iPhone 6 и iPhone 6 Plus

Дали ќе премините на iphone 6

• Да

Гласови: 8 15,7%
  • Не

Гласови: 43 84,3%

• Вкупно гласачи
    51
  • Гласањето е завршено на .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Ќе го дадеш Ајфонот ако Nexus 4 го изгази како мало дете во перформанси?

За последната реченица не трошам муабет...

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Часовникот катастрофа го презентираа како да претставуваат нова планета а не е нешто посебно незнам ни дали ќе им оди ама мислам дека ќе го снајде судбината на 5c моделите на iPhone, за 6ка и 6+ нема да трошам многу освен да кажам како прво не ме импресионираа во никаков поглед ми личат на SGS 4 со кружно HOME копче и не толку импресивни карактеристики и перформанси.

Се задржаа и до тоа како сакаат да го сменат и плаќањето со ApplePay ама ако се испостави дека и iCloud може да се пробие како што им ги украдоа сликите на познатите е дури тогаш презентацијата на Pay не им требаше, не сака некој да му бидат украдени парите за стотинка, друго нема тоа е, сепак ќе си останам на мојот iPhone 4S (според мене најдобро направениот iPhone досега ^_^ )

Фала пријатно :*

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.082
Поени од реакции
42.790
Часовникот катастрофа го презентираа како да претставуваат нова планета а не е нешто посебно незнам ни дали ќе им оди ама мислам дека ќе го снајде судбината на 5c моделите на iPhone, за 6ка и 6+ нема да трошам многу освен да кажам како прво не ме импресионираа во никаков поглед ми личат на SGS 4 со кружно HOME копче и не толку импресивни карактеристики и перформанси.

Се задржаа и до тоа како сакаат да го сменат и плаќањето со ApplePay ама ако се испостави дека и iCloud може да се пробие како што им ги украдоа сликите на познатите е дури тогаш презентацијата на Pay не им требаше, не сака некој да му бидат украдени парите за стотинка, друго нема тоа е, сепак ќе си останам на мојот iPhone 4S (според мене најдобро направениот iPhone досега ^_^ )

Не беа насилно хакнати, погодени биле пасвордите, пошто познатите фаци биле многу ''паметни''

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Не беа насилно хакнати, погодени биле пасвордите, пошто познатите фаци биле многу ''паметни''
Ја колку што разбрав имало некој баг што дозволувал колку сакаш пати да пробуваш да внесеш пасворд на icloud. После некое време го поправиле ама дотогаш можеле едноставно да brute force-ираат пасворди.

On topic:
Не верувам дека ќе земам некогаш 6ка. Сега сум на 5ка и може да се надоградам до 5ес... ама и за тоа не гледам некоја причина. И сето тоа зошто хардверот ми врши работа, а на iphone сум пред се ради апликациите. Мора да се признае дека има подобри апликации и подобро изгледаат, барем оние што јас ги користам и мене ми требаат.

Не знам само, мислам дека 5кава нема да фаќа 4Г. Има некој информации во врска со тоа?

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Поради пропуст на iCloud.
Мора да се признае дека има подобри апликации и подобро изгледаат, барем оние што јас ги користам и мене ми требаат.
Секако дека не може да се признае нешто што не е точно. Подобри апликации? Денес во 2014-та година скоро сите ги следат Android design guidelines и не портираат грди iOS2+ апликации на Андроид како што правеа на почетокот. Денес сите андроид апликации се во најмала рака подеднакво "добри" како и оние на iOS. Некои се подобри на iOS некои на Андроид.
За изгледот... дали си сериозен? Сериозно прашувам, дали си сериозен за изгледот на апликациите? Па до лани, 2013 година, iOS апликациите беа грди ко да излегле од пеколот поради прегрдиот скеуморфичен дизајн на самиот оперативен сисем iOS се до верзија 7. Лани во iOS 7 го ископираа флет дизајнот на Андроид и Windows Phone, а со тоа си поставија и нови guidelines за изгледот на апликациите. Еве како изгледаа iOS апликациите до лани, 2013-та година.

а еве како откако ископираа се живо и диво во iOS 7, споредено со дизајнот на андроид што го ископираа од десно.

И сега ти не убедуваш дека iOS апликациите подобро изгледале. Те молам.[DOUBLEPOST=1410525691][/DOUBLEPOST]
И да , еден 3гс кје ти заврши раб како шо кажуваш , а те молам наведими тел со андроид од пред 3 4 години шо раб би ти завршил и дали воопшто го има ;)
Galaxy S, Galaxy S2, HTC Sensation, Desire HD, Evo 3D, Inspire 4G, Rezound, Nexus S, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Droid Razr, Atrix 4G, Droid X2............ Сите овие се постари од 3 4 години што перфектно вршат работа и денес.
Останатиот дел од постот не ти го коментирам бидејќи е смешна излитена глупост коментирана милијарда пати до сега. Не дека овој не е.

Последно уредено:

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899
Секако дека не може да се признае нешто што не е точно. Подобри апликации? Денес во 2014-та година скоро сите ги следат Android design guidelines и не портираат грди iOS2+ апликации на Андроид како што правеа на почетокот. Денес сите андроид апликации се во најмала рака подеднакво "добри" како и оние на iOS. Некои се подобри на iOS некои на Андроид.
За изгледот... дали си сериозен? Сериозно прашувам, дали си сериозен за изгледот на апликациите? Па до лани, 2013 година, iOS апликациите беа грди ко да излегле од пеколот поради прегрдиот скеуморфичен дизајн на самиот оперативен сисем iOS се до верзија 7. Лани во iOS 7 го ископираа флет дизајнот на Андроид и Windows Phone, а со тоа си поставија и нови guidelines за изгледот на апликациите. Еве како изгледаа iOS апликациите до лани, 2013-та година.

а еве како откако ископираа се живо и диво во iOS 7, споредено со дизајнот на андроид што го ископираа од десно.

И сега ти не убедуваш дека iOS апликациите подобро изгледале. Те молам.
Fanboy much? :)

Јас фино си се оградив во постот, дека зборувам за моето лично корисничко искуство, а ти се најде повреден и притрча да ја одбраниш честта на андроид.:) Еве сега ќе ти дадат колаче за тоа.:)

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Fanboy much? :)

Јас фино си се оградив во постот, дека зборувам за моето лично корисничко искуство, а ти се најде повреден и притрча да ја одбраниш честта на андроид.:) Еве сега ќе ти дадат колаче за тоа.:)
Фанбој не, реалност да. Еве ти факти горе од искуство, а колачето зачувај си го за себе.

C

cige

Гостин

Твојот 4S колку стакла мењава годишно?

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
Поради пропуст на iCloud.

И сега ти не убедуваш дека iOS апликациите подобро изгледале. Те молам.[DOUBLEPOST=1410525691][/DOUBLEPOST]
Galaxy S, Galaxy S2, HTC Sensation, Desire HD, Evo 3D, Inspire 4G, Rezound, Nexus S, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Droid Razr, Atrix 4G, Droid X2............ Сите овие се постари од 3 4 години што перфектно вршат работа и денес.
Останатиот дел од постот не ти го коментирам бидејќи е смешна излитена глупост коментирана милијарда пати до сега. Не дека овој не е.
Си фатил некогаш ајфон во рака да почепкаш ? Ама искрено ? Или си страшно многу тврдоглав , трето нема , овие горе наведените ги споредуваш и сакаш да ми кажиш дека се од еден 4с подобри ? Не биди смешен
Андроид ми кажуваш дека е подобар од иос? Сериозен си ???? Кажав и погоре можи е подобар во маталки за нескафе или некоја машина за перење со андроид. :))) Погуглај малце и види колку е оптимизиран иос и колку малце му треба рам за да работи перфектно , и не треси глупости кој кого ископирал пошто очигледно не си фатил во рака иос а за osx да не прајме муабет и да не навлегуваме за то кој кого копирал , сум користел и андроид ама епл е епл. Тој шо зел ајфон тешко да се врати на андроид то е факт, а ако сакаш да се напрајш нешто паметен и да тераш инает безвеза на темава то е друго

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
16 септември 2013
Мислења
702
Поени од реакции
691
За да можеш нешто споредуваш мораш да го користиш и едното и другото. Сум користел андроид 3-4 години и iOS веќе пола година тврдам дека за мене iOS е подобар. Секако дека е прашање на вкус но сум вкусил и едно и друго. Супер ми е со iPhone и не би се пребацил на Андроид во скоро време. Напротив, почињам да собирам пари за iPhone 6s :)

Why?

Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Си фатил некогаш ајфон во рака да почепкаш ? Ама искрено ? Или си страшно многу тврдоглав , трето нема , овие горе наведените ги споредуваш и сакаш да ми кажиш дека се од еден 4с подобри ? Не биди смешен
Андроид ми кажуваш дека е подобар од иос? Сериозен си ???? Кажав и погоре можи е подобар во маталки за нескафе или некоја машина за перење со андроид. :))) Погуглај малце и види колку е оптимизиран иос и колку малце му треба рам за да работи перфектно , и не треси глупости кој кого ископирал пошто очигледно не си фатил во рака иос а за osx да не прајме муабет и да не навлегуваме за то кој кого копирал , сум користел и андроид ама епл е епл. Тој шо зел ајфон тешко да се врати на андроид то е факт, а ако сакаш да се напрајш нешто паметен и да тераш инает безвеза на темава то е друго

Sent from my iPhone using Tapatalk
:facepalm:
Да, сите тие се во најмала рака исти како 4S.
Да, сум фатил ајфон во рака. Сум фатил лично мои 3GS, 4S и 5 што го продадов пред пола година, а сум ги "фатил" и другите модели.
Кој од кого копирал убаво цел свет виде, а твојот муабетот "си фатил ли некогаш ајфон во рака", ко ајфон да е нешто недостижно од друга планета, при немање на факти е типичен шаблонски глуп муабет на секој фанбој и кажува многу за тебе и твојата способност за дискусија.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ништо од Ајфонов. Ќе си речев којзнае што ќе извадат сега, али ништо. Сепак Галакси С5-ката останува најдобар.

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.970
Поени од реакции
7.100
Не ги знам до толку телефонскиве софтвери ама ако тие што ги познаваат, тврдат дека iOS полека но сигурно копира работи од Android, тогаш и повеќе од очигледно е дека тоа го прават и во самиот дизајн, како што прочитав овде:
http://think.mk/2014/09/10/samsung-prv-go-ismea-ajfon-eve-koja-e-prichinata/#

Да се скокне од стандардни 4 инчи, веднаш на 4.7 и 5.5, ако претходно се тврдело дека 4 е идеална големина, доволно кажува кој, од кого копира.
Инаку како обичен смртник кој не користел Ајфон ниту па Galaxy S3 (и наследниците), можам само да кажам дека не само во телефоните туку и во други гранки на технологијата ни продаваат нешто ново, со сосема мали подобрувања во однос на претходното кои реално не вредат за дадените пари, ама од пуста желба да се има новото, за курчење повеќе, одошто има реална потреба, народот ГО КУПУВА. Тоа им е до детаљ истражено на големите компании и додека ние како телиња купуваме се и сешто што тие ќе произведат, ќе ни ги збираат парите од џепчињата. Simple as that ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom