Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ти мислиш дека ти е 12. Може не ти е.
Пробај друг торент клиент.

Па проверувам на T-home и ми пишува моменталната брзина е 12226/766 kpbs а пред тоа ми беше 8166/766 затоа и прашувам,и ако знаеш пиши ми некој друг торент клиент.

Па проверувам на T-home и ми пишува моменталната брзина е 12226/766 kpbs а пред тоа ми беше 8166/766 затоа и прашувам,и ако знаеш пиши ми некој друг торент клиент.
deluge, utorrent постара верзија, vuze

Повторно е исто нема промена,сепак благодарам :)
а на speedtest.net да провериш?
со друг сервер, како на пример nurnberg
и нишо чудно едноставно линијата да не ти поддржува толкава брзина, и мене ми беше така кога бев на ADSL.
они т хоум ти пуштаат можеби 12мбпс ама бакарот те јебе :)

а на speedtest.net да провериш?
со друг сервер, како на пример nurnberg
и нишо чудно едноставно линијата да не ти поддржува толкава брзина, и мене ми беше така кога бев на ADSL.
они т хоум ти пуштаат можеби 12мбпс ама бакарот те јебе :)

Можеби е така но кај еден другар има од телекабел интернет симнува со 1 мегабит и малку повеќе можеби а е на основен пакет затоа малку ми е чудно,подобро ми беше со старата брзина сега до 700 оди а тогаш до 860 сепак ке пробам и така.

Зш од T-Home ми викаат дека сум имал многу стабилна и добра брзина како оптика да сум имал а јас кутар едвај 800 kb/s спуштам во торент? o_O:facepalm:

@DON_DIABLO и @That Someone Special :) можно е на двајцата да ви ставиле лимит, или ве ставиле на порт што е преоптеретен.

Не најдов друга тема (ако има префрлете)... Чисто информативно какви страници има низ Македонијаваklik.jpg

Зш од T-Home ми викаат дека сум имал многу стабилна и добра брзина како оптика да сум имал а јас кутар едвај 800 kb/s спуштам во торент? o_O:facepalm:
Brzina ne se meri so torrenti. Moze sorsot ima baven upload. Izmeri si ja brzinata na sajt za merenje brzina. pingtest.net speedtest.net

@DON_DIABLO и @That Someone Special :) можно е на двајцата да ви ставиле лимит, или ве ставиле на порт што е преоптеретен.

Не најдов друга тема (ако има префрлете)... Чисто информативно какви страници има низ МакедонијаваПрегледај го приврзокот 95135

И како може да се тргне тој лимит ако може,и да го смениме тој порт ако воопшто е возможно?

Brzina ne se meri so torrenti. Moze sorsot ima baven upload. Izmeri si ja brzinata na sajt za merenje brzina. pingtest.net speedtest.net

Да јасно ми е ама, имам измерено и брзина и се али како што викаат тие "брзина сум имал како оптика" , ОВА е далеку од оптика :)

И како може да се тргне тој лимит ако може,и да го смениме тој порт ако воопшто е возможно?
Ако е тоа проблемот, ќе им се јавиш таму, ќе бараш да ти тргнат лимит и плус да те стават на друг порт. Ќе ги осетиш преку телефон зачудени од каде го знаеш ова, ама ти побарај си ;) Е, да. Барај да те поврзат со "онаа другата" техничка служба, не со првите. Ова ти е најважно![DOUBLEPOST=1402704014][/DOUBLEPOST]
3-Max Start би требало, според цената тој ќе да е :)
Со тој пакет, во исто време ТВ и сурфаш/симнуваш....што и да е...брзината ти паѓа на 4Mbps. Ова е проверено милион пати, затоа и ги сменив. Пробај без телевизија, ќе осетиш сам поголема брзина.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom