Империја на козите

• Креатор на темата Креатор на темата dragonsky
  • Време на започнување Време на започнување
Пред било што да мрчите, земете на официјалната страна прочитајте ги мислењата за песната, има позитивни мислења од секаде, некои го делат мислењето со мене дека треба да се доработи песната, а само вие и гејците ја хејтате. Како очекувате некој да гласа позитивно кога сами ние се потценуваме, и не само за песната ние македонците така правиме за се. Нјакриво ми паѓа кога ја омаловажуваат Есма што е циганка, пред да речеме дека е циганка таа е голема хуманистка има посвоено и изгледано 50 деца, епа драги мои кои друг го направил тоа во Македонија. Повелете мрчете уништето го и тоа малку што остана во земјава. Разочаран сум!

Темава не е за Црвен Крст :vozbud:

Еве го и ремиксот на ‘песната‘ :

Пред било што да мрчите, земете на официјалната страна прочитајте ги мислењата за песната, има позитивни мислења од секаде, некои го делат мислењето со мене дека треба да се доработи песната, а само вие и гејците ја хејтате. Како очекувате некој да гласа позитивно кога сами ние се потценуваме, и не само за песната ние македонците така правиме за се. Нјакриво ми паѓа кога ја омаловажуваат Есма што е циганка, пред да речеме дека е циганка таа е голема хуманистка има посвоено и изгледано 50 деца, епа драги мои кои друг го направил тоа во Македонија. Повелете мрчете уништето го и тоа малку што остана во земјава. Разочаран сум!

Дали објективно малце глеаш на работите?

Дали имаше потреба од вакви песни? Светот ако не си приметил, се пали на безвезни, а не на озбилни работи кои “навидум“ изгледаат на шега... Еве примери:
Gangnam Style, Harlem Shake и сета холивудска поп шитоина...Не не, поконкретен:

Шо и фали на песнава (гледано од наш аспект шо не и фали, нели), но на светот му се допаѓаат вакви песни. И кој кур стално мешаат гитари со поп синтови у музика? Ебате 50 годишните аранжери на музика.
Еден компјутер, Cubase/Ableton/Pro Tools/ па дури и FL Studio и цепај Мишко! Доволно е, а не тука издеравање од ЕСМА...Колку убаво си почна песната (гласот на влатко, музиката тук-так беше на место), после текстот и Есма тотално ја уништија. Јесте дека Есма е популарна у светот (кај шо има наш-балкански народ), али за Евровизија, односно за ЕВРОПА ВО ГЛОБАЛА, не е.

Не ги интересира западњациве дали музиката има филинг у нејзе или незнам што...Битно да лупа, да има повторлива мелодија у 1/4 или 1/8 такт и то је то...Доказ за тоа ви се песните шо ви ги спомнав.

Поздрав

Не се потценуваме дечко, песнава е катастрофа.
Или мора да викаме дека ни се допаѓа пошо е наша?

Значи секоја чест!Си ги утепал до клетка!:pos::pos::pos:Цркнав од смеење:pos:

Не ми е нешто интересен и смешен клипов, but still подобра верзија од оригиналот.

И стварно е подобра од оргиналот, барем е смешна :)
Душогрижнициве кога ќе ги прочитам, абе ни Р од реалност да се немало во себе. Не фалеле другите :facepalm:

Не се потценуваме дечко, песнава е катастрофа.
Или мора да викаме дека ни се допаѓа пошо е наша?

Баш така...Ако така напраиме, уште е полошо...Исто ко на другар/ка му/и кажеш дека тоа СУПЕР им стои, а уствари се препарирани животни у тоа што го пробуваат..

дечко,ај молим те уклопи се во светов и види какви песни се спремаат за евровизија,немој само за џабе да ми се прајш патриот,демек ако е наше треба да е сакано...???? "Песнава'' ако можи да ја наречам е мизерија, голема мизерија и крај...
ПАРОДИИ.ЗАЕБАНЦИИ се прифатени од моја страна !.

Галиба ќе помислат, после се, и на можноста воопшто и да не се учествува на овој фестивал. Толку трошок за глупости! Поарно за тие пари нека и направат еден споменик на Есма во Шутка и ај со здравје - доста циркуси секоја година.

ДОБРА песна за на ПРОЧКА на КАЛЕ....
ИМПЕРИЈА..додека очи гледаат.на југ и исток и запад...

И мене песната не ми се допаѓа во целост, а разбрав дека автор е оној кој ја напишал песната на Адријана Ацеска Кеш. Праќањето добра песна од Македонија НЕ Е МОЖНО, а кога размислиш дека Евровизија е толку исполитизирана подобро да не трошиме пари за џабе.

Back
На врв Bottom