.. па добро бе пичка му материна ШТО ке постигнат со тоа шо ги обесиле.. според мене само ги спасиле..!!! пример.. праиш некое течко кривично дело.. ете на пр силуваш малолетничка и поасле те бесат... РЕШЕНИЕ КРШ!!! според мене 1000 пати по болно би бил да го сташ таму у некој затвор кај шо имаш екстремни услови за живот.. да не речам да се мачи сам да умре или па да го остаиш доживотно да крши камења ко на фимовине шо покажуваат....

И пази молим те... го обесиле зашо имал секс во скапа кола со незнам ти која... ОМГ поглупа ствар неам чуено... па ако е за тоа тој шо ги видел или пријавил треба и него да го обесат за шпиунирање.. ..
или па.. ја сменил верата и одма беслка АЈТ.. без разлика која вера да бил дали муслиман или православен или католик... ц ц ц не бе не има свашта по светов..... Се плашам ова да не почне да се применува кај нас.. водно има да биде бесилка до бесилка.. ебачишта у коли има колку сакаш.. лопови шо да ти кажам... и ред др работи да не набројувам...

Инаку уз спат ми текна.. МИСЛАМ дека во Турција... имаат еден начин на казнување и тоа многу интересен.. начинот е ваков:
Идеш у продавница крадеш накит да речеме.. те наоѓаат те фаќаат и ти викаат СО КОЈА РАКА КРАДЕШЕ? - СО ДЕСНА. на лице место му ја сечат раката па нека ти текне па да крадеш ке ти отиде и другата.. за силување не треба да зборам шо сечат нели ? :helou:

У секој случај боље е да го мачиш него ли да го утепаш... само му кратиш маките така нишо др.

- И следниот ден висиш на кран! :)
taka bese i vo albanija ako ubies cpvek prvo legnuvas ti ziv zakopan pa sandakot.mislam i den dens vo albanija postojat takvi nacini, na odmazda.:toe:

бог да чува ... изроди.
ептен кеиф ќе ми се напраеше барем Ахмединеџад да паднеше на изборите, ама никој не ги поддржа Иранците! гинеа на улици ко пилиња....

Епа тоа де,и јас се надевав дека конечно Иран ќе стане Држава во прав смисол на зборот...ама симболиката на ова со крановите е имаме нафта бе...не ни треба нуклеарка за енергија:toe:

Си мислев што да напишам,но бесцелно е да се коментира.
Ова е за ноу коменнт.
Сигурно ке дојде ден да виси и тој што го одобрува ова.

jas ne gledam razlika megu besenjeto i ova vo Amerika

davis2.jpg

Јас гледам.

Според Amnesty International, Иран погубил 317 лица минатата година, одма до водечката Кина, која погубила 470, а САД 42.

Доста фино. Плус, американците се некул. Знаеш колку е кул да висиш на плоштад забесен на кран?
Priceless.

Чек ќе се едитирам. САД доста помала бројка и настрана тоа скоро сите погубувања се оправдани.
Педофили, сериски убијци итн итн.. таму не убиваат за секс во кола.
Би се намалила пола америка, процентуално со граѓани.

jas ne gledam razlika megu besenjeto i ova vo Amerika

Правен систем има во Америка, не знам дали знаеш. Нема да дискутирам каков е, ама во секој случај - има цел процес на судења, разгледување докази, можност за приговори...
Од друга страна, во Иран - твојот живот е во рацете на еден човек и зависи од неговата слободна воља. Значи, личните убедувања, личната не/симпатија или лошиот ден може да се сосема доволна причина за чичкото да те закачи за кран.

Секаде животот ти зависи од еден човек - судијата.
На крај секако еден човек ќе ти пресуди дали да живееш или не.
И ни таму не е ко што замислувате, еден човек те покажува со прст и готово, обесен си на плоштад. Или те ФАТИЛЕ како крадеш - па те бесат. Или те фатиле како изневеруваш - па пак те бесат... Да, намерно реков бесат во множина. Судијата, сведоците...
За казната можеме до задутре да збориме. Некаде да злоставуваш дете добиваш 3 години затворска казна, која ќе стане 1 година поради добро поведение или врска во моменталната власт, па ќе можеш пак да си продолжиш со делото. А на едно сосем друго место, еднаш таква грешка правиш.

Правен систем има во Америка, не знам дали знаеш. Нема да дискутирам каков е, ама во секој случај - има цел процес на судења, разгледување докази, можност за приговори...
Од друга страна, во Иран - твојот живот е во рацете на еден човек и зависи од неговата слободна воља. Значи, личните убедувања, личната не/симпатија или лошиот ден може да се сосема доволна причина за чичкото да те закачи за кран.
vo amerika praven sistem ima samo na hartija i vo Holivudskite filmovi
vo bilo koja bransa,nauka,industrija da pretstavis razlicno mislenje ili resenie koe ke se kosi so profitot na golemite korporacii,big pharma, ili bilo koja teorija koja e sprotivna od onaa vladinata ke te unistat za 48 casa ...prvo ke te ocrnat preku main stream mediumite koi se vo nivni race, posle ke ti gi ispratat IRS ,danocno, i site mozni inspekcii , potoa ke te maltretiraat preku policijata ili ke ti upatuvaat zakani po tvojata familija ,itn ..itn ... skoro nisto ne te spasuva ako protiv tebe imas takva masinerija

When People fear the goverment there is a tirany ...When Goverment fear the people there is a liberty

Tomas Jefferson

vo bilo koja bransa,nauka,industrija da pretstavis razlicno mislenje ili resenie koe ke se kosi so profitot na golemite korporacii,big pharma, ili bilo koja teorija koja e sprotivna od onaa vladinata ke te unistat za 48 casa ...prvo ke te ocrnat preku main stream mediumite koi se vo nivni race, posle ke ti gi ispratat IRS ,danocno, i site mozni inspekcii , potoa ke te maltretiraat preku policijata ili ke ti upatuvaat zakani po tvojata familija ,itn ..itn ... skoro nisto ne te spasuva ako protiv tebe imas takva masinerija

When People fear the goverment there is a tirany ...When Goverment fear the people there is a liberty

Tomas Jefferson
Чудно како Американците се збогатиле, кога биле толку курумпирани.:uvo:

Но еве Иран има поинакви вредности и можеби и ние нешто да научиме од нив.
Е златното време на инквизицијата, кога Европа била налик на Иран денес.:jaj:

Tomas Jefferson

Прајслесс

најдолг пост без копи пасте:pos2:

Холивуд очигледно ти е познат,но во САД најчесто се практикува смртоносна инјекција.

А во дарк ејџ ИРАН покрај ова бесење има казни како сечење екстремитети до каде ќе одреди судијата:toe:

Дури и за промена на вера има смртна казна-тоа е ништо друго туку инквизиција...

Прајслесс

најдолг пост без копи пасте:pos2:

Холивуд очигледно ти е познат,но во САД најчесто се практикува смртоносна инјекција.

А во дарк ејџ ИРАН покрај ова бесење има казни како сечење екстремитети до каде ќе одреди судијата:toe:

Дури и за промена на вера има смртна казна-тоа е ништо друго туку инквизиција...

Raytheon
priceless e onoj tvoj post kade kaza deka britanskata kruna e od boga dadena

:vozbud:

А јасно...па логички мило-зарем атеист навистина го мисли тоа:tapp::tapp:

priceless e onoj tvoj post kade kaza deka britanskata kruna e od boga dadena

ќе преведам-така ги лоботомирале англичаните и останатиот народ за да рмбаат и бидат послушни кон круната...демек така сакал дедо боже.

гет ит наоу???:smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom