thisisnoizy
Good things take time
Jas sum sh*ptar, i ne, nemam prijateli albanci. Strictly underground.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Нема гајле, ти побарај водство, ќе ти се поможи.Вака, ,,брукај се,, и понатаму, сеуште не ми даде причина да мразам еден човек кој е Албанец. Еднина. Еднина. Еднина.
Не знам колку пати треба да повторам..... :/
Прочитај го прошлиот мој пост, цитатот е одговор на ова.
Tolkav ti e kapacitetot.Nemozes da napises dostoen odgovor,no te sozaluvam.Ај бе жити се![]()
Кванташки е лошо место дури и за средностатистички Алабанец.Pa idi najdi si na Kvantashki imas kolku sakas
Ти па со толкав капацитет само да вреѓаш знаеш. И да сожалуваш...Tolkav ti e kapacitetot.Nemozes da napises dostoen odgovor,no te sozaluvam.
Prodolzi so trolanjeto,lici na idiot kako tebe.
A mi ostanuva koga razgovaram so licemeren nacionalist kako sto naprimer si ti?Ти па со толкав капацитет само да вреѓаш знаеш. И да сожалуваш...
Јас никако не реков дали е нешто секојдневно или не интернационалното дружење во земјава.
Прашањето е дали постои пријателство меѓу Македонци и Албанци, и да, постои, барем во мојот живот.
И не само со Албанци, набројав и со други.
Грците ги мразам како што никој друг народ не мразам, па имам многу добра другарка Гркинка. По цели лета дремеме заедно, од неа не смее никој да ми лупне некаква националистичка глупост. Ме претставува како Македонка од Македонија, и сега што? Да ја мразам затоа што е Гркинка, батали што е сосема добар човек према мене?
Океј е тоа што го збориш...
Па нормално ни јас не ги проценувам така луѓето, да ми речат оној е (внеси националност) па да оценам дали да се дружам. Секогаш давам шанса, и кажав со секого можам да муабетам, али како што кажав Албанциве во Скопје не се покажале нешто многу како расположени за дружба. Тие што ги среќавам во секојдневието ми оставиле впечаток на Анти Македонисти, така да не сум будала да се дружам со некој што ме мрзи. Нормално не ни знаеле кој сум-што сум, чисто ради националноста ме провоцирале и ми загрозувале безбедност на некој начин. Неможам ни да речам дека се осеќам сигурно кога одам на другиот дел од Скопје и секој што ќе каже дека е сигурен лаже суши, исто како што и Албанците можат да речат дека во Аеродром на пример или Кисела Вода може некој да ги нападне без причина. За да станам пријател со нив, треба да искачам во чаршија на пример, што не ми паѓа ни на крај памет. Во Мавровка одам по потреба, во Рамстор сум често, ама и таму само се потврдува тоа што го зборамТипичен пример, тепаме време на некои од тоа фудбалчињата во Рамстор, и Албанците што доаѓаат од сите можни работи, само на она дегенсконо кај што се мава бокс и ти мери јачина играат
Повеќето се опсесионирани со такви работи, исто ко ние што сме на 14 години со прашања кој ви е најак во оделение, така повеќето од нив тераат до 20+ години.
Едноставно не гледам зашто би се дружел со такви?
Друга работа што ако се дружиш со некое женско Албанка, одма се палат и и прават проблеми (ако веќе неможат на тебе) и самата се повлекува (ДОКАЖАНО многупати).
Нормално има исклучоци, но генерализацијата е таква пошто мнозинството одговара на профилот што го направив погоре.
Нема гајле, ти побарај водство, ќе ти се поможи.
Еве кај ти одговорив веднаш, на папагалскиве писанија:
Се надевам дека прочита. Значи?
Еве за таквите ко тебе:
Ова е тема за пријателство меѓу Албанци и Македонци. Не е тема за стварање на непријателства кон други за да се минимизираат делата на Албанците. Ако сакаш отвори, ќе збориме и за Србите.
На твоето папагалски поставувано прашање одговорив и дури во подоцнежен пост го цитирав одговорот. А суштината е во патетичните обиди да ми се ставаат во уста работи кои не сум ги кажал.
(Вака се дискутира на Љубов и Еротика?
Закон. Ах бре, Леандра што им праиш тамо?)
Никаде не реков да ги мразите Албанците, ниту некому наметнувам кого да сака, а кого не. Тоа е лична работа. Еве специјално, за изгубљено лепо друштво од подфорум љубав, један специјални цитат, по тречи пут:
"Да се разбереме од технички аспект:
-тука станува збор за "пријателството", неговата суштина, а не станува збор за наметнување на своја воља на другите.
Сакам да кажам дека никој не може другому да му наметнува со кого би требало, а со кого не би требало да се дружи. Ако сака некој ќе биде пријател и со Ајман Ал Завахири, тоа е негова лична работа, над која другите не треба да имаат било каква контрола.
Тука зборуваме за "пријателството" и карактеристиките негови, а не за тоа кој со кого смее, а со кого не смее да се дружи, тоа е јасно."
Имав добар војнички албанец од Куманово. Не знаеше убаво македонски, па се шлепаше со мене. Прв пат со мене проба пиво и скара. Ме благословуваше послето цел воен рок.
За разлика од него, другите албанци кои исто така ми беа војнички, беа дивјаци, чекав само момент да ги претепам. Дури вербано и физички се заканувавме. За нивна среќа, се заврши со муабет.
Од тогаш, никако пријателство со Љочка. Ги мразам од дното на душата. Крвнички. Можам да глумам лицемер ако сум некако блиску до нив. Инаку, ги гледам со презир, се гнасам. Им посакувам се најлошо. Без одглед на возраст или пол. Во ситуација би повредил на најлош начин. Неповратно.
Нема гајле, ќе те фатам за раче и ќе доеш со мене во домот на едно од семејствата кои гледаа у живо на те-ве, интернет, како цела една нација ги брани убијците на нивните деца. Нив ќе ги прашаш ова.А да си го трошиш животот на сакање некого, кој било, наместо на мразење некого?
Мислам, која е смислата да живееш со негативна енергија? Што ќар имаш од тоа?