Имате проблеми со вашиот iDevice? (iPhone, iPad, iPod....)

• Креатор на темата Креатор на темата flopo
  • Време на започнување Време на започнување
телефонот ќе кошта 350 фунти, само телефон без договори и претплати и слични срања.
мислам дека е разумна цена, кај нас додајте уште 100че :)

како шо изгледа добар е мн само то е проблем микро сим ??? и да се најди од странство кај нас шо чаре ќе бараме со симот ???

како шо изгледа добар е мн само то е проблем микро сим ??? и да се најди од странство кај нас шо чаре ќе бараме со симот ???
Се сецнува симот и си го правиш како микро.

Сестра ми е во Америка, па сакам да и нарачам да ми донесе Ајфон 4. Е сеа како идат тие работи со декодирање, ќе можам ли во Македонија без проблем да ставам сим-картица од македонски оператори, или ќе треба додатно да се средува тоа ? Ај кој е запознаен подобро со овие работи, нека ми објасне. Фала однапред.

Сестра ми е во Америка, па сакам да и нарачам да ми донесе Ајфон 4. Е сеа како идат тие работи со декодирање, ќе можам ли во Македонија без проблем да ставам сим-картица од македонски оператори, или ќе треба додатно да се средува тоа ? Ај кој е запознаен подобро со овие работи, нека ми објасне. Фала однапред.

Чекај прво да го кракнат (официјално) па после земај си. И ќе треба да начека некој што ќе и го шитне, зашто таму се продаваат со 2 годишен договор на AT&T.

Чекај прво да го кракнат (официјално) па после земај си. И ќе треба да начека некој што ќе и го шитне, зашто таму се продаваат со 2 годишен договор на AT&T.

А исто ќе биде ако се земе директно од Apple Store ? А и еве ако го земе преку АТ&T, потоа ќе може да се декодира тука ? И ќе почекам, за во септември ми е, али сакам сеа да ги дознаам сите информации.. :)

А исто ќе биде ако се земе директно од Apple Store ? А и еве ако го земе преку АТ&T, потоа ќе може да се декодира тука ? И ќе почекам, за во септември ми е, али сакам сеа да ги дознаам сите информации.. :)

Од Apple Store не знам како одат, би требало да можеш САМО ајфон да земеш, без договори и чуда, а ако е со договор, тогаш секој месец ќе мораш да плаќаш на AT&T без разлика дали го користиш или не. За декодирање ќе може, ама КОГА и КАКО, уште не се знае.

И од Apple Store да го земеш, иде со 2 годишен договор од AT&T. 4ката моментално не може да се земе без договор.

Не знам колку ќе ти се исплати од таму да го земеш отклучен. Обично се по 600-800 долари тие. На договор тие се доста ефтини.

Знае ли некој колку одат да се купи во странство само телефон да ми донесе некој од Дубаи колку ке ме кошта ?

Ставил некој iOS 4 на 3G и 3GS?

Читам дека бил доста успорен (ваљда намерно, да те натераат да си мислиш дека телефонот ти е послаб), па ако пробал некој нека сподели искуство. И програмче за џејлбрејк. :)

3GS нема гајле со 4ката. 3Г.... би размислил малце дали би го ставил. Многу луѓе маки измачија да го вратат назад на 3ка, баш поради тоа што се покажа премногу спор.

Ако телефонот ви е хакнат ( jailbroken) и сакате да го апдејтувате софтверот обавезно сетирајте го телефонот како нов , а не од backup за да немате никакви проблеми од типот нема ММS , да не ви се изгуби името на мрежата , да ви трае батеријата повеќе , и многу други ситници.

--- надополнето ---

А што се однесува за четворката кај нас , се надевам дека ке стаса негде во Септември , цената ваљда 550 - 650 еура (може и пониска зошто ке биде заклучен на Т-мобиле , еве цени на отклучени телефони

UK:
iPhone 4 16 GB: £499
iPhone 4 32 GB: £599
FRANCE:
iPhone 4 16 GB: €629
iPhone 4 32 GB: €739
CANADA:
iPhone 4 16 GB: $649
iPhone 4 32 GB: $749

Ставил некој iOS 4 на 3G и 3GS?

Читам дека бил доста успорен (ваљда намерно, да те натераат да си мислиш дека телефонот ти е послаб), па ако пробал некој нека сподели искуство. И програмче за џејлбрејк. :)

па незнам дали и ќе успејш да наместиш иос 4 јас пробав ама на редсноу ми велеше дека не го преопзанва иос 4 најдов сите варијанти на редсноу и со ниедна не успеав ете ако некој знај како треба јас на мојот ќе инсталирам па ќе ви кажам дали чини би ризикувал да го заебам тел

--- надополнето ---

Знае ли некој колку одат да се купи во странство само телефон да ми донесе некој од Дубаи колку ке ме кошта ?

а каков тефон само ? пошто ако мислиш ифон 4 само во америка го има моментално за другите 3г и 3гс се купват на договор евтини а само тел нов е скап сегде настаро се наоѓа зависи од среќата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom