Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Овие те лажат поштено. Ова не е ресивер па да ти требаат два ресивери за да имаш на 2 телевизори независни програми.

Ако сакаш интернет кафе/играчница да отвориш? По колку ќе плаќаш интернет? 500 евра месечно???

Кажи им нека ти наместат таму, нека пуштат тоа адресите, ако не, тепај.

Со свич овој проблем не се решава. На дечкото му треба рутер.

дечки ај кажете дали има некое чаре за мојот проблем

кога пуштам маил се ке напишам како треба од кој е и до кој и во Subject ама кога ке кликнам SEND вака ми се појавува како на сликата а пораката не е стигната

ај некој совет кажете плис

http://img338.imageshack.us/img338/2986/jbg.jpg
:tapp:

Со свич овој проблем не се решава. На дечкото му треба рутер.

Абе добро тоа... ама како може да ти кажат: ЗА СЕКОЈ КОМПЈУТЕР ПОСЕБНО ИНТЕРНЕТ ДА ПЛАЌАШ??? :lele::lele::lele:

дечки ај кажете дали има некое чаре за мојот проблем

кога пуштам маил се ке напишам како треба од кој е и до кој и во Subject ама кога ке кликнам SEND вака ми се појавува како на сликата а пораката не е стигната

ај некој совет кажете плис

http://img338.imageshack.us/img338/2986/jbg.jpg
:tapp:

Пиши ги бројките/буквите таму што ти ги бара, во полето под нив :toe:

Овие те лажат поштено. Ова не е ресивер па да ти требаат два ресивери за да имаш на 2 телевизори независни програми.

Ако сакаш интернет кафе/играчница да отвориш? По колку ќе плаќаш интернет? 500 евра месечно???

Кажи им нека ти наместат таму, нека пуштат тоа адресите, ако не, тепај.

Се е бизнис оваа работа,

Знам дека е глупо ова што ве прашувам, али ме интересира дали преку рутер кога сме поврзани 4 компјутери на пакет со брзина до 8 мегабита е брзината поспора на секој компјутер отколку ако сум сам поврзан на истиот пакет?

Знам дека е глупо ова што ве прашувам, али ме интересира дали преку рутер кога сме поврзани 4 компјутери на пакет со брзина до 8 мегабита е брзината поспора на секој компјутер отколку ако сум сам поврзан на истиот пакет?

Истовремено се дели брзината по бројот на комјутери во мрежата.

Се дели брзината во зависност кој што прави. Ако еден симнува торент на пример со 700 КВ/ѕ, тогаш за другите 3ца ќе остане да си делат 100 на 3 (пример)

Konecno uspeav so ruter, fala vi na site za pomosta. Site sto imaat kablovski internet a sakaat da povrzat poveke kompjuteri neka go napravat toa so ruter 100 posto raboti.
Pozdrav na site.

ми се сјеба мрежата и не можам никако да ја средам.. значи испраќам податоци, а не примам ништо.... чаре??

ми се сјеба мрежата и не можам никако да ја средам.. значи испраќам податоци, а не примам ништо.... чаре??

Ке треба да ни кажеш многу повеќе од тоа. Ама јас би почнал со одштекување на све од струја, па повторно вклучување.

Објаснување на состојбата на интернет

State_of_The_Internet.jpg

http://mashable.com/2010/02/02/state-of-the-internet-image/

Дечки имам проблем со подесување на безжичен интернет. Моментално имам конекција од Т-хоум, се работи за безжичен рутер D-link Dir 300, пробувам инсталација преку цд не сака никако, потоа пробував преку мозила пак не сака да се конектира. Ова е Firmware шо го имам јас и се работи за windows xp. Фала ви и однапред и одназад и секако :helou:
router_dir300_01.jpg

Претходнава недела ептен ми зема интернет. Дневно дури по 1 гб, а отворам само интернет страници и играм само кантер. Дали некој може да ми каже како да го намалам тоа, да не ми зема толку нет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom