Инспирација

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Вашата моментална инспирација?

Сите ние имаме различни мотиви и инспирации во различен период од животот, кои не стимулираат да одиме напред во патеката наречена живот....
Некои мотиви се трајни, непроменливи и постојани, но некои никнуваат како блесок во ноќта и можат да ни го променат текот на целиот живот..
Јас сум мотивирана да ја отворам оваа тема, и нема да должам со моето прашање...
Која е Вашата моментална инспирација во животот и кога истата се појави?:wink:

Новата љубов?
Новата работа?
Вашата кариера?
Новиот сосед/соседка?:)
итн итн....

muzikata, my best friends........ i use nesto ama ne mi teknuvat

Моменталната инспирација ми е љубовта која ја чувствувам за една личност :wub:
Незнам но друга инспирација што ја добивам е од моите родители.
И надежта ми е инспирација за да создадам нешто...
Незнам скоро секогаш се наога по нешто за да ми дава желба да продолжам понатаму и знам дека девојката со зелени очи и со мирис на лотос секогаш е тука за да се здобијам со многу нови и нови инспирации:wub:

Моментално немам инспирација.
Воопшто,кога сум срекен и кога ми е убаво,уживам во моментот и не се замарам со опишување на тоа.
Глупо е можда,ама кога бев во депресија,имав ОГРОМНА инспирација.
Ако е така,не сакам никогаш повеке да сум инспириран да напишам нешто.

Моментално немам инспирација.
Воопшто,кога сум срекен и кога ми е убаво,уживам во моментот и не се замарам со опишување на тоа.
Глупо е можда,ама кога бев во депресија,имав ОГРОМНА инспирација.
Ако е така,не сакам никогаш повеке да сум инспириран да напишам нешто.

Исто, ама баш :) Тагата отсекогаш ми била извор на инспирација, кога се мисли на творење, на некој начин (у случајов цртање)

А моментална мотивација, движечка сила.... ОН :back:

Moментална инспирација хмммм СКОПСКО и НИКОТИН. За мене лично кога имам премногу работа тоа успева да ме инспирира:)

Апатијата, гладот за наоѓање дежурни лошковци, ситнодушието...Ама после ми упали дека . :)

Несоницата т.е моментите кога работам со пола мозок како сега... и можам да се фокусирам само на една работа... за друго сум зомби.

Новата љубов?
Новата работа?
Вашата кариера?
Новиот сосед/соседка?:)
итн итн....

Ќерката на суседот, колку само ме инспирира........

Се појави еден ден летоска... во некоја комбинација маичка на прерамки... и кратки пижамки ко боксерици, и почна да го пере тепихот на тарасата.. а од кај мене една косина и поглед непречен, си пијам кафе и добивам инспирација, она на all four клекната и го риба тоа тепихот..па прска со јак млаз од цревото.... ќе се засркнев за малце... па решив уште едно кафе да направам.. и се изнаинспирирав за цел живот :pos:

stoznam harmonijata - sto ima "posledovatelnost" na nestata se si se redi na svoe ...
harmonija so iskustvoto = inspiracija
tvorecka se razbira ...
a sekojdnevna : sitnici koi ke ti go razubavat denot , necii povik , sms - koj ke ti gi raspuka / hormonite ... ubava misla ...
pozZ

Моментално најголема инспирација ми е факултетот и задачите по математика и физика :).

pa najcesto inspiracija crpam od sluckite od zivotot,bezrazlika dali se dobri ili losi sekogas mi davaat novi idei...ama najveke "tvoram" koga sum zajlubena...e togas moze i kniga da napisam,film da smimama...ma sekakovi misli imama togas

Инспирација....може да ми даде сончев ден надвор,добра песна,добра вест,победа на омилениот фудбалски клуб...зависи од многу работи,најчесто не патам од неинспирација си ја наоѓам некаде...

Ќерката на суседот, колку само ме инспирира........

Се појави еден ден летоска... во некоја комбинација маичка на прерамки... и кратки пижамки ко боксерици, и почна да го пере тепихот на тарасата.. а од кај мене една косина и поглед непречен, си пијам кафе и добивам инспирација, она на all four клекната и го риба тоа тепихот..па прска со јак млаз од цревото.... ќе се засркнев за малце... па решив уште едно кафе да направам.. и се изнаинспирирав за цел живот :pos:
Закон:pos2:

Секојдневно наоѓам по некоја инспирација. Задача по математика, некоја песна што не ја знам, семејството, убава девојка, цигарите, внучето, онанија, идиоти...има премногу инспирации во нашето секојдневие.

Проблемите доаѓаат кога и покрај толку инспирации не можеш да видиш светло на крај од тунелот, имало и такви моменти:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom