- Член од
- 7 август 2012
- Мислења
- 176
- Поени од реакции
- 11
Здраво дечки сакам да прашам дали некој има youtube канал и google adsense користи ако има некој таков нека пише 

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Мене ова ми мириса на грешка. За кои информации, односно за кој сајт kurir.mk пробува да украде податоци со phishing?Не најдов друга тема (ако има префрлете)... Чисто информативно какви страници има низ МакедонијаваПрегледај го приврзокот 95135
И јас имав прво 2Мах и сменив на 3Мах. Нема врска ресивер, кога сигналот оди преку ЕДЕН кабел. 14Мбпс е максимум на бакарна парица, нека не ти кажуваат приказни. Ако го најдам дома нивниот одговор на писмено, ќе го ставам тука да прочиташ дека " ...не сме во можност да ја испорачаме услугата...Претплатникот има право на раскинување на договорот..." И уште нешто имаше, ако го најдам ќе видиш.[DOUBLEPOST=1403467351][/DOUBLEPOST]Пред да го редам овај пакет имав 2-Max, телефон + интернет, и кога го редев прашав дали ќе има врска во брзината тие ми рекоја дека со посебен ресивер си оди TV и нема да има никаква врска со интернет брзината.
Јас баш за ВАКОВ проблем ја добив таа левел 2 (жими....левел ама ај) поддршка. Според истите тие, некои корисници се приклучени на порт каде што нема голем сообраќај, а некои на порти со помала пропусност (cap limit) или на еден порт голем број корисници. Вака се создава тесно грло, па сите тие имаат проблем со рандом губење на конекција, намалена брзина ...Не знам само по кој принцип ги "ставаат" корисниците на ваков или друг порт, ама знам дека кога мене "ме сменија од еден на друг" брзината скокна х3.[DOUBLEPOST=1403467405][/DOUBLEPOST]De ziti se objasni sto e preoptovaren port...i kako menuvanje na port bi go resil problemot! ....Onaa drugata tehnicka sluzba se vika level 2 podrska....za vakov problem nema sigurno da ja dobies....ne go vozi za dzabe![DOUBLEPOST=1402925902][/DOUBLEPOST]
Proveri da ne imas staticna ip addresa na mreznata ..
Better safe than sorry. И денес истото ми го дава (22.06.2014)Мене ова ми мириса на грешка. За кои информации, односно за кој сајт kurir.mk пробува да украде податоци со phishing?
DNS i brzinata loadiranjeto na sajtovite nemaat nisto zaednicko! Moj sovet : Iscisti gi keshot i disebliraj nepotrebeni adons na Browserot!Кога користам Google DNS, некои страници (facebook и fifa fantasy) приметив дека се многу бавни. Тука знам дека има доста од вас што користите Google DNS а немам прочитано некој да се пожали на проблемот?!
Може ли некако да се намести Google DNS да работи за се освен за facebook и fifa fantasy на пример?
Вака, пред неколку дена ставив google dns. Приметив дека фејсбук и фантази ми се желка последните неколку дена. Ми текна дека може да е до google DNS. Тргнав google DNS и пак си се отвораат нормално..DNS i brzinata loadiranjeto na sajtovite nemaat nisto zaednicko! Moj sovet : Iscisti gi keshot i disebliraj nepotrebeni adons na Browserot!
Не ти треба Google DNS. Во пракса (скоро) секогаш DNS серверот на твојот провајдер е побрз од било кој друг. Користи втор (не мора на Google, можеш OpenDNS ), во случај да падне серверот на твојот провајдер, вториот да продолжи и ти да не забележиш.Вака, пред неколку дена ставив google dns. Приметив дека фејсбук и фантази ми се желка последните неколку дена. Ми текна дека може да е до google DNS. Тргнав google DNS и пак си се отвораат нормално..
Ова треба да го тестираш со тие другите.дечки, не знам дали е за тука прашањево, а ако не е, модераторите нека го сместат кај треба
имено, проблемот што го имам е следен:
во последниве неколку дена се логирам на gmail, и сакам да го отворам drive. во 80% случаи се отвара одма, али некогаш заглавува и само вергла на празно (бел екран со горе во адрес барот стои blank) нпа треба да го гасам, и пак да кликам на drive се додека не се закачи на drive. тоа може да биде и 10-ина пати. е сега откако ќе се закачам на drive, пак ме јебе со документите кои ги споделувам. кликам на документот и пак исто ко претходно, вергла на празно со blank на адрес барот. е овде вече ме јебе посериозно, па се сллучува и пола саат да не можам да влезам во документот.
сега некој ќе каже стави го документот во ПЦ и готов, али не е така. на истиот документ работиме повеќе луѓе.
дали проблемот е кај мене (иако ова се случува и на лап-топот и десктопот) или пак е проблем кај google и постои кај сите корисници?
назначив дека и на ПЦ и на лап топ исто се случува. така да не се сомневам дека е кај гугл, али немам време да проверувамОва треба да го тестираш со тие другите.
Ако нив им лоадира без проблем онда до твојот броузер е или интернет. Ако и кај нив е исто, до гугл е.
Мада ја мислам дека е до гугл. Знаат така да прават серверите.
Od One li ti e internetot?Интернетот ми се троши многу брзо последниве 2 месеци. Еве денес сме 2ри , значи за само 2 дена имам потрошено 8 ГБ, а немам спуштено ништо освен 2 филма од по 1.5 ГБ... Како е можно? Не ми го знае никој пасвордот.
T-homeOd One li ti e internetot?