Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
На вип сум им пуштив пригппвор чекам сеа-.-
Досадна сум ама кога ќе искочи хакот како и да ги нарекувате(не ми се смејте) за иос 6ка за ајфон 4с што работи на х-сим???
Почнаа на пола апликации да ми бара апдејт за иос6 а јас глупача ја избришав апликацијата со цел пак да ја инсталирам а да не ми бара апдејт. Мозок пилешки.
И ќе може ли некој просто да ми објасни што добивам ако праам џејлбрејк на тел а што губам?

На вип сум им пуштив пригппвор чекам сеа-.-
Досадна сум ама кога ќе искочи хакот како и да ги нарекувате(не ми се смејте) за иос 6ка за ајфон 4с што работи на х-сим???
Почнаа на пола апликации да ми бара апдејт за иос6 а јас глупача ја избришав апликацијата со цел пак да ја инсталирам а да не ми бара апдејт. Мозок пилешки.
И ќе може ли некој просто да ми објасни што добивам ако праам џејлбрејк на тел а што губам?

Ништо не губиш, добиваш можност за 200% да го искористиш ајфонот. Имаш хакови/твикови/теми/бесплатни/кракнати апликации...

44656_536075136405625_1765650520_n.jpg

Ако не е заебанција ова, за некои 40-50 минути ќе има Untethered Jailbreak (6.0.1) за : iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPad (2, 3, 4), iPad Mini, iPod Touch (4 и нагоре).

Не дека има нешто корисно во iOS 6 ама ајде.... дури и помалку има од 5.1.1.
--- надополнето: 13 декември 2012 во 02:47 ---
И нормално, се посраа.

Немам проблем, али не знам кај да го поставам прашањево.
Земав iPhone 4s neverlock (или како и да се вика), отклучен е за сите мрежи. Самиот телефон ми дава да направам software update од 5.1 на iOS 6.0.1. Дали да направам апдејт?
И како да ставам кирилична тастатура?

Немам проблем, али не знам кај да го поставам прашањево.
Земав iPhone 4s neverlock (или како и да се вика), отклучен е за сите мрежи. Самиот телефон ми дава да направам software update од 5.1 на iOS 6.0.1. Дали да направам апдејт?
И како да ставам кирилична тастатура?
Направи upgrade ако не сакаш jailbreak да правиш не губиш ништо значајно а по мое искуство новиот е побрз и има некои убави новитети, ако не седи си на 5.1 не би требало да ти претсавува некој проблем.

За тастатурата види овде http://www.demogeek.com/2009/07/07/how-to-use-foreign-language-keyboards-on-iphone/

Направи upgrade ако не сакаш jailbreak да правиш не губиш ништо значајно а по мое искуство новиот е побрз и има некои убави новитети, ако не седи си на 5.1 не би требало да ти претсавува некој проблем.

За тастатурата види овде http://www.demogeek.com/2009/07/07/how-to-use-foreign-language-keyboards-on-iphone/
Фала ти, ја ставив тастатурата.
А, глупо прашање, ама дудук сум, за апгрејдот треба нешто сложено да се прави или автоматски се симнува и инсталира? И дали ќе ми се избришат податоците што веќе ми се на телефонот?
И дали има апликација за да стигаат delivery reports за смс пораките? Порано знам дека имаше, на двојката ја имав инсталирано, ама не можам да се сетам на името.
--- надополнето: 15 декември 2012 во 00:43 ---
Можно ли е даимам некој вирус на телефонот:cautious: сам дасипраќа пораки на интернационални броеви, и од месецов да си врти, кај нив у 6саат сабајле.
Сега гледамдетална сметка,нема шанси сум спиела тогаш...
И тоа ни повеќе ни помалку број од Британија,минута 46 денари,ма немојдаме јебеш.
Им спреамам приговор,ама да не ме подлажаткажете ми има ли таква шанса некоја?
Не ми се смејте само, не с разбирам затоа прашувам.
Ама секој месец по 10 днари ме подкраднуваат, ај си викам, ама овој месец ја претераа...
Малце покасно, сега открив и јас што е работата (ако бројот на кој ти биле испратени пораките е 447537410207) ако имаш активирано iMessage тоа праќа пораки автоматски за регистрација на телефонот. Пробај исклучи ги (Settings>Messages>iMessage) и види дали пак ќе имаш испратени пораки.

А каде е бесплатен апдејт? Во секој сервис? Пошто прееска прашав на едно место и ми рече дека е 500денари. :unsure:
Хахахаххахахах е ми нормално ако одиш во сервис дека ке ти земат пари. Тоа може ти да си го направиш преку iTunes

Хахахаххахахах е ми нормално ако одиш во сервис дека ке ти земат пари. Тоа може ти да си го направиш преку iTunes
Е убаво ми се изнасмеа:). Веќе кога ми кажа ова можеш да ми кажеш и како да го направам тоа пошто ваква информација не ми е од корист баш :).

Е убаво ми се изнасмеа:). Веќе кога ми кажа ова можеш да ми кажеш и како да го направам тоа пошто ваква информација не ми е од корист баш :).

Стај го ајфонот во компјутер, пушти iTunes (ако не се пушти сам) и ќе ти каже дека има апдејт, апдејтирај и ете.

Има новости за Jailbreak за сите верзии на iPhone ?

iPhone 4S -от премногу му паѓа мрежа (има денови кога воопшто не ни дига мрежа) ... дали е до тоа што користам xSIM или и да е UNLOCK ќе е така ?

Има новости за Jailbreak за сите верзии на iPhone ?

iPhone 4S -от премногу му паѓа мрежа (има денови кога воопшто не ни дига мрежа) ... дали е до тоа што користам xSIM или и да е UNLOCK ќе е така ?

Или е до xSIM или си на VIP :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom