Имате ли пријатели Албанци?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ne se raboti dali sum trol ili ne.
Del si od delie,krajno nacionalisticka navivacka grupa.Slusas rap koj e liberalen se zalaga za ednakvi prava na site.

Izgleda sam od sebe pravis budala.
Се трудиш, тоа е битно :D Не бе ја слушам рап што ја воздигнува белата раса и се залага за Голема Србија грешка си :D

Убаво би било повеќе да има такви примери.Јас немам такво искуство...моето опкружување е многу примитивно,ако сте слушнале од оној систем...отскочна даска,Косово,Арачиново,Газибаба па овде кај нас....што значи не се тој тип за комуникација и добрососедство.Комшијата до мене има 4 машки деца од возраст од 1,5 г.до 12г.и кога поминуваат поред нашата куќа многу чудно гледаат,како да сме некое чудо.Не ги окривувам децата,возрасните треба да мењаат нешто прво во нив па после во децата.
Гледам дека сега има некој обид од владата да се измазнат овие проблеми со реклама на ТВ за добрососедство...што јас се сомневам дека нешто ќе се измени.
па и ти шо ги топкаш такви. е ја да им бев не ги рецкам ни 2%. верувај дека не ти е дојдено до нивното ДОБРО УТРО ;)

dobro moze i ti na nas eden den ke ni bides smesen koa nedaj boze ke bides so skrsena vilica nos i nekoe rebro

Не го сфати бе па ти, и он не ги сака :D

A инаку можеш и ти да бидеш, сите можеме да бидеме од секого. Ама си затуцан абе, ко божем има правило дека само од Албанци може скршена вилица да имаш

Ne se trudam jas voopsto.
Samo tolku teski gluposti gledam na forumov sto vakvite nacionalistcinja izgubeni,mi ste smesni.
Ај дојди у петок на собиранка морам да те запознаам :D Не националисту кој ги мрази Албанците :D
--- надополнето: 27 декември 2012 во 17:52 ---
Не го сфати бе па ти, и он не ги сака :D
Како ќе го сфати кога не знае ни тој што збори...

Ај дојди у петок на собиранка морам да те запознаам :D Не националисту кој ги мрази Албанците :D
--- надополнето: 27 декември 2012 во 17:52 ---

Како ќе го сфати кога не знае ни тој што збори...
Ajde odi na tribina ispej edna pesna kako Hrvatite se gnasi i glupavi i se ostanato.
Posle dojdi doma pusti si go Tupak i slusaj go kako treba da ima razbiranje i ednakvost vo svetot.

P.S Pod cest mi e so nacionalisti da se zapoznavam.

;)

ок, и ја не ги почитувам некои закони. Не смееш да живееш со мене
Еј ме заеба јак ти беше аргументов, а како ги браниш рамковните мора Мирјана Најчевска да ти била професорка:)

Ajde odi na tribina ispej edna pesna kako Hrvatite se gnasi i glupavi i se ostanato.
Posle dojdi doma pusti si go Tupak i slusaj go kako treba da ima razbiranje i ednakvost vo svetot.

P.S Pod cest mi e so nacionalisti da se zapoznavam.

;)
Ај бе жити се :D

Не ми е јасно,се трудам да влезам во резонот на овие “ прогресивниве’’, и никако не можам.

Еве ајде си имате другар љоптур, се дружите, све ви е пиц-пец, муабети, смеење, заебанции и некој ден доаѓа тема на разговор 2001.. Тебе ти доаѓаат пред очи Карпалак, Мавроовски работници, Арачиново, раселени лица, жртви, сите тие гадни слики од сандаци, солзи, гробишта и крстови, а он на тоа ти одговара “ борба за права и слобода ’’. После овој одговор (бидејќи секој друг ќе биде неискрен) КАКО НА КУРОВ ЌЕ СЕ ДРУЖИШ СО НЕГО, КАКО ??

Мислам, јасно ми е мене дека може да цветаат ружи додека овие теми се избегаваат, ама кога - тогаш ќе си се појават, ти можеш со него да пцуеш по политичарите и како “они ќарувале од нашата неслога “ и да се убедуваш дека “се е тоа политика, ја не се замарам, за мене луѓето се луѓе’’ ама фората е што сето тоа е живеење во негирање. Нормално ли е тоа, да се пичи такво лицемерие и правење ќор.

На таков муабет не доаѓаме.
Од многу јасни причини.
Ако така гледаме, шо мајка барате да се дружите со Срби? Или не бевте родени кога нивната жандармерија мама е*аваше тука?
Знаеш, поинтересни работи има во животот, и за мене, а и за моите пријатели, од зборување за болни теми. А ти гарантирам, дека конкретно мојов пријател, не знае ни пиштол да држи во раце, а не да изиграва мафијаш или ,,ослободител,,.

Како што веќе кажав, генерално не ми пречат Албанците, туку нивното однесување во целина, ама ми пречат и многу работи на нашиве Македонци, на пример ,,побратимувањето,, со Србите, демек они фини се. Тоа е лицемерие, поголемо нема.
Исто како ќерка ми за 50 години од сега да ми каже дека некој Грк и е брат. Оти она не била родена во 1938, нели.

На таков муабет не доаѓаме.
Од многу јасни причини.
Ако така гледаме, шо мајка барате да се дружите со Срби? Или не бевте родени кога нивната жандармерија мама е*аваше тука?
Знаеш, поинтересни работи има во животот, и за мене, а и за моите пријатели, од зборување за болни теми. А ти гарантирам, дека конкретно мојов пријател, не знае ни пиштол да држи во раце, а не да изиграва мафијаш или ,,ослободител,,.

Како што веќе кажав, генерално не ми пречат Албанците, туку нивното однесување во целина, ама ми пречат и многу работи на нашиве Македонци, на пример ,,побратимувањето,, со Србите, демек они фини се. Тоа е лицемерие, поголемо нема.
Исто како ќерка ми за 50 години од сега да ми каже дека некој Грк и е брат. Оти она не била родена во 1938, нели.
Бреее, значи и со Германец ако имам можност во иднина да не се дружам пошо маме ебавале 41-45?

Не си прајте бајрам на паметот,сите имаат голема Албанија во глава подсвесно или свесно тука нема муабет.
Може некој да ти се праи ОК да е фин на муабет но се знае што мисли.

Бреее, значи и со Германец ако имам можност во иднина да не се дружам пошо маме ебавале 41-45?

Напротив. И јас истото го кажав.
Не може да им проштеваме на едни, а да кудиме други.
Ајде ако веќе масовно и без исклучок мразиме Албанци, Грци и Бугари, да мразиме и Срби.
Ниту тие не биле пофини со нас во минатото од овие првиве.
Ама зошто денес не се тепаме со нив (а пазете, вие верниците, СПЦ сеуште не ја признава МПЦ), не може и да кажеме дека ни се ,,браќа,,.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom