Internazionali BNL d'Italia 2015

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување
А Ноле едно добро што одигра во првите два меча у пичку матер. Играше како Надал 3м позади линија. А и ритернот го прима и на прв и на втор сервис позади во публиката. Што тактика ќе е ова ич не ми е јасно. Тотална дефанзива. Во МК воопшто не играше вака. Мислам дека е единствен во 1/8 со два изгубени сета
Да, ама во текот на мечот и те како го подигаше нивото на игра. Касно пали Ноле на одредени турнири, ама кога ќе запали запалено е. :D

Федерер и Ферер се првите полуфиналисти,
Ферер го победи гофин со 2:1 по сетови 6:2 4:6 6:3 , а Федерер Бердих со 6:3 6:3

Се распадна Берхид начисто а почна ептен добро.
Суарез Наваро ја искина на Квитова.Мада се уште има за играње.
Халеп добро игра,според мене има најголеми шанси да освои,иако тука се Шарапова/Азаренка,па и Суарез.

Новак продолжува да лади во втор сет и да гази во третиот,ајде Рафа вечер па да гледаме Федал. :D

Ноле и Роџер му направиа услуга на Рафа.Со титула на турниров Надал се враќа во топ 4 за жребот на РГ,а со самото тоа избегнува дуел со некој од топ 3 уште во 1/4 финале.

Нишикори беше многу лош во првиот сет, МНОГУ. Требаше 6-1 за Ноле да биде, ама самиот тој е крив што не се заврши така.
Во вториот сет веќе друга беше приказната, Нишикори почна да погодува, почна да диктира темпо и искористи еден послаб сервис гем на Ноле. Сепак Кеи ни физички ни играчки не можеше да го испрати мечот до крај и затоа беше поразен. Навидум Ноле и Федерер му завршија работа на Рафа победувајќи ги Нишикори и Бердих, ама мене ништо не ми значи тоа со оглед на осцилациите на Рафа во последно време.

Му се има случено на Надал да води во тб со 6-2 и да го изгуби тб-от?

Па па па каков сет испушти Рафа. Секоја чест Вава. Сега и тој се кандидира како посериозен кандидат за РГ.

Со Стенли никад не си на чисто...каков очобол беше со Монако, а сега личи на топ3 играч...

Баш навивам за Рафа во мечов. Ајде Рафа дај малку гас. Сакам да го гледам утре со Роџер.

Едит: Но по се изгледа Надал како да се бори со демоните.

Последно уредено:
Ајде што игра катастрофално,мрежава го утепа,гем во кој се соочува со брејк топка нема спасено од Монте Карло 2007ма,не е можно какви грешки прави во важниве поени.

Одличен меч. Го зацврстува местото како фаворит број 1 на Ролан Гарос. Страшна партија од Надал, се надевам на што повеќе вакви на Ролан Гарос. Вамооооос :vozbud:

decki , pazete shto komentirate za Rafa , da ne vi brishat mislenja i da ne go isprvocirate Stef. I posle ke se cudi nekoj oti ima samo po dve tri strani komentari za masters temite.
Aj ke rizikuvam. Kolku sum vo pravo za Rafa i moeto viduvanje za ovoj kolaps izgleda i jas ne sum svesen. Kako glinen gulab beshe denes. Proba se denes protiv Vava , pa duri i so prvokacii ( lele kako se raduvashe ko nezdrav na greshkite na Vava) ama mu nemashe spas , go izbushi domakinski Vava. Ne mi e cel da go vregjam , ama tolku neintiligentno se odnesuva , ne znae da smeni neshto , da proba da smeni ritam , cudo nekoe. Se taa pa taa . Zalno , patetichno

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom