Инспирација

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
живото ми е инспирација,и добро и лошо, секое сонце и секоја капка роса. колку и лоши работи да има... сепак животот е многу убав.

Ја немам. Во моментов. До кога, не знам. Џабе се силев прошлион викенд, опет иста песна... :s9:

Која е Вашата моментална инспирација во животот и кога истата се појави?:wink:

Мојата моментална инспирација е прекрасното временце надвор.
Ме испирира да сликам, да сликам се живо и диво што ќе ми се најде на пат од што ме исполнува и прави среќна.:wub1:

А кога се појави?
Кога видов колку прекрасно изгледа се` околу мене низ објективот на апаратот во овие речиси пролетни денови.:)

Музиката,времето..понекогаш ми се случува и еден збор да ме инспирира. Ноќта,ѕвездите ако ги има,дождот. Но речиси никогаш не пишувам или цртам кога имам инспирација. Ја пуштам така,премногу ме мрзи да ја ловам. А можеби утредента ќе се каам за моменталната грубост/слабост. Па така,и се препуштам додека не заспијам и не сфатам дека цела вечер сум спиела со слушалки на уши.

~Манакенките нa фешн ме инспирираат да ослабам. :podsmev:
~Благата депресија ме инспирира да напишам по некој просечен текст од расказ.
~Амбициозни и храбри луге ми даваат поттик и инспирација да бидам како нив.:pipi:

Буквта ,,а,, од новата тастатура ме нервира.

Мај диар кревет... аааа колку сакам да се одморам... од 6 ипол сум станат :(

(sry za latinicata)
Posledna inspiracija mi e poslednata kniga shto ja prochitav-"Twilight" (a osekam deka i prodolzenieto ke vlijae isto :)) i nekoi od pesnite od All American Rejects!
Vo normalni situacii depresijata mi e inspiracija za uchenje i pishuvanje poezija, srekata za crtanje, moite prijateli za fotografii, ubavoto vreme za sonuvanje i dosadata za kisnenje po forumi :pos2:

Моментална инспирација немам,но постојана инспирација ми се животот и љубовта како такви,општи поими.

Некогаш и моите сопствени,на моменти несредени и хаотични чувства ми даваат повод и инспирација за многу работи.Како и мојот живот и некои случки, некои рани од моето минато* знаат да бидат повод да напишам или нашкрабам некој текст или слично.

* Минатото е во негативен контекст и обично тие текстови се полни со негативност и болка.

Што е она што ви е инспирација во животот?

Родителите, можеби некоја книга која ве воодушевила, желбата од детството... да се биде нешто значајно во овој свет или можеби нешто друго. Значи што ви е инспирација во животот и од каде ја црпите?

Повелете.

Инспирација ми е самиот живот.Животот ме инспирира да се борам за тоа што го сакам,бидејќи знам дека е исполнет со падови и качувања и самото тоа ми е предизвик.

Мајка ми,на пример,ми е поттик.Таа ми е пример каков човек треба да бидам,модел на прав борец и човек ос огромно срце и чиста душа.Ми дава поттик да се трудам понатаму да се обликувам себеси,да станам она што сакам да бидам.

Инспирација наоѓам во најмалите и најситните работи.Секојдневно наоѓам инспирација.

Најголемите падови ми се мотив и главна инспирација.Исто така и тоа што би требало да го направам во иднина, а го направиле тие што ми значат и ги сакам.

Френк Слејд, ликот на Ал Пачино до Мирисот на жената ме инспирираше, или ми даде кураж да бидам цврст и истраен. Ако пак го споменам Пачино во Серпико, ќе биде не бадијала, ами разбирливо за оние кои ги гледале филмовите :)

Ме инспирираше еден млад господин од 38 години, кој успеал да "дотурка" далеку со посветеност и себе-вложување во она што сметал дека е правилно.

Ме инспирираше уште еден човек, кој со свои сопствени раце изгради и одржува нешто што го исполнува него, мене лично и уште многу луѓе, нешто што засекогаш ќе остане како емотивен белег во мојот живот.

Ме инспирира секој кој ги лови своите сништа.

Ме инспирира Пучини со Турандот, Стивен Тајлер и Џо Пери, Франц Лист, Харолд Робинс, Ченто... ме инспирираат и мотивираат многу луѓе кои свесно или не направиле нешто што живее долги години после нив.

Ме инспирираат, за крај, моите родители. Не кажувам детали, едноставно ќе кажам - ги обожавам и секогаш ќе ги сакам.

Во различни области, различни работи ми се инспирација. Најчесто инспирацијата ја добивам од моето семејство, од мојата љубов, добивам од оние луѓе кои гледам дека се грижат за мене, важно им е како ми е мене. Исто така иснпирацијата ја добивам и од самата јас. Секогаш се трудам да бидам во подобра состојба од моменталната, и тоа го правам чисто поради мене, за јас да си бидам задоволна.

Ме инспирира погледот кон блескавата иднина,после успешно поминатите напорни години.

Vo se si pronaogam inspiracija. Mnogu cesto znae da me inspirira nekoja prikazna od film, nekoja kniga, pesna... Nastani od mojot i zivotite na moite prijateli... Eve dozdov sto zavrna sega me inspirira nekoj stih da napisam... :D :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom