Имам дечко/девојка, но не го/ја сакам...

• Креатор на темата Креатор на темата Fortune
  • Време на започнување Време на започнување
Fortune says:
Ќе си земам слобода да дадам свое мислење во врска со ова. Вистинските чувства ако не ми се вратат додека сум со партнерот, никогаш нема да ми се вратат. Ако не ми се вратат додека ми се „на дофат” неговите карактеристики, неговото однесување со мене, неговите зборови, нежност, внимание, нема никогаш да ми се вратат. Откако ќе се стави крај, единствено што би можела да почувствувам би било олеснување. Секако, ова си е мое, а секој со своето.
Како би можела ова да го знаеш?
На никаков начин не можеш да предвидиш дали, откако ќе му раскинеш, можеби ќе ти се вратат старите чувства што ти исчезнале додека сте биле заедно. Баш и поради таа причина многумина остануваат во врска, затоа што се плашат дека ако му раскинат на партнерот (кој патем, нели, веќе не го сакаат), можно е потоа да се каат, затоа што чувствата ќе им се вратат, ама веќе ќе биде касно, зошто раскинале, тоа е тоа...:)

Олеснување, да, во моментот. Ама чувствата се непредвидлива работа, што ретко кога можеме да ја контролираме или предвидиме.:)

И имам прашања. Дали е подобро на партнерот да му се каже дека чувствата исчезнале или да се остави на тоа сам да си сфати? Дали би бил под притисок во тој случај, да биде на некој начин приморан да изигрува се` и сешто само за да ви помогне да се вратат чувствата?
Кога веќе си сосема сигурен дека изчезнале тие чувства... Секако дека е подобро да му се каже. Ако чекаш сам да сфати само ја пролонгираш за џабе работата и ја отежнуваш... А дали би се трудел да ви ги врати чувствата по секоја цена..Тоа си е кај секого индивидуално, зависи колку е упорен, заљубен, тврдоглав, напорен, на крајот на краиштата.:)
Зајде, богами. :pos:

Pa tocno koi pricini da se navedat ne bi se mozelo se dodeka toa ne go iskusis, edno e da se zboruva spored ,,teorija" drugo e koga toa ke ti bide os iskustvo...
Pa valjda nisto ne bi mozelo da te zadrzi da bides so nekogo ako nemas cuvstva sprema taa licnost, nema pricina da bides so nego, da se izmacuvas a i sekako deka ne e fer da lazes nekoj deka go sakas, poubavo raskini ako ne go sakas nego da odis so nego i da go lazes i toa za sakanje!!! Greota e, taka mozes samo da go povredis!

A za toa da se ostane vo vrska samo zaradi toa sto toj ima cuvstva sprema tebe e isto izmacuvanje, si velis deka moze ke go zasakas pa aj ce probam? Da moze, ali ako od pocetok ne ti e ubavo so nego, ne ti se svigja nema zosto da bides so nego, ne veruam deka bi mozela da go zasakas. Bi mozela samo da go povredis!

A sto mozes da dobies otkako ke stanes svesen deka ne go sakas a sepak ja prodolzuvas vrskata - Pa mislam deka nema nisto da se dobie osven povtorno - izmacuvanje...

Znaci ako ne sakas nekogo poarno raskini, ke si najdes nekoj sto ke go zasakas, a ne da go trosis vremeto i da se izmacuvas za gjabe!
Bez ljubov ne moze da opstane vrska!

PSYtisfaction напиша:
Како би можела ова да го знаеш?
На никаков начин не можеш да предвидиш дали, откако ќе му раскинеш, можеби ќе ти се вратат старите чувства што ти исчезнале додека сте биле заедно. Баш и поради таа причина многумина остануваат во врска, затоа што се плашат дека ако му раскинат на партнерот (кој патем, нели, веќе не го сакаат), можно е потоа да се каат, затоа што чувствата ќе им се вратат, ама веќе ќе биде касно, зошто раскинале, тоа е тоа...:)
Од искуство:back:
Чувства би можеле да ми се вратат само ако сум со некого. После може да дојде до залажување дека ти се вратиле чувства, а по некое време стануваш свесен дека си се залажувал.
За да не зајдам пак, ќе прекинам.

ko prvo ne e fer da bides so nekoj/a ako ne go/ja sakas. i ne treba da bides so nekoj/a zaradi toa sto toj/taa ima cuvstva kon tebe. zasto ti da bides so nego/nea ako nemas cuvstva? a baska toa e edno golemo izmacuvanje za dvajcata

Skrati i gotovo...ne e fintata da se izmacuvas koga si vo vrska tuku fintata e da uzivas...i ako osetis deka ne te saka najubavo e i ti da prekines....vo vrskata treba da ima cuvstva i toa od dvete strani a ako ne go sakas togas stavi kraj i odi brkaj go ojoj koj go sakas:)

ne e ferski znaeme, svesni sme za toa, ali ponekogas ne gi pocituvame tugite cuvstva ...... odev so edna devojka nekolku nedeli(po nejzina inicijativa) i vidov deka ne ode kako sto treba, ne mi bes ubavo i i kazav deka nemoze da prodolzime, vaka i vaka e .... prvo tesko go prifati toa, posle se smiri i sega drugari ..... i resiv da ne ja pravam pak taja greska ali jebiga ... maski(stara navika)

Во минатата врска, така беше последните месеца, ама не бев ни свесна. Пробував триста глупости. Ама кога чуството се губи, шо сакаш прави, не успева.

Еден пост тука во Љубов и секс ме инспирира за темава.
(ништо лично против сопственикот на постот, чисто само идеја ми даде)

Што е тоа што може да те држи да бидеш со некој, а немаш чувства?
Прво, дали е фер да лажеш некого, да му глумиш дека го сакаш? Или ете, не глумиш, а остануваш со личноста само затоа што таа има чувства кон тебе?
Не е измачување и за двајцата ако одржуваш една таква врска со сила?
Што можеш да добиеш откако ќе станеш свесен дека не сакаш некого, а не ја прекинуваш врската?

Mene ova voopshto ne mi e cudno....Poveketo bezdarnici polesno ziveat vo nedefinirani emocii, ne se poznavaat sebesi, niti znaat sto sakaat i sto ima treba....Ednostavno ubavo im e da talkaat .........

Губиш време, губиш нерви, пропушташ други прилики. Го повредуваш другиот а се повредуваш и себе. Подобро ќе бидам осамен волк отколку да одам со некоја која не ја сакам.

Поздрав.

Да бидеш со дечко/девојка а да не го/ja сакаш?!

Сте биле ли во ситуацја да бидете со некој/а но потполно да припаѓате на некој кој е толку далеку од вас?!
Како сте реагирале или извлекле од таа ситуација?! :wink:

Никогаш не сум била во ваква ситуација.
Не можам себеси да се гледам во врска со некој кој не ми значи и не можам да му пружам љубов,т.е. во врска која постои само поради чалам дека имам дечко и ништо повеќе,а уште помалку поради сожалување поради партнерот,мразам лажги и преправања.
И единствено би се чувствувала дека моето срце и душа припаѓа на некој со кој би ме врзувале љубов,почит,разбирање...се` што е потребно за една врска да опстои.

Летово бев во таква ситуација, со бившиот се смирив, и ми беше убаво кога бев со него излезена, али не е тоа тоа. Не мислев на него пред да легнам, не бев возбудена кога се фатив со него, не бев со него во буквална смисла на зборот. Чувствата ми беа насочени на друго место. И не би повторила пак таква врска...:pipi:

да сум била во ситуација да бидам со еден што не го сакам...само да ми се допаѓа...љубовта после тоа доаѓа нели...како и да е се заљубив во типот...
како и да е не сакам да идам со некој што нема да ми се допаѓа воопшто...
не сакам такви врски...

Не мора да ја сакам за да бидам со неам доволно ми е да ми се допаѓа. Љубовта ќе дојде после. Не сакам да бидам во врска кај што воопшто не ми се допаѓа.

...

Сте биле ли во ситуацја да бидете со некој/а но потполно да припаѓате на некој кој е толку далеку од вас?!
Како сте реагирале или извлекле од таа ситуација?! :wink:

Карактеристична сум многу по тоа прашање, бакнежот не ме обврзува, минливиот флерт со некој исто, но врска ... некој со кој треба да минам добар дел од моето време, некој со кој треба да имам односи, да разменувам нежност, некој кој ќе може во секое време да ме допре и ете таква личност да не ја сакам а да може се тоа да го направи, не е баш опција т.е. не е возможно.

Според мене мора да имаш силни емоции за личноста со која си, тоа треба да биде задоволство, а не измачување.

Ако евентуално некогаш се најдам во таква ситуација, не правам компромиси на тоа поле, завршувам со врската.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom